bihon.ro Web analytics

Bilanț la Jandarmeria Bihor: Peste 5.000 de misiuni pentru menținerea ordinii publice

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Bilanț la Jandarmeria Bihor: Peste 5.000 de misiuni pentru menținerea ordinii publice

Reactualizat la:
În premieră. Jandarmeria Bihor a primit în cei 101 ani de funcționeare Placheta de Onoare a Ministrului Afacerilor Interne.
Scris de Otilia Șandor - În premieră. Jandarmeria Bihor a primit în cei 101 ani de funcționeare Placheta de Onoare a Ministrului Afacerilor Interne.

Jandarmii bihoreni au tras linie la anul pandemic și spun că regulile și restricțiile impuse de legislația specifică în vigoare, precum și politicile publice implementate strict pentru prevenirea și limitarea răspândirii comunitare a virusului Sars CoV-2 au necesitat o abordare integrată, interinstituțională pentru orientarea tuturor acțiunilor, astfel încât sa se armonizeze interesul legitim pentru realizarea obiectivului general de creștere a gradului de siguranță cu cel de protecție sanitară a cetățeanului.

Pentru realizarea unui echilibru între prevenție, dialog și impunerea legii, structurile de ordine publică au executat 5.764 de misiuni specifice, din care 56 au fost misiuni pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfășurării unor activități cu participarea unui public numeros. Alte 418 misiuni au fost specifice, circumscrise combaterii efectelor SARS-CoV-2. Un număr de 187 misiuni de intervenție au fost pentru aplanarea unor stări conflictuale sau soluționarea unor solicitări ale cetățenilor, venite prin apelul de urgență 112. Alte 76 misiuni au fost pentru alegerile locale și parlamentare, iar cele mai multe, 5027, au fost misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu poliţia, misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor, pază și protecție instituțională și alte misiuni din competența Jandarmeriei Române. În 2020, jandarmii au constatat independent 89 de fapte de natură penală, cu 92 de autori, iar în cooperare cu Poliția Bihor au constatat 123 de fapte de natură penală cu 121 de autori.

Continuu, jandarmii execută misiuni de pază și protecție la un număr de 26 obiective și misiuni de pază a transporturilor de bunuri, valori și documente clasificate. Bilanțul în cifre a fost realizat de către reprezentanții Jandarmeriei Bihor, care i-au avut ca invitați pe dr. Gheorghe Carp (senator), prefectul Dumitru Țiplea, primarul Florin Birta, iar în sistem videoconferință – reprezentantul eșalonului superior general de brigadă Liviu Uzlău – împuternicit prim-adjunct al inspectorului general şi șef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

Vezi mai jos raportul complet al IJJ Bihor

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Un cetățean în siguranță says:

  Nu-s moi deloc…

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta
  În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  3

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.