bihon.ro Web analytics

Fara permis doar pe bicicleta si caruta

O dată cu noul Cod Rutier, ce va intra în vigoare pe 19 ianuarie, doar bicicliştii şi căruţaşii vor putea circula pe drumurile publice fără permis de conducere. Toate celelalte vor fi socotite autovehicule şi vor trebui înmatriculate.
Scris de bontea - O dată cu noul Cod Rutier, ce va intra în vigoare pe 19 ianuarie, doar bicicliştii şi căruţaşii vor putea circula pe drumurile publice fără permis de conducere. Toate celelalte vor fi socotite autovehicule şi vor trebui înmatriculate.

Deci, manevrarea lor va fi condiţionată de posesia unui permis de conducere, indiferent câţi cai putere/kilowaţi posedă.

Mini-carurile erau folosite şi de adolescenţi cu vârsta sub 18 ani dar şi de şoferi adulţi, rămaşi fără permis în urma comiterii unor accidente rutiere grave. Noul Cod Rutier va impune, începând din 19 ianuarie, deţinerea unui permis de conducere pentru toate autovehiculele puse în circulaţie pe drumuri publice.

 Creşte şi vârsta

De asemenea, se ridică şi vârsta la care pot fi dobândite anumite permise de conducere. Pentru autovehicule uşoare (mopede, scutere, micro-caruri, ATV-uri) va trebui permisul de tip AM, care va putea fi obţinut de la vârsta de 16 ani. La fel şi pentru categoriile A1 (motoretă cu o putere de maximum 125 cc/11 kw şi un raport putere/greutate de 0,1 kw/kg) şi B1.

Vârsta pentru obţinerea categoriei A (motocicletă) creşte de la 18 la 20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin doi ani în conducerea motocicletelor din categoria A2 (o putere de maximum 35 kw şi un raport putere/greutate de 0,2 kw/kg) sau 24 de ani împliniţi.

Pentru categoriile C, E, D1, D1E (camion, autobuz, microbuz) vârsta obţinerii permisului creşte de la 18 la 21 de ani.

Alte vârste minime: a) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr; b) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A; c) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.