bihon.ro Web analytics

Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea oferă pacienților sănătate reală și o experiență excepțională!

Reactualizat la:

Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea oferă pacienților sănătate reală și o experiență excepțională!

Reactualizat la:
Atunci când vine vorba despre stomatologie, cele mai multe persoane consideră că tratamentele necesare vindecării afecțiunilor dentare provoacă dureri mai mari decât în cazul în care acestea sunt lăsate netratate.
Atunci când vine vorba despre stomatologie, cele mai multe persoane consideră că tratamentele necesare vindecării afecțiunilor dentare provoacă dureri mai mari decât în cazul în care acestea sunt lăsate netratate.

Această percepție se formează de-a lungul timpului, în funcție de experiențele personale sau ale celor apropiați. În ziua de astăzi, ne putem bucura de clinici stomatologice ce oferă tratamente și tehnici sigure și nedureroase, realizate de către medici stomatologi specialiști. Află de la Dr. Irina Josefina Manafu, medic stomatolog, estetică dentară, și general manager al Clinicilor Dentare Dr. Leahu Oradea, cele mai importante aspecte legate de stomatologia din prezent. Uită de ,,frica de dentist” și alege opțiunile de tratament care ți se potrivesc.

 1. Care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când vorbim despre sănătatea dentară?

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când vorbim despre sănătatea dentară este igiena orală corect realizată. Pacienții cu o igienă necorespunzătoare și cu patologii ale dinților sau ale gingiilor nu doar că se confruntă cu numeroase afecțiuni dentare, ci sunt și mai predispuși către dezvoltarea bolilor de inimă, de plămâni sau a bolilor precum diabetul. Prezența afecțiunilor dentare influențează în egală măsură și sănătatea psihică a indivizilor. Durerea provocată de afecțiunile dentare, dar și lipsa dinților și imposibilitatea de a se alimenta corect, duc la izolare, la scăderea încrederii în sine și la depresie.

 1. Care sunt cele mai des întâlnite probleme dentare întâlnite în rândul pacienților români?

Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dentare ale pacienților care ajung într-un cabinet stomatologic este caria dentară. Aceasta este, din păcate, și una dintre cele mai neglijate probleme care pot apărea la nivelul danturii, de aceea pacienții ajung în situația în care trebuie să treacă printr-un tratament endotontic, cu scopul de trata nervul dintelui afectat de către caria dentară. Majoritatea pacienților care vin în Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea, au cel puțin un tratament de canal de efectuat, acesta este rezultatul unei carii dentare avansate. De multe ori smalțul dentar ocluzal este integru, iar caria se formează interdentar, de aceea, recomandarea mea este să folosim regulat ața dentară și dușul bucal, pentru a ne asigura că realizăm o igienă oro-dentară riguroasă.

 1. Dacă nu există dureri la nivelul dinților, atunci nu există probleme stomatologice?

Nu este o regulă general valabilă ca în situațiile în care nu există dureri la nivelul dinților, să nu existe probleme stomatologice. Dinții pot părea sănătoși și, în același timp, pot ascunde carii interdentare ce se obervă doar în urma unei radiografii dentare. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Oradea, radiografiile dentare digitale și tomografiile dentare computerizate se realizează cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, ce scade cantitatea radiațiilor și se realizează în doar câteva secunde.

 1. Există soluții și pentru pacienții care deși au probleme stomatologice grave, nu își doresc o proteză mobilă ?

Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea oferă soluții stomatologice pentru orice tip de afecțiune ce poate apărea la nivelul cavității orale, indiferent dacă vorbim despre pacienți cu probleme dentare minore sau de către acei pacienți care au nevoie de reconstrucția totală a danturii. Stomatologia a evoluat foarte mult în ultimii ani și, odată cu aceasta, au apărut diferite opțiuni dentru problemele dentare. Atunci când un pacient își dorește o dantură fixă, poate beneficia de implanturile dentare. Fie că există suficient os în care acestea să fie incluse, fie că nu există aproape deloc, noi avem soluții care aduc pacientulului confortul necesar. Implanturile dentare SKY fast&fixed redau zâmbetul pacienților indiferent de vârstă, aceștia putând avea în doar 24 de ore o dantură fixă.

 1. Cât de sigură este procedura SKY fast&fixed și care sunt sfaturile pentru pacienții cărora le este teamă de intervenția chirurgicală ?

Pacienții care optează pentru tehnica reconstrucției danturii cu ajutorul implanturilor dentare SKY fast&fixed, beneficiează de o procedură sigură, care utilizează implanturile dentare și lucrările protetice fixe. După extracția dinților ce nu mai pot fi tratați sunt introduse implanturile dentare. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Oradea se folosesc tehnici speciale de adiție osoasă și tehnologia PRGF Endorent, tehnică ce ajută la vindecarea de 7 ori mai rapidă în urma unei intervenții chirurgicale. După realizarea intervenției chirurgicale pacienții primesc o lucrare protetică provizorie fixă, bucurându-se astfel de o dantură funcțională în doar 24 de ore. Pentru confortul pacientului, intervențiile chirurgicale se realizează cu sedare conștientă, astfel aceștia nu simt durere pe tot parcursul intervenției.

