bihon.ro Web analytics

Grădina copiilor speciali

De Simona Drimbău

Grădina copiilor speciali

Din inima pădurii la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1, Oradea.
Scris de Simona Drimbău - Din inima pădurii la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1, Oradea.

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1, Oradea s-a desfășurat Ziua porților deschise în cadrul proiectului „Grădina copiilor speciali”. Activitatea „Din inima pădurii” s-a desfășurat în sala festivă a instituției și s-a bucurat de o prezență numeroasă în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Această activitate a fost coordonată de către profesor de educație specială pentru o catedră de educație specială Szerak Ramona, membru al echipei de proiect. În deschiderea activității, profesor Paula Balint – coordonatorul proiectului și director adjunct prof. Carmen Ilisie i-au urat bun venit atât inginerului Mircea Faur, reprezentant al Directiei Silvice Bihor cât și elevilor și cadrelor didactice prezente la activitate.

Elevii au fost întâmpinați într-un decor de pădure, cu sunete specifice naturii, în fundal. Profesorul Ramona Szerak le-a adresat elevilor câteva întrebări despre însemnătatea termenului „pădure”, prezentându-le elemente din natură: frunze, conuri, ghinde, scoarță etc. Pe care elevii au avut ocazia să le observe și să le simtă. Ulterior le-a prezentat elevilor în PPT tema: „Ce este o pădure?”.

Mircea Faur, reprezentantul Direcției Silvice Bihor le-a adus elevilor în atenție aspecte referitoare la: importanța pădurilor, funcțiile acestora, arborii din păduri, fructele acestora, structura unui arbore, principalele pericole care amenință pădurea, motive pentru a proteja pădurea, curiozități despre diferite aspecte ale pădurii.

Prezentarea inginerului Mircea Faur a fost încheiată de profesor Ramona Szerak, un cadru didactic dedicat copiilor cu cerințe educative speciale, care a cântat împreună cu toți cei prezenți cântecelul: „În pădurea cu alune” iar în încheiere elevii au fost implicați într-un concurs. Cei care au răspuns corect la întrebările din cadrul concursului, au fost recompensați cu jucării de pluș, reprezentând animale din pădure: iepurași, ursuleți, broscuțe dar și un cățeluș despre care am stabilit că este al domnului pădurar.

Acest proiect este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, implementat cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling, în parteneriat cu Grund School.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acțiune amplă între Oradea - Cluj-Napoca: Radare în cascadă și dronă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un șofer prins drogat de polițiștii bihoreni

  Mapamond

  Ucraina: O capră a reușit să rănească cel puţin 40 de militari ruşi, dupa ce a declanșat o capcană cu grenade
  Cel puţin 40 de militari ruşi din apropierea oraşului ucrainean Zaporojia au fost răniţi după ce o capră a declanşat o capcană cu grenade pe care tot ruşii o plantaseră, potrivit Sky News.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  Mapamond

  Curtea Supremă a SUA a eliminat dreptul constituțional la avort
  Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

  Mapamond

  Avertisment de la cel mai inalt nivel: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
  Liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru o reducere suplimentară a livrărilor de gaze din Rusia, căutând modalităţi de a amortiza efectele crizei şi ale creşterii preţurilor la energie, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a semnat contractul pentru cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu. Lucrările de deviere a rețetelor dar și a circulației vor începe în 2 săptămâni
  Anuțul a fost făcut vineri, 24 iunie, de către primarul Florn Birta care, alături de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vizitat șantierele altor două proiecte mari de infrastructură din Oradea. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.