bihon.ro Web analytics

Atenție, falși comisari de la Protecția Consumatorilor

De Simona Drimbău

Atenție, falși comisari de la Protecția Consumatorilor

Specimen legitimatie
Reactualizat la:
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) avertizează operatorii economici în legatură cu existența unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC și care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Scris de Simona Drimbău - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) avertizează operatorii economici în legatură cu existența unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC și care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi, potrivit unui comunicat al instituţiei.

„Au apărut informații că falși comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale. ANPC vă reamintește faptul că niciodată comisarii Autorității nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achită la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ”, arată ANPC.

Autoritatea menționează că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control.

„Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficiențelor de calitate ale produselor și serviciilor și asupra consecințelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniția acțiuni în justiție pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor”, clarifică protectorii consumatorilor.

Pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția operatorilor economici să solicite ordinul de serviciu în baza căruia se face controlul, să verifice legitimațiile comisarilor care vin în control și să anunțe imediat poliția în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.

Operatorii economici trebuie să solicite ordinul de serviciu FOTO:FAN

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 12.000 de contracte de muncă suspendate în Bihor
  Majoritatea contractelor de muncă încă suspendate sunt din domeniul HORECA.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Misiune inedită de salvare la Oradea: Pui de rață căzut într-un canal, salvat de pompieri
  Pompierii bihoreni au desfășurat marți, în Oradea, o operațiune de salvare mai puțin obișnuită. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  21 de pescari amendați de jandarmi pentru încălcarea perioadei de prohibiție
  Jandarmeria Bihor, alături de reprezentanți ai AJVPS Bihor au desfășurat acțiuni pentru respectarea perioade prevederilor legale privind pescuitul şi acvacultura pe cursurile de apă ale Crișului Repede, Pârâului Peța, Canalului Colector, Canalului Cefa III, Canalului Cefa IV si Canalului Cefa V.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Calea Bihorului a fost finalizată
  Municipalitatea a anunțat marți că lucrările de reabilitarea a străzii Calea Bihorului au fost finalizate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rezultatul testării la Plexus: 21 de angajați pozitivi COVID-19. Iată ce măsuri ia compania americană
  Fabrica se redeschide marți, 2 iunie, începând cu schimbul 2, cu doar jumătate dintre salariați. 21 de angajați au fost depistați pozitivi la SARS-CoV-2, după testarea a 1.700 de angajați. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Foc periculos de la coș de fum
  Locuința unor bihoreni a luat foc duminică seara de la un coș de fum deteriorat și a fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a lichida incendiul.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.