bihon.ro Web analytics

Drum de legătură în Oradea: Va conecta Autostrada A3 cu strada Matei Corvin

De Bihon.ro

Drum de legătură în Oradea: Va conecta Autostrada A3 cu strada Matei Corvin

FOTO: PMO
Un nou drum de legătură, în valoare de aproape 5 milioane de lei, va conecta străzile Santăului și Matei Corvin.
Scris de Bihon.ro - Un nou drum de legătură, în valoare de aproape 5 milioane de lei, va conecta străzile Santăului și Matei Corvin.

Noul drum de legătură va avea o lungime de un kilometru și două benzi de circulație, câte una pe fiecare sens.

Primarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă susținute ieri, 28 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se supun aprobării Consiliului Local studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Drum de legătură între str. Santăului și Matei Corvin”.

Acest drum va fi realizat în Cartierul Episcopia, în proximitatea drumului național DN 19, relația Satu-Mare, care se va racorda în sensul giratoriu din str. Santăului în obiectivul nou de investiție reprezentat de „Legătură centura Oradea (girație Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia)” și va face legătura acesteia cu str. Matei Corvin.

„Am avut anumite discuții cu vechea conducere a Consiliului Județean pentru a asigura un acces din str. Santăului la Stația de tratare mecano-biologică de la Eco Bihor, pentru că singurul acces în acest moment se face pe str. Matei Corvin. Totodată, acest drum va face legătura cu cei care vor coborî de pe drumul de legătură al orașului Oradea cu autostrada Transilvania, inclusiv cei care vin din zona continuării drumului expres de lângă Magazinul Remarkt, pentru că acea porțiune de la supermarketul Remarkt până la str. Santăului va intra practic în proiectul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea totală a investiției este de 4.899.753 lei (inclusiv TVA), iar durata estimată a execuției este de 5 luni. Lungimea drumului va de 1 km, având două benzi de circulație, câte o bandă pe sens.

Investiția va cuprinde și lucrări la canalizarea pluvială, dar și lucrări de realizare a iluminatului public aferent zonei.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.