bihon.ro Web analytics

Criza globală de energie crește prețul petrolului: țițeiul american, la maximul ultimilor 7 ani

Criza globală de energie crește prețul petrolului: țițeiul american, la maximul ultimilor 7 ani

Prețul petrolului a crescut din nou luni, o tendință care se manifestă de mai multe săptămâni, în condițiile în care criza energetică care afectează marile economii nu dă semne de atenuare, pe fondul creșterii activității economice și al ofertelor limitate de la marii producători, scrie Reuters.
Prețul petrolului a crescut din nou luni, o tendință care se manifestă de mai multe săptămâni, în condițiile în care criza energetică care afectează marile economii nu dă semne de atenuare, pe fondul creșterii activității economice și al ofertelor limitate de la marii producători, scrie Reuters.

Petrolul Brent a crescut cu 1,20 cenți, sau 1,5%, la 83,59 dolari pe baril la 0656 GMT, după ce săptămâna trecută a câștigat aproape 4%. Petrolul american a crescut cu 1,46 dolari, sau 1,8%, la 80,81 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2014. Țițeiul american a crescut cu 4,6% până vineri.

Prețurile au crescut pe măsură ce mai multe țări cu rate mari ale vaccinării ies din blocajele impuse de coronavirus, susținând o revigorare a activității economice. Brent a crescut timp de cinci săptămâni, iar țițeiul american timp de șapte săptămâni.

Prețurile la cărbune și gaze au crescut, de asemenea, pe măsură ce economiile se redresează, ceea ce face ca petrolul să devină mai atractiv pentru generarea de energie.

În India, unele state se confruntă cu pene de curent electric din cauza penuriei de cărbune, în timp ce în China guvernul a cerut minerilor să crească producția de cărbune, în condițiile în care prețurile la energie electrică au crescut.

Criza energetică care mătură lumea ridică perspectiva unei ierni nordice dificile.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, numiți împreună OPEC+, au decis săptămâna trecută să mențină o creștere constantă și treptată a producției. OPEC își publică raportul lunar privind petrolul la sfârșitul acestei săptămâni.

Sursa: Mediafax

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Primar says:

  Bine ca statul criminal roman de 31 de ani a închis minele a vândut resursele a distrus tot inbtara asta și în continuare fac același lucru ba mai mult încearcă reducerea populatiei bolnave și bătrâne ne meritam soarta

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.