bihon.ro Web analytics

Fostul viceprimar de Marghita, exclus din CL

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Fostul viceprimar de Marghita, exclus din CL

Reactualizat la:
Postul de consilier local a fost vacantat prin ordinul prefectului, ca urmare a deciziei definitive a Inalței Curți de Casație și Justiție din 13 ianuarie 2021.
Scris de Veronica Bursașiu - Postul de consilier local a fost vacantat prin ordinul prefectului, ca urmare a deciziei definitive a Inalței Curți de Casație și Justiție din 13 ianuarie 2021.

Prin această hotărâre, Ioan Lazăr e declarat incompatibil ca urmare a faptului că în perioada 18 iulie 2012 – 19 august 2013 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al unei firme private. Ioan Lazăr a avut la dispoziție 15 zile să renunțe la poziția de administrator pentru a nu-și atrage starea de incompatibilitate. Înalta Curte a respins apelul făcut de consilierul PSD Marghita, iar prefectul a transmis chiar azi ordinul de încetare de drept al mandatului.

Ioan Lazăr făcea parte din Comisia Juridică. CL Marghita va trebui să se raporteze la calculul cvorumului, până la numirea unui supleant din partea PSD la 15 consilieri. CL Marghita se afla într-o situație unică în Bihor având un număr par de consilieri ca urmare a faptului că actualul primar a luat și mandat de consilier local independent, la care a trebuit să renunțe ca urmare a faptului că a câștigat Primăria Marghita. La momentul declanșării procedurii de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate în 2017, Ioan Lazăr spunea că a venit în poziția de viceprimar prin transfer din funcţia de administrator de firmă, și că a și întocmit actele pentru a transfera funcţia respectivă fiicei sale, dar înregistrarea la Registrul Comerţului s-a făcut târziu.

Încălcând dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, Ioan Lazăr nu va putea deţine funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de 3 ani. El a avut două mandate de viceprimar.

 

Taguri:
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta
  În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  3

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.