bihon.ro Web analytics

De luni începe sesiunea de toamnă la BAC

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Examenul va debuta cu probele scrise la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Proba obligatorie a profilului și Proba la alegere a profilului şi specializării.
Scris de Demian - Examenul va debuta cu probele scrise la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Proba obligatorie a profilului și Proba la alegere a profilului şi specializării.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a stabilit centrele de examen, centrele de evaluare a competențelor și centrul zonal de evaluare în cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2017. Astfel, în județ vor fi 1 centru zonal de evaluare (Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea), 4 centre de examen (Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea; Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea; Liceul Teoretic „Horvath Janos” din Marghita; Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș), 2 subcomisii și 5 centre de competențe. La examenul din sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 1.198 de candidați de la 47 de licee și colegii din județ.

Conform calendarului, examenul va începe cu probele scrise la Limba şi literatura română (21 august), Limba şi literatura maternă (22 august), Proba obligatorie a profilului (23 august) și Proba la alegere a profilului şi specializării (24 august). Examenul va continua cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (25 – 28 august), Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (28 august), Evaluarea competenţelor digitale (29 – 30 august), Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (30 – 31 august).

Afișarea rezultatelor provizorii urmează să fie făcută în data de 1 septembrie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor între orele 16:00-20:00. Rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 2 – 5 septembrie, iar rezultatele finale se vor afișa în data de 6 septembrie.

La solicitarea comisiilor județene de bacalaureat sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat va putea aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Mărturia lui Gheorghe Dincă: „M-a înfierbântat, mi s-a aprins becul. Nu mai judecam. Doream doar sex”
  La începutul lunii noiembrie, Gheorghe Dincă a început să scire, cu lux de amănunte, modul în care le-a ucis pe cele două adolescente: Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Crăciun pentru Noel”: Spectacol caritabil la ERA Park, pentru un bebeluș diagnosticat cu o boală gravă a mușchilor
  Centrul comercial ERA Park Oradea găzduiește duminică, 15 decembrie, concertul caritabil „Crăciun pentru Noel”, menit să ajute un bebeluș din Oradea, diagnosticat cu o boală gravă a mușchilor.

  Mapamond

  Nominalizări Globurile de Aur 2020
  “The Irishman”, “Joker”, “Jojo Rabbit”, “1917”, “Knives Out”, “Once upon a time in… Hollywood” se numără printre filmele care au fost nominalizate la ediţia de anul viitor a galei Globurilor de Aur, care vor avea loc pe 5 ianuarie, în Los Angeles.

  România

  Controale la vămi în urma cazului de mită de la Arad
  Supracontroale în punctele de frontieră, după scandalul de la DRDP Timişoara, condusă de arădeanul Cristian Ispravnic.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANSVSA demarează Operațiunea „Porcul”
  Poliţia şi DSVSA Bihor controlează în trafic transportul porcilor. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.