bihon.ro Web analytics

Cinci elevi bihoreni de zece la BAC. 71,65% au promovat examenul

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Cinci elevi bihoreni de zece la BAC. 71,65% au promovat examenul

Reactualizat la:
În Bihor, rata de promovare la examenul național de Bacalaureat (înainte de contestații) este de 71,65%, mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2019, când rata de promovare a fost de 67,8%.
Scris de Crina Dobocan - În Bihor, rata de promovare la examenul național de Bacalaureat (înainte de contestații) este de 71,65%, mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2019, când rata de promovare a fost de 67,8%.

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. La nivelul județului Bihor, rata de de promovare (înainte de contestații), înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 71.65%.

În sesiunea iunie –iulie 2020, au promovat 2.771 de candidați, dintr-un total de 4.490 de elevi prezenți. Dintre candidații care au reușit la examen, 2.558 sunt din promoția curentă, iar 213 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

1.712 absolvenți de liceu din Bihor au eșuat la examenul de maturitate. Șapte candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudare a examenului.

,,Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 61,71. Din sesiunea curentă, rata de promovare este de 71,65, iar din sesiunile anterioare, 23,1″, a transmis inspectorul Florin Negruțiu, inspectorul școlar responsabil cu comunicarea.

Elevi de 10

Cinci elevi au obținut medii de 10. Dintre aceștia, trei provin de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” din Oradea, unul provine Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu” și unul de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”. Este vorba de elevii Mihai Horea Silaghi (multiplu olimpic național la Informatică, Matematică și Lingvistică, acceptat la Universitatea din Cambrigge), Andrei Octavian Mălan (cu rezultate notabile la concursuri de Informatică) și Mălina Mateaș (pasionată în tot ceea ce face, a obținut DELF-ul la limba Franceză, certficatul Cambridge și este olimpică națională la Limba română, fiind în același timp pasionată de cultură, limbi moderne, istorie, literatură) de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” din Oradea.

,,Sunt foarte mândră de rezultatele elevilor, în special de eleva Mălina Mateaș, a cărei dirigintă sunt. Până la urmă, rezultatele elevilor sunt răsplata muncii noastre. Mălina este o elevă implicată în tot ceea ce face, a muncit foarte mult, iar asta s-a reflectat în rezultatul obținut la examenul de bacalaureat”, a declarat prof. Livia Mircea, dirigintele absolventei de 10.

Eleva Oana Vaida de la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu” din Oradea este de trei ori la participanță la Olimpiada Națională de Logică și a fost calificată și în acest an la etapa națională. Anii trecuți, Oana a obținut mențiune națională la această disciplină. Eleva de 10 de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Oradea este Melisa Mezei și ea olimpică națională la Limba Română. La ediția din 2018 a competiției naționale ea a obținut mențiune.

În județul Bihor, 4.716 candidați s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Dintre aceștia 4.490 au fost prezenți, 226 au absentat și 7 au fost eliminați din examen pentru că au încercat să copieze.

1.712 candidați au fost respinși total. Dintre aceștia 84 au fost respinși cu media între 5 și 5.49 și 165, medii între 5,5 și 5,98.

2.771 dintre candidații la examenul de bacalaureat au reușit examenul de maturitate. Dintre aceștia, 294 au obținut medii între 6 și 6,49, 278 au avut medii cuprinde între 6,5 și 6,99, 288 de elevi au avut medii între 7 și 7,49, 360 au obținut medii între 7,5 li 7,99. De asemenea, 412 absolvenți de liceu au avut medii cuprinse între 8 și 4,49, 398 au avut medii între 8,5 și 8,99 și 453 au obținut medii între 9 și 9,49. Medii între 9,5 și 9,99 au avut 283 de candidații la BAC din Bihor.

Pe discipline de examen, în județul Bihor, 30 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 5 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 232 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 258 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

,,Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, a transmis inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Rezultate la nivel național

Rata de promovare (înainte de contestații), înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 62.9%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoțiile anterioare – 25.00%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 92.930 de candidați, dintr-un total de 147.790 candidați prezenți. Dintre aceștia, 86.140 de candidați provin din promoția curentă, iar 6.790 de candidați din promoțiile anterioare.

232 de candidați au obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

1.927 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

209 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;

5.624 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 2.241 / Istorie – 3.383)

6.799 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%). În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%.

Județele în care ratele de promovare au fost sub 50%: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  CAO a marcat 10 goluri în primul meci de pregătire

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț COVID: Aproape 800 cazuri noi în Bihor. Oradea a depășit incidența de 12‰
  În ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de către DSP Bihor au fost diagnosticați pozitiv 788 de bihoreni, iar alții 457 s-au vindecat de virus. 2

  România

  Accident violent pe Centura Caransebeș, între un TIR și un microbuz. O femeie a murit
  O femeie a murit și alte șase persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în urma unui accident produs pe Centura Caransebeș, din județul Caraș-Severin, între un microbuz și un TIR. Toate victimele se aflau în microbuzul înmatriculat în Bulgaria.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  Mapamond

  VIDEO | Un câine salvează un pui de căprioară de la moarte
  Un pui sălbatic este salvat dintr-un pârâu mocirlos de către un câine, aflat la plimbare cu stăpânul său. Internauţii l-au comparat cu celebrul Fenton.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Creaţiile lui Ovi Pascu, armonii de lemn, metal şi lumină
  La Galeriile de Artă – Reperaj s-a deschis expoziţia personală de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului plastic Ovi Pascu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.