bihon.ro Web analytics

170 de participanți la sumo cu roboți la „International Robotics Championship”

De Crina Dobocan

170 de participanți la sumo cu roboți la „International Robotics Championship”

După doi ani, în care evenimentul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei, concursul „International Robotics Championship” se va desfășura în perioada de 29 - 30 mai 2022, în incinta Era Shopping Park din Oradea.
Scris de Crina Dobocan - După doi ani, în care evenimentul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei, concursul „International Robotics Championship” se va desfășura în perioada de 29 - 30 mai 2022, în incinta Era Shopping Park din Oradea.

Evenimentul, aflat la cea de a X-a ediție, este organizat de către Departamentul de Mecatronică al Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică al Universității din Oradea, fiind susținut de companiile: Celestica, Golde și Allengra.

La ediția 2022 a „International Robotics Championship” sunt înscriși peste 170 de elevi, studenți și specialiști în robotică din toată țara.

Participarea este gratuită, Universitatea din Oradea asigurând cazarea și masa concurenților. Premiile depășesc ca valoare suma de 5.000 de euro și constau în echipamente, componente și aparatură.

„Este un concurs de roboți mobili autonomi. Prin definiție, orice vehicul ghidat automat este un robot. Toți roboții participanți la concurs sunt, așadar, autonomi, au un algoritm, inteligență artificială, fiind programați de către competitori”, a declarat coordonatorul acestui concurs, șef de lucrări dr. ing. Flaviu Birouaș.

Tinerii pasionați de robotică concurează la una sau mai multe din cele 14 categorii ale competiției. În ediția din acest an au fost introduse și probe noi, precum Humanoid Sumo.

„În cele 14 categorii, sunt trei categorii de robotică cu lego, cu limita de vârstă de până la 16 ani, avem Line follower junior, până în 18 ani, iar restul probelor sunt fără limită de vârstă. Mai avem probe Mega Sumo, Mini Sumo, Humanoid Sumo, Line Follower Turbo și altele. De asemenea, avem o sesiune Free Style Show Case unde, în fața unei comisii de specialiști din parcul industrial, sunt prezentate aplicații din robotică, invenții și creații proprii. În funcție de punctaj, se stabilește care sunt invențiile premiate”, a precizat șef de lucrări dr. ing. Flaviu Birouaş.

În cadrul probelor Line Follower, unde roboții urmăresc autonom linia de parcurs, departajarea se face în funcție de timpul obținut. La competițiile de tip sumo, organizate în regim de turneu, fiecare robot se „luptă” cu fiecare, învingător fiind cel care rămâne ultimul în ring.

„Ce am reușit să adăugăm anul acesta concursului este proba Humanoid Challenge, unde avem roboți umanoizi, care trebuie să rezolve anumite sarcini: fie să urce scări, să navigheze un traseu cu pereți, evident, într-un timp cât mai scurt”, a declarat coordonatorul evenimentului.

Concursul Robotics Championship a luat ființă în anul 2010 ca o inițiativă a studenților și profesorilor Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică a Universității din Oradea, departamentul de Mecatronică și Robotică, din dorința de a dezvolta abilitățile practice de programare și proiectare în domeniul roboticii. Prin organizarea acestui concurs se urmărește și realizarea de colaborări între studenți și companii din domeniu, în vederea asigurării dezvoltării noilor generații de ingineri, programatori și proiectanți.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.