bihon.ro Web analytics

Comunicat de presă

Reactualizat la:

Comunicat de presă

Reactualizat la:
Proiectul “Centrul de Dezvoltare Durabilă Leș” – acronim CDDL, cod eMS ROHU 388, este implementat în contextul Programului INTERREG V-A ROMÂNIA – UNGARIA, Axa prioritară 3 - Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere, Prioritatea de investiții 8/b Susținerea creșterii eficiente a ocupării forței de muncă prin dezvoltarea potențialului endogen.
Proiectul “Centrul de Dezvoltare Durabilă Leș” – acronim CDDL, cod eMS ROHU 388, este implementat în contextul Programului INTERREG V-A ROMÂNIA – UNGARIA, Axa prioritară 3 - Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere, Prioritatea de investiții 8/b Susținerea creșterii eficiente a ocupării forței de muncă prin dezvoltarea potențialului endogen.

Beneficiarul principal este Comuna NOJORID și partenerii sunt ADIZMO – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ZONA METROPOLITANĂ ORADEA (PB1) și BMVA – Fundația Pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din Județul Békés, Ungaria (PB2).

Perioada de implementare a proiectului este 01.03.2020 – 31.08.2022 iar bugetul total este de 886.333,00 Euro, din care alocarea FEDR este de 753.383,05 Euro și cofinanțarea de 132.949,95 Euro.

OBIECTIVUL principal constă în creșterea numărului de persoane cu un potențial crescut de angajabilitate, de o parte și de alta a frontierei, prin instrumente și metode dedicate și prin programe standardizate de instruire și formare.

Obiectivul specific 1 = creșterea cooperării actorilor de pe piața forței de muncă, în ideea îmbunătățirii potențialului de angajabilitate al locuitorilor zonei.

Obiectivul specific 2 = creșterea capacității instituționale a celor trei parteneri implicați în implemnetarea proiectului, ca și resursă permanentă de consiliere, formare, instruire, îndrumare a resursei umane din zonă.

Obiectivul specific 3 = crearea – pe termen lung, a unui context de dialog și cooperare în domeniul educațional – de formare și instruire a locuitorilor din comunitățile implicate în proiect.

ACTIVITĂȚILE planificate

· Realizarea a 3 documente strategice menite să abordeze potențialul antreprenorial al zonei și nevoile de formare și de angajabilitate;

· Instruirea și certificarea a 300 de persoane în domeniile abilități antreprenoriale și competențe IT;

· Mentorat pentru 300 de persoane – în cadrul unor ateliere dedicate privind cele mai bune practici antreprenoriale;

· Organizarea unor evenimente bilaterale cu participarea a aproximativ 100 de persoane;

· Amenajarea a două centre de dezvoltare durabilă în Zona Metropolitană Oradea: înființarea Centrului de Dezvoltare Durabilă Leș, comuna Nojorid (CDDL) și reabilitarea, respectiv dotarea „Centrului Metropolitan pentru Dezvoltare Geotermală”- parter, etapa a II-a, Departamentul Metropolitan pentru Educație;

· Realizarea unei pagini web și a unei platforme integrate cu informații și servicii privind oportunități de angajare și dezvoltare personală și profesională; Persoană de contact Lorena STOICA zmo@oradea.ro 0752229554

Advertorial! CH: 14549

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Apariţie editorială: „Identitate în Bihor. Studiu de caz- satul Sârbi”, de Nicolae Nistoroiu
  Istoricul orădean Nicolae Nistoroiu a scris o nouă carte care încununează şapte ani de studiu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.