bihon.ro Web analytics

Fotbalul bihorean lovit de Covid-19

Reactualizat la:

Fotbalul bihorean lovit de Covid-19

Reactualizat la:
Prezent din plin la formații din primul eșalon, coronavirusul afectează tot mai des și echipe din Liga 3. O echipă bihoreană are 7 jucători infectați.
Prezent din plin la formații din primul eșalon, coronavirusul afectează tot mai des și echipe din Liga 3. O echipă bihoreană are 7 jucători infectați.

Startul în Liga 3 s-a dat în 12 septembrie, iar înainte toate echipele ar fost obligate să efectueze testul PCR RT, care detectează existența în organism a virusului SARS CoV 2.
Prima testarea fost trecută cu bine de grupările bihorene care activează în Seria 10: CAO 1910 Oradea, CSC Sânmartin și Luceafărul Oradea.

Problemele au apărut la a doua testare. Marți seara, după terminarea jocului din Cupa României dintre CSC Sânmartin și Luceafărul, oficialii CSC au primit rezultatele testelor efectuate luni, 21 septembrie: 7 dintre jucători au avut rezultatul pozitiv, trei dintre ei fiind pe teren marți.

„Toți șapte sunt asimtomatici, au fost evaluați, și sunt în izolare. Însă, mai avem câțiva care au avut ieri stări febrile. Am trimis la FRF toate informațiile, DSP Bihor declarând focar de infecție, conform protocolului medical existent. Așteptăm decizia FRF în privința meciului de sâmbătă cu CSM Satu Mare. Având atâția jucători afectați noi ne-am dori o amânare, dar așteptăm hotărârea FRF”, ne-a declarat Alexa Krenek, președintele CSC Sânmartin.
CAO 1910 Oradea a trecut cu bine și a doua testare, la fel și Luceafărul Oradea care a primit rezultatele joi. Etapa a III-a din Liga 3, Seria 10, este programată sâmbătă, 26 septembrie, iar echipele bihorene au următorul program: CSM Satu Mare – CSC Sânmartin, CAO 1910 Oradea – Unu FC Gloria Bistrița, Luceafărul Oradea – SCM Zalău.

PREVEDERI PROTOCOL MEDICAL

„Persoanele depistate pozitiv fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale”.

„Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă”.

PREVEDERI FRF

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 18 august s-au aprobat următoarele principii de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21.
În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar).

Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restantevor pierde meciurile respective cu 0-3.

Dacă va exista situația în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condițiile menționate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta
  În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  2

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.