bihon.ro Web analytics

Îngeri pentru copiii Rosalindei

De Veronica Bursașiu

Îngeri pentru copiii Rosalindei

Reactualizat la:
Atunci când oamenii pun mână de la mână, dar și suflet, pot schimba destinele unor semeni ce par condamnați la un sfârșit implacabil. O poveste de succes scriu oamenii care s-au transformat în îngeri pentru copiii Rosalindei, o familie care trăia într-o colibă în Cociuba Mică, 6 suflete aflate la un pas de îngheț.
Scris de Veronica Bursașiu - Atunci când oamenii pun mână de la mână, dar și suflet, pot schimba destinele unor semeni ce par condamnați la un sfârșit implacabil. O poveste de succes scriu oamenii care s-au transformat în îngeri pentru copiii Rosalindei, o familie care trăia într-o colibă în Cociuba Mică, 6 suflete aflate la un pas de îngheț.

„Când am deschis acest grup -«Ajutor pentru copiii Rosalindei» (n.r) nu știam când și dacă vom reuși să ducem la bun sfârsit acest proiect. Acum știu că 6 suflete nu vor simți frigul în iarna aceasta”, a anunțat Olivia Daniela Marincaș, cadrul medical care de la aflarea vești că cinci copiii, alături de mama lor,trăiesc într-un bordei, fiind la un pas să înghețe a inițiat o amplă acțiune de sprijin pentru aceștia. Doamna Marincaș a deschis un grup de susținere și a reușit să aducă alături de domnia sa oameni care au donat sume de bani, fiecare după posibilități. Alături au venit oameni care au acordat sprijinul lor prin diverse donații, cea mai consistentă fiind, probabil, containerul în care cele șase suflete vor trăi de acum încolo. Pe 8 ianuarie au început lucrările pentru amplasarea containerului pe care domnul Florin Panțiș l-a donat. Va fi un container suspendat astfel încât, în caz de forță majoră, să poată fi mutat. Așa cum doamna Marincaș a anunțat, copilașii Rosalindei au petrecut deja pe 5 ianuarie prima noapte în care au dormit într-un loc sigur și nu în colibă. Aceasta s-a întâmplat după ce jurnalistul Horia Claudiu Dumitraș și oamenii cu suflet din grupul constituit de Olivia Daniela Marincaș au trecut la fapte și au transformat garajul mătușii Rosalindei într-un loc unde copilașii sunt feriți de înghețul care îi pândea și de gerul care le putea fi fatal dacă dormeau în continuare în colibă.

Oameni care schimbă destine

“A dărui este o artă, este iubire de semeni.Fiecare dăruiește de fapt ce are în suflet. Sunt oameni care dăruiesc timp din viața lor și care se transformă in punți de legătură spre cei îngenunchiați de deznădejde. Își pun nu doar timpul la dispoziție, dar și brațele, mașinile, sufletele. Pentru că frigul năpraznic a făcut din colibă un loc total impropriu pentru trai, la sugestia domnului Dumitraș și după ce am primit acordul mătușii Rosei, am convenit să-i mutăm în garajul mătușii care trebuia doar închis (tavanul) și unde trebuia montată o sobă și paturi.Vreau să-i mulțumesc cu reverență unui om de o modestie copleșitoare care a muncit toată ziua pentru a putea duce copilașii într-un loc sigur și călduros, închizând cu plăci de OSB garajul mătușii și instalând acolo o sobă și două paturi. Mulțumesc, Florin! Și nu doar lui se cuvine să-i mulțumesc azi.Rareș Codrean ne-a pus la dispoziție o dubiță și 100 de lei pentru benzină.Ne -a oferit și 400 lei din partea Clubului Lions pentru căsuță. Mulțumim! Am venit pe înserat acasă fericiți și mulțumiți că am văzut copilașii la căldură în locul care le-a devenit casă până ce căsuța lor va fi gata”, spunea Olivia-Daniela Marincaș, după o cursă contracronometru în a asigura copiilor și Rosalindei un loc unde să fie în siguranță.

„Îngerii” copiilor Rosalindei au luat deciziile de a improviza acest spațiu pentru ei, dar și de a instala containerul acolo după lungi discuții care au condus „la concluzia că ei sunt fericiți dacă se au unii pe alții, dacă trăiesc împreună în acel spațiu și că perspectiva de a-i strămuta departe de neamuri nu e cea mai bună pentru ei, că nu-și doresc asta, că ar prefera să rămână aproape de mătușa și bunica lor.Sunt convinsă că Binele va prinde rădăcini și că efortul nostru de a le oferi condiții minime de locuit le va schimba destinul”, spune Olivia Daniela Marincaș. Domnia sa a anunțat că a primit undă verde de la directorul Asociației urbariale Gurani domnul Mircea Radu pentru a instala viitoarea cășută a Rosalindei pe terenul aflat în proprietatea asociației. Pentru cei care vor să susțină acest demers anunțăm că există două conturi la Banca Transilvania: Cont RON

RO25BTRLRONCRT0075662602; Cont EURO

RO02BTRLEURCRT0075662601,

Titular cont MARINCAȘ OLIVIA DANIELA, în care se pot face depuneri cu specificația la descriere „Donație pentru Rosalinda”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gojdiștii, film de absolvire realizat de o jurnalistă BBC. „Speram să fim generația Centenar, nu generația Covid”
  Maia Bondici, absolventă a CN Emanuil Gojdu, jurnalistă BBC, e autoarea filmului prin care absolvenții colegiului și-au luat rămas bun de la anii de liceu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Viitoarele modele Lenovo ThinkPad au fost scăpate pe internet
  Informații care detaliază planurile Lenovo pentru 2020 și linia sa ThinkPad au apărut pe canale neoficiale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au redeschis magazinele Desidea din Lotus Center și Crisul Shopping Center!
  Desidea anunţă ca şi-a redeschis magazinele din Lotus Center şi Crisul Shopping Center. La magazinul din Lotus intrarea se face prin parcare, între H&M şi schimbul valutar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus Bihor: 12 cazuri noi depistate În ultimele 24 de ore
  Potrivit ultimelor informații oficiale, furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în Bihor au fost raportate 12 cazuri noi de coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Președintele Academiei Române, cetățean de onoare al Beiușului
  „În semn de prețuire și gratitudine”, Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan sunt cetățeni de onoare ai municipiului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de pe strada Căii Ferate din Oradea: șoferul dubiței nu a acordat prioritate
  Polițiștii bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier pe strada Căii Ferate din Oradea. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.