bihon.ro Web analytics

Ateliere de arte performative prin Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin

De Camelia Bușu
Reactualizat la:
Reactualizat la:
De la cinematografie, la muzică şi design vestimentar, atelierele sunt deschise tuturor categoriilor de vârstă.
Scris de Camelia Bușu - De la cinematografie, la muzică şi design vestimentar, atelierele sunt deschise tuturor categoriilor de vârstă.

 

Ateliere cretive noi FOTO: E.T.C.

Înfiinţată în 2004 în Oradea, Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin (E.T.C.) este o companie teatrală independentă , care și-a propus să promoveze tinerii creatori și ultimele tendințe din zona artelor spectacolului, un accent deosebit fiind pus pe lucrul cu studenții și promovarea de absolvenți ai facultăților cu profil artistic, lucrul cu adolescenți și formarea de noi spectatori, instruirea și formarea spectatorului, sincronizarea artei cu realitățile actuale și exploatarea spațiilor neconvenționale.

„Organizația noastră pune la dispoziția publicului un concept educațional care implică o metodă de abordare a disciplinei prin interacțiune directă, în mod liber și deschis, oferind o programă care să țină cont de gradul de dezvoltare al fiecărui participant în funcție de vârstă și anumite necesități legate de evoluția vorbirii, a mobilității fizice și psihice, a capacității de socializare, de autocunoaștere, de cunoștințe, de integrare, de conștientizare a deprinderilor greșite și eliminarea lor treptată”, se prezintă asociaţia.

Din echipa E.T.C. fac parte: Sebastian Bărbălan – performer, coordonator şi pedagog, Cristina Butușină, secretar literar al asociaţiei, PR, absolventă a Facultăţii de Arte Oradea şi Roberta Varhanyoszki, asistent voluntar, sudentă a Facultăţii de Arte.

Ateliere noi

În afară de atelierele de teatru pe care asociaţia le-a organizat până acum pe categorii de vărstă, noutatea constă în atelierele de: cinematografie, creație vestimentară, improvizație, teatru și interpretare, dicție și mișcare scenică, atelier de arte plastice şi cursuri de teatru online.

Atelierul de cinematografie, de exemplu, se adresează persoanelor de peste 14 ani, având grupe formate din maxim 12 cursanți care participă la o ședință pe săptămână, cu durata de trei ore şi jumătate, timp de trei luni. Cei interesaţi vor învăţa despre elemente de istoria cinematografiei, elemente de limbaj cinematografic și de estetica filmului vor viziona filme şi vor participa la discuții libere și analiză estetică a filmelor vizionate.

De asemenea, atelierul de creație vestimentară, accesorii, costum de spectacol și film este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani care își doresc să pătrundă în lumea creației vestimentare, să-și exploreze potențialul creativ și imaginația, să cunoască noțiuni de bază despre modă, istoria îmbrăcămintei, cromatică vestimentară, croitorie, broderie și alte tehnici textile.

Programa este concepută astfel încât să ajute la dezvoltarea creativității, a inteligenței emoționale, a exprimării stărilor interioare, a răbdării și atenției la detalii.

Un alt atelier nou este cel de Dicție și mișcare scenică. Pentru dezvoltarea calității artistice a participanților, dicția și mișcarea au o importanță deosebită, atât în vederea unei prezențe adecvate pe scenă sau pe micul și marele ecran, cât și în viața de zi cu zi. O dicție bună și corectă înlesnește comunicarea între oameni, în vreme ce exercițiile de mișcare și improvizație dezvoltă imaginația participanților, îi învață să aibă încredere în forțele proprii, să se cunoască pe ei înșiși, îi obișnuiește cu lucrul în echipă și le stimulează capacitățile ludice.

Atelierele se desfășoară la sediul Asociației de Teatru Experimental Clandestin, Strada Olteniei nr 69, programul fiind flexibil, stabilit cu fiecare în parte. Informaţii se pot afla la telefonul 0740308321 sau la adresa de e-mail crea.arta@gmail.com. Toate materialele sunt incluse.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.