 1. Boala parodontală este una dintre cele mai frecvente afecțiuni stomatologice, ce tratamente există pentru aceasta?

Boala parodontală sau parodontopatia este cunoscută și sub numele de ,,boala dinților frumoși”, nu prezintă durere în faza incipientă, însă afectează țesutul de susținere din alveola osoasă.” Parodontopatia poate fi identificată în urma consultului stomatologic realizat de către un medic specialist parodontolog. Din păcate, boala parodontală nu poate fi tratată definitiv, însă se poate stopa din evoluție și se poate ține sub control. Tratamentul acesteia constă într-o igienizare profesională urmată de un chiuretaj subgingival în câmp închis și decontaminarea cu laser. În clinica noastră, laserul este folosit în tratarea mai multor afecțiuni stomatologice fiind cel mai modern tratament din domeniul stomatologiei. Este o tehnică non-invazivă, extrem de precisă, rapidă și, foarte important, complet nedureroasă.

 1. Care este vârsta recomandată pentru prima vizită stomatologică?

Copiii trebuie aduși la medicul stomatolog încă de la apariția primului dințișor de lapte, iar igiena orală trebuie realizată de către părinți cu foarte mare atenție. Atunci când vorbim despre tratamentele stomatologice destinate copiilor, trebuie să ne asigurăm că cei mici au parte de o experiență plăcută încă de la prima vizită. Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea pune la dispoziție un concept unic, regăsit în toate clinicile nostre din țară, și anume: Academia Spațială Dr. Leahu. Conceptul este creat special pentru copii, astfel încât aceștia să se simtă în largul lor, înconjurați de personaje de poveste și jocuri destinate învățării.

 1. În ultima perioadă, aparatele dentare au devenit un acceseoriu la modă, când ne dăm seama că avem nevoie de tratament ortodontic?

În primul rând, aparatul dentar reprezintă un tratament stomatologic recomandat pentru acele persoane care au probleme în ceea ce privește așezarea dinților pe arcade, de exemplu, aparatele ortodontice sunt absolut necesare atunci când avem dinți înghesuiți. Aparatul dentar trebuie recomandat de către medicul specialist, în funcție de problemele fiecărui pacient. În ziua de astăzi, ne putem bucura de mai multe modele ale aparatelor dentare, astfel încât putem beneficia într-adevăr și de un aspect plăcut, aparatul devenind un accesoriu la modă. În funcție de fiecare problemă, pacienții pot apela la aparate clasice, incognito sau la cele total invizibile.

 1. Cu toții ne dorim să avem un zâmbet perfect, care sunt tratamentele stomatologice care ne pot ajuta să avem o dantură sănătoasă și frumoasă?

Stomatologia modernă ne oferă numeroase soluții pentru o dantură impecabilă. În prima etapă este recomandat tratamentul ortodontic sau rezolvarea problemelor estetice cu ajutorul coroanelor sau fațetelor dentare. Atunci când pacientul este mulțumit de forma dinților și își dorește un zâmbet cu adevărat strălucitor, recomandăm albirea dentară profesională, realizată în cadrul clinicii noastre cu ajutorul lămpii Zoom, tratamentul poate transforma un zâmbet cu până la 6 nuanțe mai alb.

 1. Cum ne putem menține dinții sănătoși și care sunt sfaturile dumneavoastră pentru pacienții dumneavostră?

O dantură sănătoasă și frumoasă trebuie întreținută printr-o igienă orală riguroasă. Prevenția dentară este prima și cea mai eficientă metodă pentru scăderea riscului apariției afecțiunilor dentare, astfel nu trebuie să neglijăm rutina zilnică de îngrijire dentară. Recomand realizarea periajul dentar de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, și utilizarea produselor de curățare a cavității orale adjuvante, de exemplu, apa de gură și ața dentară. De asemenea, este foarte important să fim atenți la alimentație, este necesar să reducem consumul alimentelor bogate în carbohidrați, precum: pâinea, cartofii, dulciurile etc. Toate acestea, trebuie însoțite de consultul periodic la medicul stomatolog, din 6 în 6 luni.

Dacă ești în căutarea unor servicii stomatologice de înaltă calitate și a unei echipe de medici profesioniști, care să te facă să te simți în siguranță și să pună pe primul loc sănătatea ta, atunci te așteptăm la Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea!

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/DrLeahuClinicaDentara/ şi https://cliniciledrleahu.ro/clinica-stomatologica-dr-leahu-oradea/

Implanturile dentare SKY fast&fixed îți readuc zâmbetul pe buze în doar 24 de ore!

Advertorial! Hb: 321399

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. mirela says:

  ASTIA AU niste preturi nesimtite, daca vreti clienti reduceti preturile.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.