bihon.ro Web analytics

Certificatul verde, obligatoriu de luni! Lista completă a locurilor unde trebuie prezentat documentul

Certificatul verde, obligatoriu de luni! Lista completă a locurilor unde trebuie prezentat documentul

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus noi restricţii, care vor intra in vigoare începând de luni, 25 octombrie. Una dintre principalele măsuri este obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrarea în instituţiile publice.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus noi restricţii, care vor intra in vigoare începând de luni, 25 octombrie. Una dintre principalele măsuri este obligativitatea de a prezenta certificatul verde la intrarea în instituţiile publice.

Accesul vizitatorilor în toate instituţiile publice centrale şi locale se propune a fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Aceeași regulă de acces se va aplica şi pentru operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan, scriu jurnaliștii de la Aradon.ro.

Unde va fi obligatoriu certificatul verde de luni

Accesul în mall, doar cu certificat verde. La biserică, fără certificat

*deplasarea în afara locuinţei după ora 22 (certificatul verde poate fi prezentat pe hârtie sau în format electronic);

*accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public. Accesul va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

*operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan;

*în malluri, restaurante, cafenele, hoteluri;

*în instituţii muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producţie de film şi audiovizuală, instituţii de spectacole şi/sau concerte, şcoli populare de artă şi meserii, organizate şi desfăşurate în spaţii închise sau deschise;

*în săli de sport şi/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri;

*în alte unităţi de alimentaţie publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate

Articolul aferent certificatului verde din hotărârea CNSU

Restricții aprobate în CNSU: Carantină de noapte, certificat verde în instituții, program redus la magazine. Evenimentele private, interzise

Art.6 – (1) Se propune ca accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligaţia de a verifica la intrarea în locaţie, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 care va fi scanat de personalul propriu, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză sau în limba română.

(2) Se propune ca prevederile alin. (1) să se aplice şi pentru operatorii economici care funcţionează în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan.

(3) Instituţiile publice şi operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (certificat de deces, certificat de naştere, etc.) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, prin organizarea activităţii în mediul on-line, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

(4) Se propune reglementarea accesului angajaţilor în toate sediile instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatorii economici cu capital public, precum şi în clădiri de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

(5) Obligaţia de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru permiterea accesului în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, sau în clădirile de birouri private în care îşi desfăşoară activitatea cel puţin 50 de persoane simultan, nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Interdicție totală: de luni, fără nunţi şi botezuri! Certifcatul verde impus în instituții

29 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Martes says:

  Daca avocatul meu nu e vaccinat, nu ma poate reprezenta pt ca i se interzice accesul in tribunal? Asta e masura logica? Cam la fel de logica cum e si vacanta asta de 2 sapt, ca online ne e greu. Oprim sistemul juridic doar pt ca nu am gasit o alta cale decat de a constrange sa ajungem la un procent impus. Sa mai citeasca si definitia termenului imun in DEX alesii nostri, apoi sa vorbim despre imunizare. Doar daca ne referim la “Ansamblu de drepturi sau de privilegii de care se bucură unele categorii de persoane”, atunci da- vaccinatii sunt imuni. Dar nu la acest virus.

 2. Orbul conduce orbul says:

  Ne cladim singuri puscaria si apoi ne mutam in ea…

 3. Protex says:

  De ce, cei protejati deja, au nevoie sa fie protejati prin obligarea “neprotejatilor” de a utiliza protectia care nu i-a protejat pe “protejati”?! 😉

  • Gigi says:

   Protex, ăsta e cel mai tare comentariu pe care l-am văzut pe aici 👍
   I-ai băgat în ceață pe cei de la Institutul de Frecat Menta pe bază de Covrig.😃

   • drop says:

    da, ti se pare cel mai tare comentariu, doar va place sa va confirmati unii altora ideile (false)

    o sa presupun ca intelegeti bine limba engleza (nu ma mir sa nu) asa ca lipesc aici ceva de citit, o sa va regasiti chiar daca nu recunoasteti:

    1. Cognitive dissonance. “Cognitive dissonance occurs when an individual has conflicting thoughts or behavior. To ease the discomfort, the individual either needs to change the behavior or change the belief,”. For a parent who hears about the efficacy of vaccines but also worries they may harm their child, they may decide that vaccines don’t work in order to eliminate the dissonance. “Though these conclusions are incorrect, choosing to believe them makes parents feel better about their choices to not vaccinate,”

   • drop says:

    2) Omission bias. “One interesting bias I’ve come upon is the omission bias,” says Dr. Nidhi Ghildayal, researcher and PhD in Public Health at the University of Minnesota. In regard to vaccines, the omission bias occurs when “parents believe that the act of vaccinating, which they may have heard has a small chance of [side effects], is worse than simply not committing any action, even if the potential consequences of this non-action pose a significantly higher risk.” In other words, not vaccinating can feel safer because it’s an inaction – even though the risks involved in that inaction are greater.

