bihon.ro Web analytics

8 sfaturi pentru a reduce costurile de funcționare a unei combine frigorifice

8 sfaturi pentru a reduce costurile de funcționare a unei combine frigorifice

Un frigider sau o combină frigorifică este cel mai mare consumator de energie din multe gospodării, deoarece aproape toate gospodăriile au cel puțin un astfel de electrocasnic, care funcționează 24 de ore pe zi.
Un frigider sau o combină frigorifică este cel mai mare consumator de energie din multe gospodării, deoarece aproape toate gospodăriile au cel puțin un astfel de electrocasnic, care funcționează 24 de ore pe zi.

 

Este posibil să trebuiască să vă mențineți combina frigorifică în funcțiune tot timpul, dar asta nu înseamnă că nu puteți reduce cantitatea de energie electrică necesară pentru a o folosi.

Păstrarea alimentelor proaspete – în timp ce economisirea energiei – poate aduce un impuls util bugetului alimentar. Iată 8 sfaturi pentru a vă asigura că utilizați cea mai mică cantitate de energie posibilă.

1. Umpleți congelatorul dar lăsați frigiderul aerisit.

Congelatorul funcționează cel mai eficient atunci când este cât mai plin posibil. Trebuie să umpleți un spațiu? Puneți gheață suplimentară pentru băuturi reci sau pachete reci pentru picnicuri de vară în orice spațiu gol din congelator. Congelatoarele pline păstrează alimentele congelate mai mult, dacă are loc o pană de curent.

Frigiderul este diferit; are nevoie de circulația aerului pentru a menține alimentele la o temperatură uniformă.

Umplerea frigiderului înseamnă că unele alimente devin prea reci – și chiar pot îngheța – în timp ce altele nu sunt ținute suficient de reci pentru o depozitare adecvată. Lăsați frigiderul aerisit, pentru a menține alimentele proaspete mai mult timp.

Încercați să-l mențineți aproximativ două treimi plin, fără supraaglomerare. Frigiderul și congelatorul dvs. vor folosi multă energie pentru a înlocui tot aerul rece care iese de fiecare dată când cineva deschide ușa. Prin menținerea frigiderului și congelatorului cel puțin 2/3 pline, poate ieși doar 1/3 sau mai puțin din acel aer. Acest lucru este important mai ales dacă dumneavoastră și familia dvs. deschideți frecvent ușile.

2. Aranjați alimentele în microclimatul potrivit.

Deoarece aerul cald se ridică și cel rece se scufundă și pentru că fiecare combină frigorifică are propriul model unic de aer rece, asigurați-vă că aranjați alimentele în locul potrivit din interiorul frigiderului.

Un loc rece lângă orificiul de emisie a aerului rece face o casă bună pentru carne, dar va îngheța și va strica o salată.

3. Nu puneți mâncarea fierbinte direct în combina frigorifică.

Când introduceți alimente în frigider sau congelator, lăsați-le să se răcească mai întâi în mod natural. Cu cât combina frigorifică are mai puțină muncă, cu atât va consuma mai puțină energie. Alegeti combina frigorifica de pe Emag, selectati cea mai buna varianta pentru casa dvs!

4. Aruncați o privire, alegeți-vă alimentele și închideți ușile.

Nu lăsați ușa deschisă când scoateți mâncare. Cu cât ușa este mai mult deschisă, cu atât crește mai mult temperatura și este necesară mai multă energie pentru a o scădea din nou, odată ce ușa este închisă.

5. Urmăriți temperaturile.

Un termometru poate fi o cheie pentru economisirea banilor. Temperaturile prea reci risipesc energia, în timp ce temperaturile prea calde duc la deteriorarea prematură a alimentelor.

Asigurați-vă că nu ați setat temperatura prea scăzută. O combină frigorifică Beko nu ar trebui să fie setată la o temperatură mai mică de 5 ° C în frigider, în timp ce congelatoarele ar trebui să fie setate la -18 ° C.

Asigurați-vă că acordați atenție când se schimbă anotimpurile; o setare a temperaturii care funcționează bine pentru lunile de iarnă poate fi necesar să fie reglată pe vreme mai caldă.

6. Stați cu ochii pe acumularea de îngheț.

Dacă congelatorul dvs. necesită dezghețare manuală, asigurați-vă că îl dezghețați regulat. Cu cât congelatorul tău are mai multă gheață, cu atât folosește mai multă energie. Dacă gheața din interior are mai mult de 1cm grosime, trebuie să o dezghețați.

7. Folosiți alimentele congelate în avantajul dvs.

Dacă dezghețați mâncarea din congelator, puneți-o în frigider. Acest lucru ajută la menținerea frigiderului rece, fără a utiliza energie pentru a face acest lucru.

8. Permiteți ventilarea corespunzătoare.

Asigurați-vă că combina frigorifică are mult spațiu în jurul său pentru ca aerul să circule și păstrați-o departe de orice sursă externă de căldură, inclusiv de lumina directă a soarelui.

Dacă depozitați o grămadă de lucruri pe partea superioară și laterală a combinei frigorifice, aceasta va trebui să muncească mai mult pentru a scăpa de aerul fierbinte creat de procesul de răcire. Așadar, păstrați-o mai curată și eliberată și aceasta va funcționa mai ușor și va folosi mai puțină energie electrică.

Advertorial!

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.