bihon.ro Web analytics

Fraudă! eMAG nu dă laptopuri gratuite

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online
Scris de Simona Drimbău - Fiți vigilenți și analizați cu atenție orice concurs, ofertă sau campanie promoțională atractivă, atunci când activați în mediul online

 

FOTO: DNSC

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) recomandă să verificați de fiecare dată sursa lor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii. Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip phishing sau scam implică lansarea unor noi conturi de social media sau chiar grupuri pe aceste platforme, care copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute. Raportați astfel de pagini/grupuri pentru fraudă.

Pe aceste pagini sau grupuri, infractorii cibernetici publică postări cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această „oportunitate” de a câștiga un laptop. În plus, atacatorii se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, care să genereze încredere și să activeze curiozitatea potențialei victime.

Înşelătorie

„Să aruncăm niște laptopuri pe care nu le mai putem vinde, nu?” Ne-am gândit în loc să-l aruncăm, să le dăm oamenilor care au nevoie. Toate laptopurile funcționează, dar sunt unele care au daune minore precum zgârieturi, lovituri și altele returnate la magazinul nostru de către clienți. Nu dorim ca acestea să se piardă, așa că le vom trimite aleatoriu persoanelor care au distribuit și au comentat ” pentru a confirma înregistrarea lor înainte de 10 aprilie. (Laptopul este livrat a doua zi)”, se arată într-o postare a Emag Fans care circulă în prezent în mediul online.

FOTO: DNSC

„Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie. Pagina de Facebook în cauză are denumirea Emag Fans, nu eMAG și are doar puțin peste 3000 de aprecieri, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG. Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi un canal de comunicare oficial al eMAG: sites.google[.]com/view/officialemagfans. Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă”, atrag atenţia specialiştii în cibernetică.

Aceştia recomană să evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii!

Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.
Evitați totodată descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse. Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.

Intră pe sigurantaonline.ro și te poți antrena pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online! #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de #DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vlaicu says:

  E mag este o inselatorie organizata!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.