bihon.ro Web analytics

Beneficii pentru absolvenții care se înregistrează la AJOFM Bihor

De Dan Birta

Beneficii pentru absolvenții care se înregistrează la AJOFM Bihor

Absolvenții primesc indemnizație de șomaj timp de șase luni dacă nu reușesc să se angajeze.
Scris de Dan Birta - Absolvenții primesc indemnizație de șomaj timp de șase luni dacă nu reușesc să se angajeze.

Absolvenții instituțiilor de învățământ din promoția anului 2022 care se înscriu în baza de date a AJOFM Bihor pot primi anumite gratuit anumite beneficii.

În primul rând este vorba indemnizație de șomaj în valoare de 262 de lei/lună timp de șase luni, informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (diferite prime).

Acte necesare

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în evidenţele agenţiilor teritoriale, sunt: – actul de identitate; diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii; Curriculum Vitae; declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate; acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

„Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut-o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii. Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Cum se calculează 60 de zile

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor, stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ. Alte informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afişate pe site-ul instituției www.anofm.ro sau pot fi obținute de la AJOFM Bihor Strada Transilvaniei nr.14, Oradea, Romania sau la telefon 0359.800.960.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Indicele ROBOR a trecut pragul de 5 %, indicele IRCC în creștere
  Conform informațiilor publicate zilnic de BNR, încă de la sfârșitul lunii aprilie 2022, indicele ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și ROBOR la 1 an, a depășit pragul psihologic de 5 % și continuă să crească, fiind cotat la niveluri comparabile cu cele de acum zece ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de ploi în județul Bihor - alte 20 de județe sub aceași avertizare
  Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri la ora 12 și expiră joi dimineața.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” - două ghiduri de prevenire a violenței domestice, lansate la Oradea
  Lansarea celor două ghiduri a avut loc marți, 24 mai, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.