   • drop says:

    3) Confirmation bias. Parents who choose not to vaccinate may also rely on confirmation bias to justify their decision, says Smith. “Confirmation bias is the tendency to interpret or focus on information which supports our existing beliefs,” she says. Although everyone falls victim to confirmation bias some of the time, parents who choose not to vaccinate “frequently turn a blind eye to the copious research and evidence that shows the necessity of vaccines, and instead focus on any evidence that supports what they believe in order to feel better about their decision,”

   • drop says:

    4) Availability heuristic. “The availability heuristic is another common cognitive bias in which individuals tend towards remembering or rehashing rare or distant instances in which vaccines have failed, as opposed to understanding and retaining all the instances in which vaccines have worked and prevented illness,” Ghildayal says. “Media and social circles are much more likely to bring up these rare occurrences, so an individual is much more likely to have those cases in the front of their mind.”

   • drop says:

    5) io-s taran din telehurman si acuma multumesc zeului meu chel din beton ca pot sa dau copy paste in engleza, vedeti unde am ajuns eu sunt zeul gugle acum

   • drop says:

    6) zeul meu chel din beton a aratat utilizarea gugle translator, vedeti voi o sa devin laureat nobel din telehurman

  • ionut says:

   Cam asa… Pin-pointed !

  • Protejatul says:

   Corect este putin spus… ESTE CEA MAI TARE LOGICA

 4. Noul val says:

  O dictatură bazată pe consumerism din care nimeni nu va vrea să evadeze.
  O dictatură perfectă la care nu visa nici măcar Hitler, sau Stalin.

 5. Iraq Lobster says:

  Ma mir la cat de indolenti sunteti unii pseudointelectuali. Ce dreq nu va convine nimic? Zice clar, certificat verde este egal cu dovada trecerii prin boala, test valabil sau dovada imunizarii. Pai nu va obliga nimeni sa va vaccinati, mai ales ca explodati de studii superioare si cunostiinte de genul las ca stiu eu ceva. Sunteti ofticati ca situatia e naspa? Va doare in cot de ce se intampla, sunteti niste ignoranti lenesi si puturosi. Puteti iesi lejer la suc daca va testati, da nici asta nu va convine. Masurile sunt date sa va protejeze pe voi, capete seci, nu pe cei deja “protejati”.

 6. Andrei says:

  Daaa Covidutului ii e frica de marele alb… De acea in beserica sta pe funduletul lui dar in mall trece in actiune… VOI SUNTETI NORMALI ???

 7. Voxx says:

  La biserică fără certificat? Deci covidu-19 nu intră la slujbă ? Așteaptă afară ha ha ha ce prostie . Cine dă amenzi toți sunt vaccinați? Politicienii toți sunt vaccinate? Au făcut dușmănie între oameni și alții stau și râde de noi!

  • Noul Val says:

   Voxx,

   Politicienii circulă liber peste tot în lume cu Pașaport Diplomatic. Pentru politicieni nu există pandemie, niște porci.

  • Serpescu says:

   Nu … nu merge la adunarile pocaitilor unde se strang toti in brate, nici la biserici unde stau babele la barfa dupa slujba. Il intalnim in schimbim la muzee si bibleoteci , unde mereu batea vantul , asa ca covidul circula cu o viteza de invidiat acolo!

 8. Horea says:

  În Instituțiile Statului angajații nevaccinații intră fără probleme că pe ei nu-i atacă virusul ucigaș, dar noi nu putem intra că pe noi ne atacă virusul. Ce prostie !

 9. Serpescu says:

  Sunt foarte curios cati romani au luat covid-ul vizatand muzee , expozitii sau bibleoteci ….

 10. Cineva says:

  ‘cu excepţia angajaţilor’ Adica eu nevaccinat nu pot intra intr-o cladire unde sunt angajati nevaccinati ? Sau oanenii vaccinati care pot transmite virusul pot intra intr-o cladire unde sunt angajati nevaccinati ? Unde este logica logica ? :))

 11. Chiar asa says:

  Arafat, plateste-mi tu taxele si impozitele ca eu nu am voie sa intru! Sunt nevaccinata

 12. România

  Accident violent pe Centura Caransebeș, între un TIR și un microbuz. O femeie a murit
  O femeie a murit și alte șase persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în urma unui accident produs pe Centura Caransebeș, din județul Caraș-Severin, între un microbuz și un TIR. Toate victimele se aflau în microbuzul înmatriculat în Bulgaria.

  Mapamond

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  Mapamond

  VIDEO | Un câine salvează un pui de căprioară de la moarte
  Un pui sălbatic este salvat dintr-un pârâu mocirlos de către un câine, aflat la plimbare cu stăpânul său. Internauţii l-au comparat cu celebrul Fenton.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Creaţiile lui Ovi Pascu, armonii de lemn, metal şi lumină
  La Galeriile de Artă – Reperaj s-a deschis expoziţia personală de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului plastic Ovi Pascu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Calculul consumului de gaz pe factură, explicat pas cu pas
  Interpretarea facturii de gaze naturale nu este deloc una facilă, cu atât mai mult cu cât consumul se transmite în metri cubi și se facturează în kilowați-oră.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Strategia de Dezvoltare: „Viitorul strategic nu este legat exclusiv de acțiunea administrației publice, ci și de cooperare locală”
  Punctele slabe ale județului și obiectivele pe care trebuie să le atingă în anii următori, pentru a dezvolta comunitățile și a îmbunătăți viața locuitorilor, sunt cuprinse într-un document pus în dezbatere publică de CJ Bihor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.