bihon.ro Web analytics

FC Bihor a luat „ţeapă” de la Giurgiu

Reactualizat la:
Aşa-zisul finanţator a retras din contul clubului suma de 30.000 de lei virată de FRF ca drepturi TV.
Scris de Demian - Aşa-zisul finanţator a retras din contul clubului suma de 30.000 de lei virată de FRF ca drepturi TV.

Dispărut din viaţa FC Bihor de mai bine de două luni, uitând că este finanţator şi preşedinte, Mihai Giurgiu a reapărut brusc în peisaj. Nu pentru a achita vreun salariu jucătorilor neplătiţi sau vreun barem de arbitraj, ci pentru a scoate bani din contul clubului. E vorba de 30.000 de lei din drepturile TV viraţi de Federaţia Română de Fotbal joia trecută.

„Am fost sunat de la FRF să verificăm dacă ne-au intrat banii în cont. De la bancă ni s-a confirmat că au intrat, dar că au fost transferaţi rapid în contul personal al lui Mihai Giurgiu. Am rămas fără cuvinte, mai ales că cunoştea sărăcia în care ne zbatem. L-am sunat pe Mihai Giurgiu, dar nu mi-a răspuns. Mi-a trimis un SMS în care a scris că şi-a recuperat împrumutul făcut către FC Bihor”, a precizat Mircea Fodor, preşedintele executiv al clubului.

„Am recuperat 10%”

Contactat telefonic, Mihai Giurgiu a recunoscut manevra făcută, susţinând că şi-a recuperat astfel o parte din banii investiţi. „Este adevărat că am retras acei bani. Am făcut acest gest pentru că am fost minţit. Eu am băgat bani şi toată lumea m-a minţit. Am recuperat cam 10% din ce am investit, restul sunt cadou. Dacă e moral gestul? Dar e moral să fiu minţit pe banii mei? Eu am venit să ajut, să facem o treabă bună cu Consiliul Judeţean, dar nu s-a dorit. Oricum Bihorul e un subiect închis pentru mine. Fiecare a furat ce a putut acolo, o treabă tipic românească cu multe încrengături”, a fost reacţia lui Giurgiu.

Sergiu Tod, reprezentantul lichidatorului judiciar, spune că va face demersurile pentru recuperarea banilor. „O să luăm măsurile legale. De vineri am aflat de problemă, strângem documente. Se poate merge de la plângere penală, până la plângere civilă. Vedem ce s-a întâmplat. Obligatoriu, trebuie să recuperăm banii”, explică Tod. „Să încerce să-i recupereze. Nu am făcut nimic ilegal”, se apără Giurgiu.

Clujeanul se laudă că a investit la FC Bihor „o căruţă de bani” şi că şi-a recuperat doar 10% din ce a investit, însă clubul a trăit din mila publică începând cu etapa a cincea când nu a a putut plăti baremul cu Baia Mare. Atât de interesat de club, Giurgiu nu a asistat la niciun meci al FC Bihor de pe teren propriu, singurul la care a fost prezent fiind cel de la Braşov. Meci la care le-a promis jucătorilor că vor împărţi o primă de 2.000 de euro. Bani pe care fotbaliştii orădeni nu i-au văzut niciodată. Nu a mers nici măcar la jocul pe care FC Bihor l-a susţinut la Cluj-Napoca, oraş unde locuieşte.

Interesant e de asemenea cum Giurgiu a putut să deţină încă specimen de semnătură la bancă, în condiţiile în care FC Bihor intrase în procedură de faliment din 6 octombrie. Cu atât mai mult cu cât în conferinţa de presă în care a afirmat că Consiliul Judeţean nu poate finanţa legal clubul, Horia Carţiş, purtător de cuvânt al CJ, a precizat că după declanşarea procedurii de faliment atribuţiile de conducere a CS FC Bihor au fost preluate de lichidatorul judiciar şi că AGA şi preşedintele nu mai au putere decizională la club.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Off Road - Circuite turistice și trasee prin cătune pentru semeni
  În miezul iernii, dar și în alte perioade din an, membrii West Alpine Off Road își iau mașinile și duc ajutoare în cătune sărăcăcioase, lipsite de electricitate, la oameni, copii și tineri care trăiesc la limita subzistenței. 5

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.