bihon.ro Web analytics

Casă în flăcări de la cablu electric defect. Alte două încendii provocate de coșurile de fum

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii în acest weekend: două provocate de coșuri de fum, iar unul de un cablu electric defect.
Scris de Otilia Șandor - Pompierii bihoreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii în acest weekend: două provocate de coșuri de fum, iar unul de un cablu electric defect.

Coșurile de fum au provocat două incendii

Două incendii s-au iscat în weekend din pricina coșurilor de fum. Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 18:20, un apelant al numărului unic 112 sesiza pompierii despre un incendiu la coșul de fum al unei case din Voivozi, comuna Popești. La adresa indicată de apelant, s-au deplasat de urgenţă echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului Marghita, care au stins incendiul în aproximativ 10 minute, împiedicând producerea de pagube materiale. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.

Duminică, 24 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50, Staţia de Pompieri Săcueni a fost alertată pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la o locuință situată în localitate. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau la camera de zi, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă. Echipajele de pompieri militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea acestuia la celelalte încăperi și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă. Flăcările au pornit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Incendiul a distrus o suprafață de aproximativ 30% din tavanul camerei afectate de flăcări.

Incendiu provocat de un cablu electric defect

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 08 decembrie a.c., între orele 1:22 – 3:25, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la una din cele trei încăperi ale unei case situate la Dumbrava, comuna Holod.

Pagubele înregistrate în urma evenimentului au constat în 4 grinzi din lemn, materiale textile și trei corpuri de mobilier din interiorul camerei afectate de flăcări. Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, salvând celelalte încăperi și bunuri din locuință.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
În dimineața zilei de duminică, în jurul orei 5:00, pompierii militari de la Detașamentul 1 Oradea au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de pe strada Dr. Carol Davila din municipiu.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, flăcările se manifestau cu violență la acoperișul locuinței, existând riscul extinderii acestora la întreaga casă și la casa învecinată.

Incendiul, provocat cel mai probabil de conductori electrici improvizați, s-a soldat cu arderea a circa 60 de metri pătrați de acoperiș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.