bihon.ro Web analytics

Cererea unică va putea fi semnată electronic

De Simona Drimbău

Cererea unică va putea fi semnată electronic

Depuneri cereri la APIA Bihor FOTO: S.D.
Fermierii, crescătorii de animale nu mai trebuie să se prezinte la APIA pentru semnarea cererii unice de plată. Aceasta va putea fi va putea fi semnată electronic.
Scris de Simona Drimbău - Fermierii, crescătorii de animale nu mai trebuie să se prezinte la APIA pentru semnarea cererii unice de plată. Aceasta va putea fi va putea fi semnată electronic.

Este pentru prima dată când cererea unică de plată va putea fi semnată în acest mod. Campania de depunere a documentelor pentru obținerea subvențiilor se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2022. Fermierii vor putea însă să depună cererile până la 1 iunie, dar vor fi sancționați cu 1 la sută din valoarea subvenției pentru fiecare zi de întârziere. Plata avansului la subvențiile agricole datorate fermierilor, pentru acest an, va începe pe data de 16 octombrie 2022.

„Noutatea anului, pe lângă aceste cereri unice care se vor depune în perioada pe care am spus-o, 1 martie – 15 mai, vom implementa de anul acesta și semnătura electronică pentru că-n această perioadă, pe tot parcursul anului 2021, și acum, la Aparatul Central, pentru că noi am fost primii care am implementat semnătura electronică, am implementat-o cumva și-n jos, să spun așa, către centrele județene, respectiv centrele locale, astfel încât o s-o introducem cumva și semnătura electronică a cererii unice de plată. Nu știu, sunt mulți, puțini fermieri, dar anul trecut au fost solicitări, pe care nu le-am putut onora pentru că, nu neapărat că nu putea fermierul semna, dar un document dacă e semnat electronic, trebuie să fie semnat cap-coadă, de la întocmire până la primire, toate semnate la fel, adică să nu fie o semnătură și olograf, și semnătură electronică. Tot fluxul să fie semnat electronic. De ce? Pentru că-n momentul în care ai un document semnat electronic, el, undeva, trebuie să fie păstrat în calculator, să-i spun așa, pentru că pe fiecare semnătură pe care tu ai pus un simplu click, vei vedea dacă semnătura e validă și o poți verifica dacă e semnătura validă și este eligibilă, astfel încât să nu se producă niciun fel de derapaje, pentru că, odată o cerere semnată, e bună semnată și poate intra la plată. În momentul în care vom încheia și cu siguranță începând cu data de 1 martie va fi implementat și acest lucru, toate cererile acestea de plată pe care noi le vom încheia în data de 15 mai, pe urmă, până la sfârșitul lunii septembrie, aceste cereri să fie semnate, fie electronic, fie olograf de către fiecare fermier, astfel încât până la începerea plății avansului care va fi pe 16 octombrie, aceste cereri să fie introduse în sistem, să fie semnate și să fie pregătite pentru a putea intra la plată. Pe urmă, își urmează tot fluxul de plăți, fie că sunt plăți în avans sau plată finală”, spun reprezentanţii APIA.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea a câștigat „derby-ul viitorului”. Multe debuturi în Liga 3 și o retragere!
  Două echipe bihorene cu „sacii în căruță” s-au întâlnit sâmbătă în ultima etapă a play-off-ului din Liga 3, Seria 10.

  România

  Accident pe un traseu de biciclete din Arad - un biciclist este în stare de inconștiență după ce a căzut într-o zonă greu accesibilă

  BIHON Sport local

  Studenții fotbaliști orădeni joacă pentru medaliile de bronz la Campionatul Universitar

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  Bihon CSM Oradea

  A doua înfrângere la baraj pentru CSM Oradea
  CSM Oradea a fost învinsă de SCM Politehnica Timișoara cu scorul de 38-23 (18-12) în cel de-al doilea său meci de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională de handbal masculin, care se desfășoară la Ghimbav (jud. Brașov).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sfintii Imparati Constantin si Elena, sărbătoriți pe 21 mai - tradiții și superstiții pentru această zi
  În fiecare an, în data de 21 mai, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. În România, peste 1,8 milioane de oameni își sărbătoresc astăzi onomastica. 

  Mapamond

  O femeie a protestat dezbrăcată pe covorul roșu la Cannes împotriva violurilor comise de soldații ruși
  O femeie a apărut dezbrăcată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care au fost supuse femeile ucrainene de la începutul invaziei ruse. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.