bihon.ro Web analytics

Mesaje capcană pe Facebook. Avertisment dat de CERT-RO

Reactualizat la:

Mesaje capcană pe Facebook. Avertisment dat de CERT-RO

Reactualizat la:
Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează din nou în legătură cu mesaje-capcană de tipul „seamănă cu tine”, „apari în acest video” care circulă pe Facebook.
Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează din nou în legătură cu mesaje-capcană de tipul „seamănă cu tine”, „apari în acest video” care circulă pe Facebook.

Mesajele conţin de regulă un link maliţios, iar textul mesajului primit poate fi atât în română, dar şi în engleză.

Odată accesat, acel link NU duce către clipul promis. Atacatorii nu oferă detalii suplimentare şi profită de curiozitatea umană, pentru a determina utilizatorul să dea clic.

„În unele variante, link-ul respectiv redirecţionează către un site de phishing, unde atacatorii culeg datele de autentificare la contul de Facebook al potenţialei victime, iar în altele accesarea link-ului poate duce la instalarea de software maliţios. De exemplu, dacă sunteţi redirecţionat către un site de autentificare fraudulos şi introduceţi detaliile dvs. de autentificare, acestea sunt încărcate pe un server la distanţă online, la care infractorii cibernetici au acces. Ei le pot folosi direct, pentru a încerca să obţină acces la contul dvs., de unde pot extrage date suplimentare sau pot lansa alte atacuri, ori le pot vinde mai departe pe forumuri dedicate hackerilor. În plus, de cele mai multe ori accesare link-ului redirecţionează prin multiple site-uri web compomise sau chiar concepute pentru a răspândi diferite tipuri de ameninţări cibernetice, inclusiv #spyware, #adware sau chiar #ransomware”, transmit specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Totodată, mesajul va fi transmis către contactele de pe Facebook.

În situaţia în care primiţi pe Facebook Messenger un link asociat mesajelor de tipul „seamănă cu tine”, este puternic indicat să NU accesaţi link-ul furnizat.

Totuşi, în cazul accesării link-ului, CERT-RO recomandă:

– schimbaţi imediat parola contului de Facebook şi să activaţi autentificarea în 2 paşi

– asiguraţi-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicaţii terţe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logaţi în contul de Facebook şi să navigaţi la categoria Settings & Privacy (Setări şi Confidenţialitate) şi apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeţi către categoria Permissions (Permisiuni) şi apăsaţi pe Apps and Websites (Aplicaţii şi Site-uri), pentru a verifica la ce aplicaţii aţi oferit acces

– eliminaţi acele aplicaţii pe care le consideraţi suspecte. Apăsaţi pe aplicaţia respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicaţii terţe suspecte.

SURSA: MEDIAFAX

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Plăcintele pe lopată, întorsurile și vărzarele, vedetele festivalului de la Briheni
  Sute de oameni s-au bucurat de vremea frumoasă, de muzică și de festinul culinar. Festivalul Plăcintelor a avut loc duminică în Briheni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Campionii, afară din Cetate. 25.000 de tineri orădeni au trecut prin școala fondată de Noemi și Istvan Toth
  Nu ne respectăm valorile, le punem piedici și obstacole în loc să le creăm cadrul necesar pentru a contribui la formarea de noi campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Restricții de trafic din cauza lucrărilor și evenimentelor
  Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier din cadrul Primăriei, întrunită săptămâna trecută, pe 16 septembrie, a avizat mai multe solicitări care privesc restricționări ale traficului în municipiu. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Sport local

  Colosseum Tournament 27: Sandu Lungu și Adrian Maxim luptă la Arena Antonio Alexe
  Pasionații sporturilor de contact au ocazia să vadă la lucru luptători de top din România și nu numai.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pantofi pentru Gradină la Maribon - Cel mai bun PREȚ!
  Vă oferim un model de încălțăminte- practic, comod, lejer și cel mai imoportant, ușor de curațat + un SUPER PREȚ - doar 10 lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  LICEUL TEORETIC „HENRI COANDĂ” ORADEA face înscrieri pentru anul şcolar 2021-2022!
  „Educaţia este cel mai frumos dar pe care-l poate dobândi omul”- PLATON. Acesta este motto-ul care face referire la viziunea și misiunea Liceului Teoretic „Henri Coandă” Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.