bihon.ro Web analytics

Autogări moderne la Beiuș și Marghita prin ADD Bihor

De Veronica Bursașiu

Autogări moderne la Beiuș și Marghita prin ADD Bihor

Reactualizat la:
Pentru demararea investițiilor, primăriile trebuiau să depună la ADD Bihor, o suprafață compactă de minim 800 mp, o hotărâre a Consiliului Local și solicitarea pentru finanțare.
Scris de Veronica Bursașiu - Pentru demararea investițiilor, primăriile trebuiau să depună la ADD Bihor, o suprafață compactă de minim 800 mp, o hotărâre a Consiliului Local și solicitarea pentru finanțare.

Noile autogări ar trebui să fie gara la 7 luni de la desemnarea câștigătorilor licitațiilor.

O clădire cu birou de informații, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări și spații comerciale. Acesta e modelul de autogări ca care vor fi construite în orașele din Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, din cadrul Consiliului Județean Bihor. „Doar două primării, cea din Marghita și Beiuș au transmis toată documentația în baza căreia Agenția de Dezvoltare Durabilă poate demara licitația pentru construirea celor mai moderne autogări pentru transportul navetiștilor”, spune purtătorul de cuvânt al președintelui CJ Bihor, Adrian Simon.

Terenul pus la dispoziție pentru autogară de Primăria Beiuș este situat pe Strada 1 Decembrie 1918, la ieșire spre Budureasa.La Marghita, terenul unde se va construi noua autogară se situează în vecinătatea primăriei, în zona centrală a orașului.

„Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție două luni pentru finalizarea proiectului tehnic și 5 luni pentru execuție”, spune directorul ADD Bihor, Vitályos Barna. Și orașul Săcuieni a identificat terenul pentru construcție încă din luna aprilie a anului trecut. ADD așteaptă și studiul de fezabilitate pentru proiectele din Săcueni și Salonta. Președintele Pásztor Sándor asigură că : „Consiliul Județean finanțează investiția prin Agenția de Dezvoltare Durabilă și are alocate fondurile necesare. Noi am avut ca obiectiv permanent, prioritar ca serviciul public de transport să funcționeze în condiții civilizate”. În ceea ce privește vechea autogară din Beiuș, situată la ieșirea din localitate spre Ștei, aceasta aparține firmei fraților Micula, „Omnitrans”. Magnații bihorenii erau și proprieri au autogării din Ștei, însă acolo au vândut o parte din unitatea de transport către un dezvoltator.

„Această unitate de servicii a aparţinut până de curând firmei de transport SC Omnitrans.După lungi tratative, SC Omnitrans a vândut o mare parte din această autogară unui agent economic interesat să construiască un magazin Penny, păstrând însă fosta clădire şi o suprafață de teren alăturat. Pe acest teren, SC Omnitrans va construi un peron de dimensiuni mult mai mici, adaptat la necesitățile de transport actuale”, explica primarul Șteiului înurmă cu doi ani, situația autogării.

În ceea ce priveşte vânzarea unei porţiuni din Autogara Ştei, Viorel Micula a declarat atunci pentru J.b. că „este o colaborare frumoasă pentru Ştei”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.