bihon.ro Web analytics

Raed Arafat, supărat că românii au început să ignore măsurile de siguranță pe timpul pandemiei

Raed Arafat, supărat că românii au început să ignore măsurile de siguranță pe timpul pandemiei

Reactualizat la:
Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignore măsurile de siguranță impuse de pandemia de coronavirus, atrăgând atenția că situația s-ar putea agrava în viitorul apropiat. 14
Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignore măsurile de siguranță impuse de pandemia de coronavirus, atrăgând atenția că situația s-ar putea agrava în viitorul apropiat. 14

Raed Arafat se declară supărat și îngrijorat de faptul că românii fie ignoră existența coronavirusului, fie nu țin cont de măsurile de siguranță luate pentru a limita răspândirea lui.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Raed Arafat, citat de HotNews.ro

Arafat le transmite celor care nu cred în existența virusului să discute cu cei vindecați și externați.

”Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicații pe care nu le vedem cu altele, are complicații nu numai pe sistemul pulmonar. Situația oricând poate să degenereze”, a spus Arafat.

Arafat demontează și mitul testării în masă și spune că pentru a cunoaște situația reală nu e suficientă doar realizarea un număr mare de teste.

„Chiar dacă în trecut nu testam, puteam să vedem cazurile automat în Terapie intensivă. Întotdeauna internarea, cazurile simptomatice și cele din Terapie intensivă pot fi un indicator chiar daca, la un moment, nu ai avut destule teste, pentru că existau și alternative. Chiar dacă nu erau ca și testul PCR, dar știm că este recunoscută alternativa imagisticii, și mai ales a computerului tomograf și care pot îndrepta medicul spre un diagnostic aproape sigur de COVID-19.”, a mai spus secretarul de stat, citat de HotNews.ro

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ? says:

  Experimentul  iscant de acești cetățeni mondiali funncționează și vei vedea ce o să urmeze. Pentru că exercițiul iscat de acest virus va fi continuat, o dată la nu știm câți ani.

  Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ținută în botniță și în mănuși… Nu mai scoți soldații, armata, avioane, bombe, plus punerea pe bot a lumii arabe.

  Vedeți că prețul petrolului este mai jos decât înainte de război și lucrurile așa vor funcționa de astăzi înainte.

  Frica trebuie să păzească pepenii, care suntem noi. Iar alinirea României la dansul ăsta internațional funcționează.

  • Maţul şi Mitraliera says:

   Tot ce naşte din vacã acelaşi automat aruncã.

  • Gheorghe says:

   ,,…analist politic dobitoc,, ce esti nici macar sa scrii o propozitie coerenta nu esti in stare si vii sa-ti expui aberatiile! Cei ca tine trebuie tinuti departe si distantati social de altii pentru a nu-i infecta cu prostia !!!

   • ! says:

    Arafat e un personaj dubios.
    Vezi ce prost a gestionat accidentul de avion din Apuseni, apoi incendiul din Colectiv.
    Arafat trebuia de atunci demis.

    În castron sunt mulți bani, iar Arafat are mirosul bun.
    Ce încredere să mai ai într-un asemenea personaj???

    • Ai fãcut arapatie says:

     Este o prostie, în plinã pandemie.

     • ? says:

      Mesaj pentru Vasile :

      Dar cine stabilește criteriile după care libera exprimare este considerată derapaj ???

     • Vasile says:

      Democratic majoritatea stabilește direcția. Minoritatea poate fi cât de vocală dorește dar cu respectarea regulilor impuse de majoritatea formată. Până la următorul ciclu de formare a majorității. Aberație este orice inepție nesustinută de majoritatea specialiștilor. Până una alta, un specialist mai abilitat ca Arafat în țară nu este. Dacă este, numește-l să-l promovăm până propriile-i competențe o să îl valideze. Sper că ai prin ironia. Specialiștii nu au nevoie de promovare.

    • Anonimul says:

     Esti un habarnist notoriu. Nu mai acuza in stanga si-n dreapta, nu de alta dar s-ar putea sa te prinda si pe tine.

     • ! says:

      Pentru Anonimul, fanul Arafat

      Libertatea de exprimare este sfântă, mai sfântă decât cea de deplasare și multe altele

      Suntem într-un nou tip de dictatură Politico Sanitară?
      Interesant…
      Când se striga Muie psd, nu se primeau amenințări…

     • Vasile says:

      Libertatea de exprimare e sfântă. Dar orice aberație va fi sancționată pe măsura derapajului.

  • Cacarafat agramat says:

   Terrorist,iesi acasa!dute la pelestina si acolo spune la neamurile tele teroriste povesti cu virusi!

 2. Popey the Sailor says:

  Prestigiu. Excelență. Calitate.
  Butaforie.
  Stima noastră și mândria.
  Ceaușescu Pace

 3. Andreescu says:

  Sa mori tu de suparare, de aia nu le respecta. Zdreantele naibii ce sunteti. Va vina si voua ziua, nu imi fac griji de asta.

 4. gic says:

  HAI LIBERARE!
  HAI RELAXAREEEEEEEE!

