bihon.ro Web analytics

ARD vrea 3 parlamentari din 13 candidati

Reactualizat la:
Reactualizat la:
<a rel="attachment wp-att-1200536" href="http://nnp-admin.informmedia.ro/ard-vrea-3-parlamentari-din-13-candidati/1200534/3ard"></a>Gavrilă Ghilea a anunţat „obiectivul realist” al Alianţei România Dreaptă, în Bihor.
Scris de Călin Corpaş - <a rel="attachment wp-att-1200536" href="http://nnp-admin.informmedia.ro/ard-vrea-3-parlamentari-din-13-candidati/1200534/3ard"></a>Gavrilă Ghilea a anunţat „obiectivul realist” al Alianţei România Dreaptă, în Bihor.

Alianţa România Dreaptă a ales să-şi prezinte cei 13 candidaţi pentru Parlament la Hotel Continental. Rectorul Universităţii Agora, Mişu-Jan Manolescu, s-a dovedit a fi un prezentator spiritual pentru colegii săi ce râvnesc la Legislativul suprem.

Precizând că, în urma acestor alegeri ARD Bihor se aşteaptă în mod realist să obţină nu doi, ci trei parlamentari, preşedintele filialei PDL Bihor, Gavrilă Ghilea – candidat în Colegiul 3 Senat – a ales să vorbească despre firma sa. Atacat frecvent din cauza acţiunilor majoritare pe care le are la Construcţii Bihor SA, Ghilea a ţinut să spună că se mândreşte cu faptul că este unul dintre puţinii oameni politici din România care şi-au făcut primul milion de dolari înainte să intre în politică. Ghilea a declarat că a pornit de jos şi a ajuns să aibă sute de angajaţi. „Nu sunt aici în calitate de bugetar, ci de manager al unei firme ce plăteşte impozite de miliarde de lei către stat”, a spus candidatul, adăugând că va face mai mult din Parlament pentru judeţul Bihor decât au făcut „cei care ne-au reprezentat până acum”. Ghilea s-a declarat preocupat pentru legislaţia privind mediul de afaceri, arătând că nu este normal ca statul să pretindă TVA de la firme, înainte ca el să-şi achite restanţele către aceste firme. De asemenea, fostul prefect a identificat o problemă în legislaţia privind insolvenţa, observând că multe firme „se ascund” în spatele insolvenţei pentru a scăpa de datorii.

Ionel Avrigeanu (C.5 deputaţi) a abordat problema reorganizării administrativ-teritoriale, arătându-se interesat ca Oradea să devină un centru regional, o dată ce ţara va fi reorganizată teritorial. Avrigeanu doreşte ca Oradea să fie centrul unei regiuni 1,2 milioane de oameni, care să mai includă Satu Mare şi Sălajul.

 Revine tema geotermală

Călin Mocan (C.9 deputaţi) a arătat că-l preocupă problema energiei termice în Oradea. Mocan a marşat pe necesitatea exploatării energiei geotermale în Oradea, din două motive: unul de ordin ecologic (pentru oprirea poluării CET) şi altul ce ţine de impactul social (cuantumul facturilor la încălzire). Mocan declară că va susţine iniţiativele Primăriei Oradea privind exploatarea resursei geotermale, indiferent de culoarea politică a primarului. Ionela Bruchental (C.7 deputaţi) şi-a trecut în CV calificativul „activitate exemplară”, primit de la Institutul de Politici Publice pentru activitatea sa parlamentară din 2004-2008, amintind de legile iniţiate de ea, precum trusoul pentru nou-născuţi sau recalcularea punctului de pensie. Ionela Bruchental ar vrea ca pensionarii ce nu beneficiază efectiv de gratuitatea la transportul în comun să aibă posibilitatea de li se transforma acest ajutor în alimente şi/sau medicamente! Adelina Coste (C.6) şi-a propus ca din postura de deputat să îmbunătăţească legislaţia pentru a facilita accesul la fonduri europene în zona rurală, iar Cristian Puşcaş (C.8) s-a arătat interesat de legislaţia privind patrimoniul arhitectural. Candidat în Colegiul 4, Liviu Laza Matiuţa s-a pronunţat pentru schimbarea legislaţiei de mediu, pentru ca autorităţile locale să poată valorifica masa lemnoasă distrusă de intemperii, în ariile protejate. Altel, spune silvicultorul, această masă lemnoasă este atacată de insecte şi „produce o infectare în masă”.

Ex-preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle (C.2 Senat) şi-a enumerat realizările de la Consiliul Judeţean – drumuri, terminal la Aeroport, lucrările de la Muzeu „neterminate nu din cauza Consiliului Judeţean”, schimburi de experienţă cu americanii etc. Fost senator şi europarlamentar, Ţîrle consideră că a dovedit că are experienţa necesară pentru încă un mandat în Parlament. Ionel Bungău (C.4 Senat) s-a oferit să fie într-o echipă pentru binele comun al Oradiei, „chiar dacă uneori echipele nu se fac cu aliaţii tăi”. Ceilalţi candidaţi ai ARD sunt Nicolae Hodişan (C.1 Senat), Laurenţiu Chiană (C.1 deputaţi) şi Bogdan Manafu (C.2 deputaţi) – cel mai tânăr candidat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.