bihon.ro Web analytics

Expoziţii de artă fotografică, de Ziua Culturii Maghiare

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Expoziţii de artă fotografică, de Ziua Culturii Maghiare

Dansatori din Borş FOTO: Ștefan Tóth István
Reactualizat la:
Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István vernisează expoziţii în județul Hajdú – Bihar.
Scris de Camelia Bușu - Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István vernisează expoziţii în județul Hajdú – Bihar.

În cadrul celei de a X-a ediţii a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi cu ocazia sărbătoririi pe 22 ianuarie a Zilei Culturii Maghiare, au fost organizate în județul vecin Hajdú – Bihar două expoziții personale ale artistului fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP. Prima expoziție va fi vernisată vineri, în Galeria Casei de Cultură „Nadány Zoltán” din Beretyóújfalu, iar cea de a doua sâmbătă, la Casa „Partium” din Debrețin.

Expoziția jubiliară intitulată „Momente surprinse”/ „Tetten ért pillanatok” a fost prezentată prima dată în 9 august 2021, în Sinagoga Sion din Oradea, cu ocazia aniversării a 70 de ani de viață și 50 de ani de activitate artistică a cunoscutul artist fotograf orădean, după care a fost a fost vernisată în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România (august 2021), Centru Expozițional FIAP Ujhorod – Ucraina (octombrie 2021), Galeria Asociației Fotografilor Maghiari din Budapesta (octombrie 2021), și Sala cavalerului al Castelului ”Károlyi” din Carei (noiembrie 2021).

Expoziția jubiliară va fi prezentată de această dată în Galeria Casei de Cultură „Nadány Zoltán” din Beretyóújfalu. Cu această ocazie vor fi expuse o selecție de 29 de fotografii de mari dimensiuni, realizate de către artistul fotograf orădean în cei 50 de ani de activitate artistică, în cele trei etape de dezvoltare a fotografiei (analog, digital și telefoane inteligente).

Vernisajul va avea loc vineri, 20 ianuarie, în cadrul maniestărilor dedicate Zilei Culturii Maghiare, în prezența artistului. Va vorbi despre expoziţie directorul pensionar al Casei de Cultură, Porkoláb Lajos. Momentele muzicale vor fi oferite de către artistul Thúrzó Sándor József din Oradea, care va interpreta mai multe piese din repertoriul maghiar. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în 28 februarie 2022. Imaginile expuse se pot admira pe site-ul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Înainte de vernisaj Ștefan Tóth István a fost invitat să verniseze în Galeria Cinema „Makk Kálmán” din localitate, în prezența primarul orașului, Muraközi István, expoziția de fotografie intitulată „Beretyóújfalu este orașul nostru comun”.

A doua expoziție personală, intitulată „Mesaj din Săuca” („Üzenet Sződemetérről”) va fi instalată pe simezele Casei „Partium” din Debrețin și cuprinde 20 de fotografii alb-negru de mari dimensiuni fotografiate în acest an în satul natal al poetului și politicianului maghiar Kölcsey Ferenc din județul Satu Mare. Kölcsey Ferenc, în 22 ianuarie 1823 a desăvârșit textul imnului maghiar, dată care din anul 1989 a devenit Ziua Culturii Maghiare.

La eveniment va fi prezent directorul Casei „Partium”, Stanik István, iar expoziția va fi vernisată de către viceprimarul orașului Debrețin, Dr. Puskás István. Momentele muzicale vor fi oferite de către artistul Thúrzó Sándor József. Expoziția artistului fotograf orădean va rămâne la dispoziția publicului până în 28 februarie 2022. Imaginile expuse se pot admira pe site-ul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Ambele vernisaje vor fi transmise live pe pagina de Facebook a asociaţiei internaţionale.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.