Intrarea este liberă pentru toți vizitatorii.
„Gusturi și tradiții DE BIHOR este proiectul prin care aducem împreună bucătăria bihoreană, producătorii locali, meșteșugarii și artiștii din județ. E felul nostru de a pune în valoare munca oamenilor și identitatea Bihorului, cu respect pentru tradiție și cu gândul la dezvoltarea locală. Începând din acest an am extins în județ acest concept. În iulie a fost prima ediție în Ștei, urmează prima ediție din Beiuș și Marghita, în octombrie”, a declarat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Evenimentul se desfășoară între orele 13:00 – 21:30, iar vizitatorii pot achiziționa legume și fructe de la producători locali, obiecte meșteșugărești și preparate culinare tradiționale.
Printre acestea se numără: Plăcintă pe fer, Plăcintă ca la Beiuș, Plăcintă țărănească (Pancove), Zacuscă de pitoance și ciuperci champignon, Supă de gulaș, Gulaș de fasole, Tocăniță de pui cu găluște, Sarmale cu păsat, Loște cu curechi (Tăieței cu varză), Varză cu carne (Toroș), Tocană de unghii de porc, Papricaș de pui cu găluște, Moșocoarne (Plăcintă cu prune) și Scoverzi (Clătite).
Rețetele preparatelor pot fi consultate în volumul „Rețete tradiționale de Bihor”, disponibil și online aici.
Program artistic
Sâmbătă, între orele 18:30 – 20:00, vor urca pe scenă Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului” din Oradea – coord. Ninu Mocan; Ansamblul folcloric slovac „Datelinka” – coord. Kapusniak Francisc; Ansamblul folcloric maghiar „Zajgo” din Săcueni – coord. Beres Csilla.
Duminică, între orele 18:30 – 20:30 în fața publicului vor veni Ansamblul folcloric Ardeleana din Tulca – coord. Pârge Monica; Ansamblul folcloric „Floarea Barcăului” din Marghita – coord. Sergiu Duca; Ansamblul folcloric din Măgești – coord. Marius Ardelean; Ansamblul folcloric „Lioara” din Oradea – coord. Mircea Dărăban.
Citiți principiile noastre de moderare aici!