bihon.ro Web analytics

Condiţii pentru a primi subvenţii

Reactualizat la:
Fermierii care vor să încaseze plăți directe pentru terenuri agricole sau pentru animale trebuie să respecte anumite condiţii.
Scris de demeter1 - Fermierii care vor să încaseze plăți directe pentru terenuri agricole sau pentru animale trebuie să respecte anumite condiţii.

Conform Agenţiei de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) pentru a încasa subvenţii fermierii trebuie să fie înregistraţi la Registrul Unic de Identificare administrat de APIA, să depuă o singură cerere de plată la centrul local/județean APIA unde sunt arondaţi.

De asemenea, aceştia trebuie să dovedească că sunt fermieri activi pentru plățile directe, măsurile de mediu și de climă M11 și M13.

Toate suprafețele și culturile și/sau efectivele de animale trebuie să fie declarate corect, să identifice şi să delimiteze corect fiecare parcelă agricolă utilizată.

Fermierii care vor cere și anul acesta subvențiile agricole trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate specifice fiecărei scheme de plată solicitată dar şi să se prezinte pentru clarificări la APIA cu documentele solicitate dacă li se solicită acest lucru.

Rescpectarea normele de ecocondiționalitate (GAEC și SMR) pe toată suprafața agricolă a fermei este de asemenea necesară. Nerespectarea uneia dintre aceste norme atrage după sine reducerea plăților în funcție de gravitatea, amploarea, persistența și caracterul repetat al nerespectării acestora, cu excepția ANT sector vegetal și zootehnic (ajutor național tranzitoriu), precum și a schemei simplificată pentru micii fermieri.

Fermierii au obligaţia de a permie efectuarea controalelor, de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens. În caz contrar pot fi excluşi de la plată.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Locuieşti în altă ţară şi vrei să vii în România? Vezi până când e valabilă izolarea la domiciliu
  Dacă stai în altă ţară şi te gândeşti să vii în România, trebuie să știi că şi după 1 iunie vei intra în izolare la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se redeschid sălile de culturism și fitness! Vezi când și în ce condiții!
  Dacă sporturile practicate în aer liber au primit undă verde din 1 iunie, cele care se desfășoară în săli vor mai aștepta puțin.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident pe ruta Oradea-Huedin între un autoturism și un autotren. Circulația a fost reluată
  Un accident rutier petrecut vineri dimineață la ieșirea din Tileagd s-a soldat cu rănirea a trei persoane, dintre care una a necesitate descarcerare, având răni de gravitate medie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Plexus confirmă: 4 angajați pozitivi Covid-19. Închid fabrica temporar
  La solicitarea BIHON & JB, compania americană a confirmat închiderea temporară a producției, la Oradea, răstimp în care are loc un proces amplu de testare - decontaminare, în rândul angajaților. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Carduri de fidelizare clienți Opel West, indiferent de marca deținută!
  Ești păgubitul unui accident rutier și vrei să repari pe asigurare mașina? La Opel West Oradea poți beneficia de servicii de calitate fără compromisuri, indiferent de marca deținută.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pásztor Sándor în Țara Beiușului: „Vreau să las județului niște proiecte pornite”
  Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a făcut un tur al șantierelor din zona Beiuș-Vașcău, acolo unde instituția derulează investiții prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD). 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.