 5. Anonimul says:

  Nu stiu ce experiment este sau ce virus este, insa ceva exista si ar trebui sa respectam masurile de bun simt, minimale, cerute de autoritati. M-am lovit de tot felul de badarani care in afara ca vorbesc urat si sunt violenti nu respecta masurile minimale de preventie sau protectie.
  Se pare ca la unii nespalatul si in principal nespalatul pe maini este un sport national, iar flegmatul si suflatul nasului fara batista este de asemenea un sport national. Cred ca bascalia ieftina nu-si are rostul sau si acesta este un sport national ?

 6. Escu says:

  Sa nu ajungă bolnavii sa aleagă care medic trăiește și care nu. Ce rahat de amenințare e asta? Si acum medicii decid cine rămâne în viata si cine nu, dacă ai bani și nu dai peste un medic incompetent (marea majoritate), ramai în viata, dacă nu ai bani – mori. Sunteți niște gunoaie. Munca grea au făcut-o asistentele, care s-au expus și au avut grija de bolnavi de zece ori cât un medic. La gripa pe a făcut medicul? In final Parafat e încă o dată dovada ca unui om dacă ii dai putere si funcție, uita sa fie om. Daca romanii sunt prosti și ignoranți, du-te înapoi în tara ta, aici avem nevoie de medici nu de vedete TV.

  • Vasile says:

   Dacă bolnavii nu țin cont de reguli, atunci bolnavii aleg ce medic trăiește sau nu. Dacă ai vrut să spui altceva, ai grijă la exprimare.

   • Jvvug says:

    Vasile, ești doar un Vasile
    Be cu mine.

   • Melinda says:

    Stimate Vasile, repeți ca un papagal niște noțiuni elementare studiate de studenții la drept în anul I,uitând sa precizezi ca majoritatea are nu doar drepturi ci și obligații, altfel risca sa transforme democrația în dictatura ( vezi regimul nazist a lui Hitler, comunismul lui Stalin, Mao, etc)..
    Pe Arafat, pe aceasta speță, nu îl recomanda absolut nimic, poate doar obedienta față de Oms, atât. Atâta timp cât medici specialiști cu opinii contrare majorității nu au voie nici macar sa își expună punctul de vedere, eu, ca minoritate am tot dreptul sa pun la îndoială opiniile oficiale și pe cei care le promovează, și sa le consider aberații.
    Iar majoritatea are obligația sa îmi respecte opinia, într-un stat democrat.

    • Vasile says:

     Stimate papagal 🙂 trecând peste asta, că nu caut respectul,aprecierea sau înțelegerea tuturor, care sunt specialiștii care pun la îndoiala informațiile oficiale și cine, unde și când i-a cenzurat? Că Facebook sau Bihon sigur nu e pentru specialiști. Iar dacă pe Arafat nu îl recomandă nimic atunci să se pună lacătul pe SMURD. Dar să nu uiți că democratic, Arafat a fost susținut în stradă de o majoritate, pentru că, până una alta, aproape unanim s-a constatat că altul mai bun nu avem.

   • Escu says:

    Arafat a făcut referire la medicii din Spania care nu au internat și nu au tratat cazurile de bolnavi de Coronavirus din rezidentele (azilele) de bătrâni, in final mai mult de 30% din mortii din Spania de coronavirus sunt din rezidentele din Madrid și Barcelona. Intr-o vreme mortii din rezidente reprezentau 75% din mortii totali. Sper ca justiția sa își facă datoria cu acești criminali, ordinul ar fi venit direct de la guvernul Comunității Madrid care dorea reducerea cheltuielilor. La fel în Italia bolnavii tineri au avut prioritate la aparatele de respirație asistata, bătrânii au fost lăsați sa moara în Lombardia. La ce m-am referit eu? Poate va veni vremea când pacienții sau rudele acestora vor cere socoteala acestor criminali incompetenți și vor plăti cu legea talionului: viata pentru viata.

 7. Valer says:

  Nu mai tine vrajeala si sunteti disperati. Ati mituit cu banul public trusturi de presa private ca sa va sustina cacialmaua dar nu a dat rezultate. Veti ramane in istorie ca si cei mai mari nenorociti care au distrus societatea romaneasca. Au murit mii de oameni acasa pentru ca nu i-ati primit in spitalele goale “pline” de covid. Vor iesi toate la iveala, se va afla cine a lucrat cu statul in toata aceasta perioada, cum ati praduit banul public, cum ati distrus toata economia, cum ati adus la disperare toata populatia imbecilizata cu televizorul. Intr-o zi, si sper sa fie cat mai curand, vi se vor crapa capetele la propriu. Si voua si acelora care v-au sustinut in aceasta escrocherie de proportii biblice.

 8. Fekete says:

  ” Pe filieră OMS s-au primit indicații de a raporta toate decesele care au suspiciune, nici măcar confirmat prn test, ca fiind de covid.
  Prin sistemul de codificare a bolilor prin care spitalele iau bani de la Casa de asigurări de Sănătate, devine avantajos să se treacă Covid 19 ”

  Doctor Răzvan Constantinescu, Spitalul Sfântul Spiridon, Iași

 9. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China, de către Municipiul Oradea. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și doctorului Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 6

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 3

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două mașini au luat foc una după alta, în Oradea
  Apelurile pentru cele două incendii la mașini au fost date la diferență de un singur minut.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.