bihon.ro Web analytics

Primăria va cheltui 80.000 de euro pentru tablete destinate elevilor

De Călin Corpaș și Crina Dobocan
Reactualizat la:

Primăria va cheltui 80.000 de euro pentru tablete destinate elevilor

Reactualizat la:
În contextul în care școlile rămân închise și activitatea didactică s-a mutat online, Primăria Oradea alocă 80.000 de euro pentru cei aproximativ 400 de elevi care nu dispun de device-uri.
Scris de Călin Corpaș și Crina Dobocan - În contextul în care școlile rămân închise și activitatea didactică s-a mutat online, Primăria Oradea alocă 80.000 de euro pentru cei aproximativ 400 de elevi care nu dispun de device-uri.

Într-o intervenție video difuzată luni, pe Facebook, primarul Ilie Bolojan a subliniat că Primăria Oradea își va reduce anumite cheltuieli de funcționare, dar va amâna și anumite investiții, pentru a se putea încadra în noul buget al orașului. Însă, tot azi, Consiliul Local a alocat fonduri destinate elevilor care nu au la dispoziție tablete sau calculatoare, pentru a urma cursurile online. Alocația bugetară este de circa 200 de euro/tabletă.

“Am primit o situație de la Inspectoratul Școlar Județean din care rezultă că aproape 400 de copii, în Oradea, nu pot beneficia de predarea online de acasă, întrucât au o situație materială care nu le permite părinților să le cumpere tablete sau calculatoare, am decis să alocăm aproximativ 80.000 de euro școlilor din Oradea, ca să achiziționeze tablete și să le pună la dispoziția acestor copiilor, în cursul acestei săptămâni”, transmite primarul Bolojan.


De săptămana viitoare, și acești copii ar trebui să beneficieze de cursurile online pe care școlile din Oradea le desfășoară, în această perioadă, a precizat primarul.

Potrivit inspectorului școlar general, Alin Novac Iuhas, în Bihor, în această situație sunt peste 7.700 de elevi. Dintre aceștia, aproximativ 6.000 sunt în mediul rural și 1.812 în mediul urban / în toate orașele și municipiile din Bihor. Nici Oradea nu face notă distinctă, 400 dintre elevii orădeni nu beneficiază de terminale sau acces la internet. Pentru aceștia, Primăria va aloca 80.000 de euro.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a semnat un parteneriat cu o companie locală de telefonie care va asigura, cu titlu gratuit, cartele SIM, cu acces la date mobile și la anumite platforme educaționale.

„Am încheiat un contract de colaborare cu unul dintre operatorii de telefonie de la nivelul județului Bihor, prin care dorim să asigurăm, cu titlu gratuit, pentru toți elevii din învățământul de stat (de la clasele pregătitoare până la cei de liceu, inclusiv), câte o cartelă SIM care să aibă acces la trafic de date mobile și la un anume tip de platformă. Parteneriatul se va derula până la sfârșitul anului școlar, în contextul în care aceste activități le vom desfășura online. Nu e suficient, pentru că pe lângă aceste cartele SIM este nevoie de device-uri și terminale prin care se pot accesa aceste tipuri de platforme. Însă nu vă ascund că am început să iau legătura cu fiecare UAT pentru ca în cel mai scurt timp, pentru acești copii care se găsesc în această situație, să găsim soluții”, a declarat Alin Novac-Iuhas, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

 

 

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Oradean says:

  Iara-si business-uri cu RDS? Interesant ca nu s-a facut licitatie :DDD

 2. Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C.Data 19.01.2022 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  România

  Premierul României, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. Ciucă: Am inițiat solicitarea de verificare a tezei mele de doctorat de Comisia de Etică a UNAp

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se circulă pe toate drumurile din județ. Autoritățile le cer șoferilor atenție sporită
  Companiile responsabile cu deszăpezirea au acționat, în noaptea de luni spre marți, cu 48 de utilaje pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a intervenit pe drumurile naționale.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Viaţa în era COVID. Tu cum îţi protejezi auzul?
  STUDIU: Unii pacienți afectați de COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marty Restaurants Oradea lansează noul meniu #BigTaste!
  Marty lansează de mâine,19 ianuarie 2022 noul meniu, aşa că vă aşteaptă să îl încercaţi între 10:00 şi 22:00, pe Strada Zorelelor 14A, Parcu Salca! #numazic.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.