Baza se conectează la o priză și încălzește vasul interior, care este de obicei din ceramică. Vasul și conținutul său sunt încălzite la o temperatură consistentă, de obicei între 90 și 150 de grade Celsius și este setat să gătească mâncărurile pentru cel puțin patru ore.
Produsul își primește numele de la timpul de care are nevoie pentru a găti mese la temperaturi scăzute. Aceasta este diferit de o oală sub presiune, precum un Instant Pot, care folosește o presiune intensă și un timp scurt.
Deși perioadele variază, majoritatea rețetelor pentru slow cooker recomandă un timp de gătire de opt ore. Cu toate acestea, nu veți găti propriu-zis pentru tot acest timp. Perioada pe care o petreceți pregătind masa pentru bucătar este mult mai scurtă.
Iată care sunt pașii cei mai de bază pentru a utiliza un slow cooker:
· Pregătiți-vă ingredientele.
· Adăugați ingredientele în oală.
· Puneți capacul.
· Selectați nivelul de încălzire preferat.
· Setați un cronometru (dacă este necesar) și continuați-vă ziua.
· Odată terminat timpul, deschideți cu atenție capacul și bucurați-vă de masa.
Rețetele și prepararea ingredientelor pot fi atât de complexe pe cât doriți. Pentru inspirație pentru rețete, există nenumărate cărți de gătit cu un slow cooker Crock Pot. Am enumerat mai jos preparatele și rețetele care vor stârni admirație. Deoarece un slow cooker se bazează pe căldură și umiditate, acesta este utilizat în principal pentru alimentele pe care altfel le puteți fierbe.
Pentru un plus de aromă, caramelizați ceapa și gătiți usturoiul înainte de a le adăuga în oală. Puteți sări acești pași dacă vă grăbiți să vă pregătiți masa, deși vă recomand cu tărie să vă rumeniți carnea înainte de a le pune în slow cooker. Acest lucru adaugă o crustă aromată și de fiecare dată face dinferența dintre un preparat bun și unul pe care familia îl va ține minte foarte mult timp. Instrumentele perfecte pentru a face acest lucru sunt o tigaie din fontă și un clește.
Odată ce ingredientele sunt în oală și capacul este la locul lui, este timpul să alegeți o setare a temperaturii și să începeți să gătiți. Majoritatea produselor din categoria slow cooker au doar două setări: Low și High. Căldura scăzută este aproape întotdeauna de preferat – la urma urmei, este ceea ce dă numele de slow cooker – pentru că timpii mai lungi de fierbere pot extrage toate aromele din ingrediente. Așteptați-vă ca mâncărurile gătite cu reglajul Low să dureze aproximativ patru ore mai mult decât cele pe modul High.
Matematica simplă spune că mâncărurile care durează patru ore pe High vor dura aproximativ opt ore pe modul Low.
După ce ați pus totul la gătit, tot ce trebuie să faceți este să lăsați slow cooker-ul în pace. Slow cooker-ul este conceput să funcționeze singur și ridicarea capacului în mod frecvent poate fi prelungi inutil timpul de gătit, așa că faceți acest lucru numai dacă o rețetă o cere. În caz contrar, setați un cronometru (dacă modelul dvs. nu are unul încorporat) și continuați-vă ziua.
S-ar putea să vă întoarceți după o oră pentru a vă asigura că unitatea este fierbinte. Există nenumărate povești de oameni care și-au pornit slow cooker-ul doar pentru a afla ore mai târziu că nu l-ar fi conectat niciodată la o sursă de curent!
După ce timpul alocat preparării s-a scurs, verificați pentru a vă asigura că mâncarea este gătită complet. Este puțin probabil să fie o problemă, dar, pentru a fi în siguranță, nu dăunează. Puteți utiliza un termometru în partea cea mai groasă a cărnii și să consultați ghidul de temperaturi interioare recomandat de USDA. Sau doar tăiați cea mai mare bucată de carne în jumătate și observați dacă totul este gătit uniform. Dacă lucrurile arată bine, atunci puteți trece la aranjarea mesei. Puteți servi masa în oală sau pe un platou de servire, dacă preparatele trebuie să fie feliate sau tăiate.
Advertorial!
Citiți principiile noastre de moderare aici!