bihon.ro Web analytics

Cresc pensiile și alocațiile pentru copii din ianuarie 2022

Cresc pensiile și alocațiile pentru copii din ianuarie 2022

Din 1 ianuarie 2022, cresc punctul de pensie, pensiile sociale și alocațiile copiilor. În plus, pensionarii cu venituri mici vor beneficia de reduceri mai mari la medicamente.
Din 1 ianuarie 2022, cresc punctul de pensie, pensiile sociale și alocațiile copiilor. În plus, pensionarii cu venituri mici vor beneficia de reduceri mai mari la medicamente.

Din 1 ianuarie 2022, punctul de pensie crește cu 10%, ajungând la 1.586 de lei. Pensia socială minimă garantată se transformă în indemnizație socială pentru pensionari, iar valoarea ei crește de la 800 de lei la 1.000 de lei.

De asemenea, pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor primi un ajutor social, în ianuarie 2022, astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei. Atenție! Acest ajutor se acordă o singură dată pe an și nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie.

Ajutorul se acordă diferențiat, astfel:

 • 1.200 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special cu venituri mai mici sau egale cu 1.000 lei;
 • ca diferență între nivelul de 2.200 lei și nivelul veniturilor cumulate din pensie sau din drepturile prevăzute de actele normative cu caracter special, pentru pensionarii și beneficiarii cu venituri între 1.001 – 1.600 lei inclusiv. Spre exemplu, pentru o pensie de 1.001 lei se acordă un ajutor de 1.199 lei, pentru o pensie de 1.002 lei, ajutorul va fi de 1.198 lei, iar suma acordată va scădea pe măsură ce pensia este mai mare, astfel că pentru o pensie de 1.600 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei.

Tot în ajutorul pensionarilor vine și o măsură potrivit căreia aceștia pot beneficia de compensarea medicamentelor cu 90%, dacă au venituri sub 1.429 de lei/lună.

Alocațiile copiilor cresc și ele din 1 ianuarie 2022. Vor primi o alocație de 243 de lei copiii care au vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și tinerii de peste 18 ani care urmează cursuri liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

De asemenea, tot din 1 ianuarie 2022, crește la 600 de lei și alocația pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Cei cu handicap beneficiază de această sumă până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Salariul minim brut crește la 2.550 de lei

6 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alexandra Crăciun says:

  Ce covid? Nu mai exista covid nici omicron nici alți virusi letali suntem în 02.01.2022 covidul a ramas în anul vechi.

  Nu mai exista covid în 2022 pentru ca majoritatea oamenilor adică toata lumea sa pus dorințe de revelion ca de la 01.01.2022 cividul împreună cu omicron și alți virusi sa dispară, oamenii au avut pe mese vasc pentru amplificatoare dorințele, au avut și struguri, smochine, rodie, șampanie și masa plina, deci dorințele se triplează au primit și colindătorii, umblatul cu capra și umblatul cu ursul și în plus au purtat rosu ca 100% dorințele lor sa fie indrplinite garantat ca din 1 ianuarie 2022 sa dispară virusului. Dorințele lor sa-u îndeplinit.

  2022 Bun venit, nu avem virus în 2022.

  Pentru ca dorințelor lor sa-u îndeplinit Pentru ca oamenii au avut pe masă crenguțe de vasc, struguri, smochine, pește, rata, bani, culori rosii, haine noi, colindători, umblatul cu Ursu, cu Capra și cu Sorcova asa ca dorințelor lor sa triplat de 50 de ori și referitor virus acesta nu mai face parte din 1 ianuarie 2022.

 2. Homo Sapiens din Ardeal says:

  Va creste numarul populatiei de origine rromă ca urmare a acestor mariri de alocatie.
  Si cu asta ce am facut??

 3. Dr Anti Covid says:

  Ce coronavirus? nu mai este coronavirus nici omicron pentru ca a ramas in anul vechi, in anul noi 2022 nu avem coronavirus nici omicron nici altii virusi letali.

  Majoritatea oameniilor si-a pus dorinte de revelion ca virusul sa dispara, deci de ieri 01.01.2022 nu mai avem virusi sau omicron, sa terminat pandemia.

  Noi am castigat, virusul a pierdut HA HA HA

  Victorie pentru Oamenii.

  In 2022.01.01 Virusul nu mai exista.

 4. Pensii speciale uriase says:

  Politrucii din fruntea statului au grija de ei sa aiba salariile cele mai mari desi ei muncesc cel mai putin iar salariul minim pe care il au vreo 2 milioane de romani este mizerabil deoarece politrucii au de 10 ori mai mari unii si de 20 de ori ceea ce este inadmisibil, plus pensiile speciale o porcarie si bataie de joc la adresa romanilor, de ce trebuie sa aibe cineva in tara asta pensii speciale? pentru ca nu merita nimeni nici magistratii, politistii, militarii , diplomatii, sau fostii sefi de stat, aceste pensii speciale sunt un abuz al politrucilor parveniti din toate guvernarile trecute si actuale care nu sunt in stare sau nu vor mai bine zis sa le desfinteze pe toate fara nici o exceptie.

 5. Ile says:

  Asta cu covidu nu depinde de dorințele omului de rând ce depinde de cei care is la butoane.

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi minori au fost surprinși inscripţionând cu graffiti mobilierul urban din Oradea. Au fost amendați și vor trebui să refacă mobilierul distrus
  Cei doi minori au fost amendați fiecare de către polițiștii locali cu o amendă în cuantum de 500 lei. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.