bihon.ro Web analytics

FC Bihor a luat „ţeapă” de la Giurgiu

Reactualizat la:
Aşa-zisul finanţator a retras din contul clubului suma de 30.000 de lei virată de FRF ca drepturi TV.
Scris de Demian - Aşa-zisul finanţator a retras din contul clubului suma de 30.000 de lei virată de FRF ca drepturi TV.

Dispărut din viaţa FC Bihor de mai bine de două luni, uitând că este finanţator şi preşedinte, Mihai Giurgiu a reapărut brusc în peisaj. Nu pentru a achita vreun salariu jucătorilor neplătiţi sau vreun barem de arbitraj, ci pentru a scoate bani din contul clubului. E vorba de 30.000 de lei din drepturile TV viraţi de Federaţia Română de Fotbal joia trecută.

„Am fost sunat de la FRF să verificăm dacă ne-au intrat banii în cont. De la bancă ni s-a confirmat că au intrat, dar că au fost transferaţi rapid în contul personal al lui Mihai Giurgiu. Am rămas fără cuvinte, mai ales că cunoştea sărăcia în care ne zbatem. L-am sunat pe Mihai Giurgiu, dar nu mi-a răspuns. Mi-a trimis un SMS în care a scris că şi-a recuperat împrumutul făcut către FC Bihor”, a precizat Mircea Fodor, preşedintele executiv al clubului.

„Am recuperat 10%”

Contactat telefonic, Mihai Giurgiu a recunoscut manevra făcută, susţinând că şi-a recuperat astfel o parte din banii investiţi. „Este adevărat că am retras acei bani. Am făcut acest gest pentru că am fost minţit. Eu am băgat bani şi toată lumea m-a minţit. Am recuperat cam 10% din ce am investit, restul sunt cadou. Dacă e moral gestul? Dar e moral să fiu minţit pe banii mei? Eu am venit să ajut, să facem o treabă bună cu Consiliul Judeţean, dar nu s-a dorit. Oricum Bihorul e un subiect închis pentru mine. Fiecare a furat ce a putut acolo, o treabă tipic românească cu multe încrengături”, a fost reacţia lui Giurgiu.

Sergiu Tod, reprezentantul lichidatorului judiciar, spune că va face demersurile pentru recuperarea banilor. „O să luăm măsurile legale. De vineri am aflat de problemă, strângem documente. Se poate merge de la plângere penală, până la plângere civilă. Vedem ce s-a întâmplat. Obligatoriu, trebuie să recuperăm banii”, explică Tod. „Să încerce să-i recupereze. Nu am făcut nimic ilegal”, se apără Giurgiu.

Clujeanul se laudă că a investit la FC Bihor „o căruţă de bani” şi că şi-a recuperat doar 10% din ce a investit, însă clubul a trăit din mila publică începând cu etapa a cincea când nu a a putut plăti baremul cu Baia Mare. Atât de interesat de club, Giurgiu nu a asistat la niciun meci al FC Bihor de pe teren propriu, singurul la care a fost prezent fiind cel de la Braşov. Meci la care le-a promis jucătorilor că vor împărţi o primă de 2.000 de euro. Bani pe care fotbaliştii orădeni nu i-au văzut niciodată. Nu a mers nici măcar la jocul pe care FC Bihor l-a susţinut la Cluj-Napoca, oraş unde locuieşte.

Interesant e de asemenea cum Giurgiu a putut să deţină încă specimen de semnătură la bancă, în condiţiile în care FC Bihor intrase în procedură de faliment din 6 octombrie. Cu atât mai mult cu cât în conferinţa de presă în care a afirmat că Consiliul Judeţean nu poate finanţa legal clubul, Horia Carţiş, purtător de cuvânt al CJ, a precizat că după declanşarea procedurii de faliment atribuţiile de conducere a CS FC Bihor au fost preluate de lichidatorul judiciar şi că AGA şi preşedintele nu mai au putere decizională la club.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.