bihon.ro Web analytics

AFB cere explicaţii din partea ADLO

Reactualizat la:
Reactualizat la:
AFB acuză ADLO că face discriminări în Parcul Industrial prin impunerea de „Promisiuni unilaterale de vânzare” unor companii.
Scris de farcas - AFB acuză ADLO că face discriminări în Parcul Industrial prin impunerea de „Promisiuni unilaterale de vânzare” unor companii.

Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) acuză Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA că schimbă regulile în timpul jocului. Acuzaţiile au fost făcute de Dan Octavian şi Liviu Sav –preşedintele, respectiv vicepreşedinte AFB, coordonator al Departamentului Economic, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Concret, unor rezidenţi din parc li se propune, şi în clipa în care nu există o altă opţiune, li se impune, să semneze o «Promisiune» de vânzare – cumpărare unilaterală a construcţiilor viitoare. Prin această promisiune de vânzare – cumpărare în mod unilateral, companiile din Parcul Industrial sunt puse în situaţia ca înainte de a construi ceva, să se angajeze în mod irevocabil, să vândă aceste construcţii, la un moment dat, către ADLO. Acest document impus reprezintă o obligaţie care nu există în caietul de sarcini, nici în contractul de administrare şi nici în regulamentul de funcţionare a parcului”, a precizat Dan Octavian.

Acesta spune că a analizat diverse tipuri de contracte încheiate de către ADLO cu firme din Parcul Industrial şi în timp ce în anumite contracte există clauze care conferă administratorului parcului un drept de preemţiune, ceea ce este în concordanţă cu Codul civil, în alte contracte se vorbeşte despre o promisiune de vânzare fără negociere, fără acceptarea de comun acord a unor obligaţii. Astfel, unele companii au primit invitaţia de a se prezenta la notar pentru semnarea „Promisiunii unilaterale de vânzare”, ceea ce s-ar lăsa cu anumite consecinţe în cazul semnării.

Consecinţe

Despre consecinţele semnării unui asemenea act ne-a vorbit Liviu Sav. „O primă consecinţă, care vine cu această «Promisiune unilaterală», este legată de faptul că firmele nu vor mai putea aplica pentru finanţări nerambursabile, nici măcar pentru credite bancare fără o aprobare prealabilă a administratorului Parcului Industrial. Ceea ce este o situaţie foarte delicată pentru cei care şi-au planificat să-şi finanţeze investiţiile din surse proprii sau din surse atrase. Apoi, se încalcă principiul dreptului de proprietate. Plus că se schimbă regula în timpul jocului. Nu se poate să laşi anumite companii să aibă drept de preemţiune înscris în contract, iar la altele să vii cu «Promisiune unilaterală de vânzare», pe care cei care le-au primt nici măcar nu le-au avut în vedere la momentul contractului iniţial”, a explicat Liviu Sav.

Reprezentanţii AFB consideră că semnarea acestei promisiuni „viciază decizia de business a respectivilor investitori”. Pe de altă parte, directorii AFB sunt de părere că sunt „nesocotiţi angajaţii”. „La semnarea contractului cu Parcul Industrial firmele îşi asumă un număr de angajaţi pe care îi vor păstra. Nu se specifică nicăieri în «Promisiunea unilaterală» ce se va întâmpla cu aceşti angajaţi”, subliniază Liviu Sav.

Reprezentanţii AFB aşteaptă lămuriri din partea ADLO, întrebându-se dacă în spatele acestei „Promisiuni unilaterale” nu se află interese ascunse.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acțiune amplă între Oradea - Cluj-Napoca: Radare în cascadă și dronă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un șofer prins drogat de polițiștii bihoreni

  Mapamond

  Ucraina: O capră a reușit să rănească cel puţin 40 de militari ruşi, dupa ce a declanșat o capcană cu grenade
  Cel puţin 40 de militari ruşi din apropierea oraşului ucrainean Zaporojia au fost răniţi după ce o capră a declanşat o capcană cu grenade pe care tot ruşii o plantaseră, potrivit Sky News.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  Mapamond

  Curtea Supremă a SUA a eliminat dreptul constituțional la avort
  Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

  Mapamond

  Avertisment de la cel mai inalt nivel: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
  Liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru o reducere suplimentară a livrărilor de gaze din Rusia, căutând modalităţi de a amortiza efectele crizei şi ale creşterii preţurilor la energie, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a semnat contractul pentru cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu. Lucrările de deviere a rețetelor dar și a circulației vor începe în 2 săptămâni
  Anuțul a fost făcut vineri, 24 iunie, de către primarul Florn Birta care, alături de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vizitat șantierele altor două proiecte mari de infrastructură din Oradea. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.