bihon.ro Web analytics

Grădinița de 700.000 de euro, inaugurată la Sântandrei

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Grădinița de 700.000 de euro, inaugurată la Sântandrei

Reactualizat la:
Grădinița a fost construită din fonduri europene. Primarul ia în calcul să construiască o nouă creșă după ce a inaugurat una nouă, în urmă cu doi ani, la standarde europene.
Scris de Veronica Bursașiu - Grădinița a fost construită din fonduri europene. Primarul ia în calcul să construiască o nouă creșă după ce a inaugurat una nouă, în urmă cu doi ani, la standarde europene.

Pentru copiii din Sântandrei, anul școlar a început într-o grădiniță nouă și cu un nou teren de sport, multifuncțional. Pe 14 septembrie a fost inaugurată la Sântandrei Grădinița cu Program Normal pentru copiii între 3-6 ani. Oportunitatea construirii acestei grădinițe a fost explicată de primarul Ioan Mărcuș prin faptul că a crescut numărul de locuitori, în special populația tânără, ceea ce a dus la creșterea numărului de copii care frecventează unitățile noastre de învățământ”. Conform șefului Primăriei Sântandrei, clădirea e compusă din 4 săli de clasă cu 80 de locuri plus o sală multifuncțională.

„Din cei 700.000 euro, bani europeni, s-au făcut și dotările interioare cu mobilier, s-au cumpărat corpurile de joacă și amenajările exterioare. Odată cu darea în folosință a acestui imobil, tot spațiul din grădinița existentă în care au funcționat până acum atât grădinița cu program normal, cât și grădinița cu program prelungit va fi pus la dispoziția copiilor care sunt încriși la programul prelungit. În acest an, numărul grupelor de la ambele grădinițe va fi suplimentat cu câte o nouă grupă pentru a putea primi cât mai mulți copii. Primăria și CL Sântandrei au susținut și susțin și acum procesul de învățământ, indiferent despre ce categorie este vorba. Dacă astăzi deschidem o grădiniță nouă, în urmă cu doi ani am dat în folosință, chiar în vecinătate o altă clădire dotată la standarde europene cu destinația de creșă în care funcționează trei grupe cu 45 de copii, dar care deja e neîncăpătoare pentru numărul mare de solicitări existente. Drept urmare, va trebui să luăm în calcul construirea altei creșe în localitate”, spune primarul.

Elevii de la Școala Gimnazială Sântandrei au fost așteptați, la rândul lor, cu un teren nou de sport, sintetic, multifuncțional.

„Vreau să asigur toți părinții că pregătirea pentru noul an școlar a fost făcută cu cea mai mare responsabilitate. Fac apel la părinții care au copii de vârstă școlară și preșcolară să aibă încredere în instituția de învățământ din Sântandrei și să-și îndrepte copiii să frecventeze cursurile acesteia. Îi asigur că vor găsi în creșele și grădinițeșle noastre condiții la cele mai înalte standarde atât din punct de vedere al organizării, al dotărilor, cât și în ceea ce privește capacitatea profesorilor de a le transmite informații, de ai educa. Transmit tuturor elevilor să aibă succes și rezultate bune la învățătură, multă sănătate părinților pentru a-i putea crește și a le putea oferi tot ceea ce este necesar să evolueze în viață”, e mesajul primarului Ioan Mărcuș.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Oradeanul says:

  Cladirea aia numai a gradinita nu arata.

 2. blablabla says:

  Aceata e o gradinita frumoasa de 700000 de euro??? Nicio culoare, totul e palid, saracii copiii, ca la spital?Ferestrele cine le va spala? si de cate ori?
  In plina pandemie de ce nu se intra cu botosei ptr inaugurare?

 3. grafi says:

  Deci asta e standardul românesc pentru “frumos”? Arată ca orice clădire tipic comunistă din ultimii 50 de ani. Doar beton și sticlă, inovație zero. Să vedeți voi ce ”plăcut” va fi vara în acea vitrină imensă.

 4. Găina educatoare says:

  Porcul este animalul domestic care pute pe lângă casa omului.

 5. ciolanis says:

  mai degraba arata a sediu de birouri decat gradinita, e chiar deprimant .

 6. Io says:

  Eu cand am intrebat de gradinita au zis ca e cu program scurt nu cu program normal dar acum dupa ce au adus pilele la gradinita au facut-o cu program normal

 7. Citizen says:

  Daca a costat 700.000 de Eur, primarul (si cei care l-au ajutat) au bagat in buzunare cam 200.000 de Eur.

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunele cu inflație de flotanți, campioanele prezenței la urne, în Bihor
  "Coincidență": Comunele unde numărul flotanților a atins cote alarmante, în ajung de alegeri, sunt și comunele cu cea mai mare prezență la urne. Vezi prezența în orașele Bihorului și în Zona Metropolitană Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un dosar penal pentru fraudă la vot - la o femeie de 81 de ani
  O femeie de 81 de ani, cu domiciliul în străinătate, care a votat pe listele suplimentare de la o secție din localitatea bihoreană Valea Cerului, fără a avea domiciliul stabilit pe raza comunei s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Frauda la vot în Bihor: Dosar penal pentru o femeie din Săldăbagiu de Barcău pentru vot multiplu
  O femeie de 45 de ani din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău s-a ales cu dosar penal după ce a votat de două ori, în două localități diferite.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marcel Sas Adăscăliții: „Am votat pentru 12 ani de dezvoltare”
  Marcel Sas Adăscăliții, candidatul independent la Primăria Marghita e optimist că se poate lupta de la egal la egal cu candidatii propuși de partide. El crede că va distruge mitul că un candidat independent ralizează imposibilul dacă câștigă alegeril. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Candidații UDMR și PPMT au votat. Iată pentru ce au votat politicienii maghiari
  Candidații UDMR și PPMT își doresc întărirea reprezentativității maghiarilor la conducerea județului și a localităților din Bihor. Își doresc viceprimar maghiar în Oradea, din nou.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Blejan (ALDE) a votat cu gândul la schimbarea de generații
  Președintele ALDE Bihor a votat în Ioșia, la grădinița cu program prelungit nr. 55.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.