bihon.ro Web analytics

Exerciții de salvare din subteran în zona Roșia

De Cristina Ghilea

Exerciții de salvare din subteran în zona Roșia

Antrenament spectaculos în pmpesionanta zonă carstică a comunei Roșia Sursa foto: Tudor Rus
O amplă sesiune de exerciții de salvare din peșteră și evacuare pe sisteme de corzi a avut loc în weekendul trecut, în zona Roșia.
Scris de Cristina Ghilea - O amplă sesiune de exerciții de salvare din peșteră și evacuare pe sisteme de corzi a avut loc în weekendul trecut, în zona Roșia.

Salvaspeo Romania cu sprijinul Serviciilor Salvamont Salvaspeo Bihor, Arad, Cluj, Dambovita, Mures și Hunedoara au organizat două zile de exerciții în Peștera Vacii, Peștera care Cântă, la faleza de la Stanul Gurguiat de pe Cheile Cuților și la Pestera Meziad. La aceste exercitii au participat 37 de salvatori speologi și medici cu pregătire speologică.

„Din Peștera Vacii victima a fost evacuată de la cota de minus 30m, din Peștera care Cântă de la cota de -15m, pe faleza de la Stanul Gurguiat a fost evacuată pe o diferență de nivel de 75 metri iar în Peștera Meziad, traseul ales pentru evacuare a avut 1,5 km, cu o diferență de nivel de 70 metri”, relatează Tudor Rus, consilier tehnic și director tehnic în Salvaspeo România.

Aceste exerciții perioadice au rostul de a repeta și însuși protocoalele unitare de intervenție în caz de accidente sau alte urgențe, astfel încât să scadă tipii de execuție a manevrelor în situații critice.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  52 de școli și grădinițe din Bihor, în online
  Un număr de 52 de unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este peste trei la mie, iar rata de vaccinare a personalului este sub 60%.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marți spre miercuri 07.12.2021 / 08.12.2021 şi miercuri spre joi 08.12.2021 / 09.12.2021, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Ultima etapă din 2021 în Liga 3: CAO și Lotus Băile Felix joacă în deplasare
  Etapa a 15-a din eșalonul trei încheie sâmbătă sezonul de toamnă-iarnă. În Seria 10 singura echipă bihoreană care evoluează pe teren propriu este Luceafărul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  ANUNŢ DE FINALIZARE A PROIECTULUI ,,Extinderea capacităţii şi eficientizarea activităţii de producţie la Remoni Service Exim SRL prin crearea unei unităţi noi’.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sâmbătă, o nouă acțiune de colectare a DEEE
  Municipalitatea orădeană va organiza sâmbătă, 04 decembrie, o nouă acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.