bihon.ro Web analytics

Digital Nation, care a implementat Generația Tech în Bihor, a câștigat un grant de la Google

De Dan Birta
Reactualizat la:

Digital Nation, care a implementat Generația Tech în Bihor, a câștigat un grant de la Google

Paul Apostol la lansarea Generația Tech în Bihor
Reactualizat la:
În ediția pilot a noului program Digital Nation care va beneficia de finanțarea de la Google.org s-au implicat și 280 bihoreni, absolvenții promoției 2019 - 2020 a programului Generația Tech.
Scris de Dan Birta - În ediția pilot a noului program Digital Nation care va beneficia de finanțarea de la Google.org s-au implicat și 280 bihoreni, absolvenții promoției 2019 - 2020 a programului Generația Tech.

Digital Nation, organizația care a implementat programul Generatia Tech în Bihor în 2018, se numără printre castigatorii grantului Google.org Impact Challenge 2021 CEE.
În ediția pilot a noului program Digital Nation care va beneficia de finanțarea de la Google.org s-au implicat și absolvenții promoției 2019 – 2020 a programului Generația Tech, dintre care peste 280 de tineri din județul Bihor. Tinerii bihoreni au participat deja cu succes la activitățile pilot de matchmaking și colaborare facilitate de Digital Nation, prin care au ajutat zeci de IMM-uri în activitățile de digitalizare a afacerii și au contribuit astfel la validarea ideii.

Digital Nation se numără printre cele 13 organizații din 11 țări din Europa Centrală și de Est care vor beneficia de finanțare în valoare totală de 2 milioane de euro de la Google.org, în urma apelului de proiecte Google.org Impact Challenge 2021 CEE. Organizațiile selectate pentru finanțarea Google.org au fost alese de un juriu internațional împreună cu Google.org, din peste 850 de companii candidate, iar anunțul finaliștilor a fost făcut de către reprezentanții Google la Summitul anual 3 Seas, la care au participat 9 președinți de state din Europa și Joe Biden, președintele SUA.

Program regional matchmaking

Organizația românească Digital Nation a fost selectată de Google.org și va primi finanțare pentru a dezvolta un program regional de matchmaking dintre tinerii absolvenți ai programelor sale de formare în competențe IT&C și IMM-uri românești care au nevoie de sprijin în digitalizare.

Grantul obținut în cadrul Google.org 2021 Impact Challenge CEE ridică investițiile derulate de Digital Nation din ultimii 2 ani la o sumă care se apropie de 1 milion de euro, pentru accelerarea și extinderea la nivel național a programului Generația Tech, conceput inițial pentru a spori abilitățile digitale ale tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din trei regiuni cheie din România: Alba, Neamț și Bihor.

Tineri bihoreni

La prima ediție a programului, lansată în 2018, peste 280 tineri din județul Bihor s-au înscris în prima serie a celui mai ambițios program de dezvoltare a competențelor digitale ale tinerilor din țară – Generația Tech. Dezvoltat cu suportul Google.org și cu sprijinul municipalității locale și a mediului civic din oraș, programul a atras din start prin propunerea concretă adresată tinerilor: în doar câteva luni poți învăța abilități digitale sau programare la un nivel care să te facă angajabil în roluri digitale, la tine în oraș. În plus, dintre absolvenții care au participat și la atelierele de angajabilitate din program, aproape 90% au fost sprijiniți să obțină interviuri cu companii din sectorul IT locale, iar o bună parte din ei s-au angajat în primele luni după absolvire.

Tinerii bihoreni au participat deja cu succes la activitățile pilot de matchmaking și colaborare facilitate de Digital Nation, prin care au ajutat zeci de IMM-uri în activitățile de digitalizare a afacerii și au contribuit astfel la validarea ideii. În ediția următoare a programului, tinerii din Generația Tech Bihor vor avea acces la noi oportunități de freelancing și urmează să fie recompensați financiar pentru activitățile prestate pentru IMM-uri.

Andrei Bolojan, din Oradea, a fost unul dintre tinerii bihoreni care s-au implicat direct în a ajuta compania Emy Eval SRL, din Florești, Cluj, să își ofere serviciile și în mediul online, cu ajutorul unui site web. „A fost un proiect binevenit după o perioadă în care nu am mai interacționat cu Web Development. Construirea site-ului a fost un challenge pentru mine pe partea de design, deoarece domeniul imobiliar era unul nou pentru mine, dar la final a ieșit foarte bine. Mi-a făcut plăcere să lucrez la acest website, clienții au răspuns la subiect în momentele în care am cerut informații, am avut un super sprijin din partea comunității Digital Nation”, a declarat Andrei.
În contextul noilor investiții derulate de Digital Nation, județul Bihor se va număra printre regiunile în care Digital Nation va investi cu prioritate în continuare, spun reprezentanții organizației. „Digital Nation are deja multe proiecte în regiune și va continua să investească cu prioritate în orașele care pun accent pe digitalizare accelerată și au cel mai bun răspuns la inițiativele noastre. În județul Bihor, de pildă, avem aproape 4.000 de beneficiari direcți ai programelor noastre special create pentru tineri, profesori și afaceri mici și mijlocii. Lucrăm în permanență să atragem noi parteneri care să ne sprijine eforturile de digitalizare locală sustenabilă și sperăm să ne bucurăm în continuare de implicarea municipalității locale pentru a crește nivelul de calificare și competitivitate digitală din regiune’’ , a precizat Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 2

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.