bihon.ro Web analytics

Instanța: „exces de putere” în exproprierile din Nufărul - Cantemir

De Cristina Ghilea

Instanța: „exces de putere” în exproprierile din Nufărul - Cantemir

O parte dintre orădenii expropriați pe traseul Nufărul - Cantemir au obținut anularea, în ceea ce-i privește, a HCL 753/2019, prin care s-au decis coordonatele  „regenerării urbane” din perimetrul Nufărul - Nojoridului - Leonardo da Vinci - Ciheiului.
Scris de Cristina Ghilea - O parte dintre orădenii expropriați pe traseul Nufărul - Cantemir au obținut anularea, în ceea ce-i privește, a HCL 753/2019, prin care s-au decis coordonatele  „regenerării urbane” din perimetrul Nufărul - Nojoridului - Leonardo da Vinci - Ciheiului.

O parte dintre proprietari, expropriați și cu casele deja demolate, o altă parte, cu sentințe de anulare a actului administrativ în baza căruia s-a făcut exproprierea. Așa arată în prezent situația juridică pe aliniamentul din spatele blocurilor din Nufărul – Cantemir, adiacent proiectului de reamenajare a străzii și liniei de tramvai. În patru zone distincte de pe aliniament, Primăria a decis demolarea de case pentru a realiza parcări de domiciliu pentru cei din blocurile de la strada principală, având în vedere că proiectul european de reamenajare a tronsonului prevede eliminarea parcărilor din fața blocurilor.

Dintre cei circa 20 de proprietari afectați de planurile Primăriei, doar șapte – familiile Galea, Pop, Dumitru, Ștef, Tonț, Checiu și Pința s-au dus în proces pentru anularea HCL 753/2019 și au obținut o primă victorie, la Tribunalul Bihor, sentința fiind pronunțată la finalul anului trecut.

Instanța a anulat parțial HCL-ul, apreciind că Primăria a forțat limitele legii când a decis demolarea de case private pentru parcări, spații verzi și drumuri de acces. În motivarea deciziei se arată că Legea 225/2010, invocată în HCL, nu acoperă situația reală.

„Autoritatea publică a încălcat prevederile Legii 255/2010 întrucât a demarat procedura de expropriere a unor terenuri ce nu intră în sfera de aplicare a legii”, ca atare, instanța a apreciat că „măsura de expropriere este nelegală” și anulat-o, dar strict în privința petenților.

Judecătoarea a mai reținut că „este ilegală aprobarea coridorului de expropriere fără realizarea unui PUZ anterior”, completat cu studii de oportunitate.

În concluzie, instanța a apreciat că „autoritatea publică pârâtă, neanalizând în principal varianta construirii de parcări în zonele libere de construcții din aria cercetată, a acționat cu exces de putere”.

Decizia Tribunalului a fost atacată în termenul legal de Primăria Oradea, dar deocamdată nu s-a stabilit data primului termen în proces.

Expropriații din Nufărul: opacitate și promisiuni mincinoase dinspre Primărie

Proiectele din 2021: începe Nufărul – Cantemir, parcări noi și termene pentru „Ciuperca”

Contract semnat pentru reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir

Finanţarea UE pentru Nufărul, reconfirmată – urmează cea mai mare demolare forţată post-decembristă

150 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adi says:

  Dar despre cele 17 milioane euro bani europeni care trebuiesc dati inapoi, scrieti si despre asta cum au fost facute licitatiile cu dedicatie pt firmele de casa.

  • marius says:

   Conteaza? Platim noi din buzunarul nostru. Deja cam la jumate din lucrari trebuiesc dati banii inapoi, plus ca sunt execrabile ca si calitate. Adulatorii betonatorilor sunt oligofreni si nu vad asta? Lasa ca se face asta spun maimutele, nu conteaza ca e prost sau fara rost, bine ca se face

  • Pe urmã dacă este cazul, demisia!? says:

   Curtea de Conturi?! Ce intrã, ce iese și ce rezultă?!

 2. abuzul says:

  in sfarsit s-a trezit si justitia din Oradea in al 12-lea ceas !

  • drop says:

   Rezolva Bolojan . Nu scapa niciunul nedemolat

   • Orade says:

    Tu sa fii singurul demolat ! A ,esti sarac si vinitura in Oradea , taran de la Futa Mama ! Comunist jegos !

    • Cornel says:

     Drop sta in Bors, el vb usor ca acolo nu sunt exproprieri

     • drop says:

      P. Sa stii ca si eu sunt afectat de dreptul la proprietate pe jurisdictia municipalitatii. Dar spre deosebire de multi, eu chiar si ca liberal, daca se va pune candva problema exproprierii vreunei proprietati private ale mele in folosul unei investitii publice de importanta majora, chiar o voi ceda cu titlu gratuit, pentru ca eu nu ma pun in calea dezvoltarii, ci tocmai ca incerc sa contribui pozitiv, atat cat pot si eu.

     • drop says:

      Chiar sunt dispus sa cedez bucuros si cat de generos posibil in beneficiul comunitatii. Sunt un astfel de hipochimen altruist, daca va vine sa credeti.

     • drop says:

      eu imi cedez si ambii rinichi.singurul neuron l am pierdut 😁😁😁🤣🤣🤣

     • du-te says:

      prostache puti a hoit cu orice nume scrii.

     • drop says:

      Bai prostache,impersonatule si impostorule, prostache, travestitule, sa stii ca imi donez si un rinichi, daca lipsa acestui sacrificiu sta in calea dezvoltarii orasului. Pentru ca viitorii mei copii, daca vor fi candva sa vina, sa aiba sansa la un trai civilizat aici, iar pigmeii ca tine sa aiba sansa la un trai decent la romînica. Eu admit ca sunt un capitalist dat dracului, dar si cand sunt generos, sunt, atat cat imi permit sa fiu, pentru semeni, degenerati tristi ca tine sau nu. Bine, am glumit, sper ca tu sa nu prea puiezi mult, ca ar fi blasfemie asupra resurselor muncite de oamenii capabili, de dreapta, oameni vrednici prodesvoltare, cu viziune si constructie de viitor.

     • Opinia says:

      Drop a reuşit sã deturneze atenţia, atacând la persoanã, sã devieze subiectul și opinia.

    • drop says:

     AVIZ persoanelor sensibile: Exces de digresiune. Pai, cand m-tii tai m-ai vazut tu pe mine facand apologia comunismului, bulangiule ?! Eu, spre deosebire de tine, sunt FILO-Liberal devotat, cred in valori de dreapta precum statul minimal, dar mai cred si in autoritatea de stat, in statul puternic cu forta de decizie. Eu pot fi chiar acuzat ca sunt coada de topor a factiunii prea conservatoare, in nici un caz ca sunt stângist sau pe invers, ca tine. Pitecantropi ca tine nu pot pricepe, se repeta in prostie, considera investitiile publice ca fiind profund de stanga, si cred ca doar anarhia este de dreapta.

     • Liviu says:

      Dupa cum comenteaza ..drop.. parca ar fi drogatu ala de vuscan care a omorat oameni si acum e mare antreprenor

     • janglod says:

      dropule chiar nu realizezi ca esti prostu de pe bihon ? toti isi bat pu_la de tine pe aici

   • adi says:

    bai drop eu nu cred ca ai ceda casa la jumate pret doar sa faca o parcare care se poate realiza la 100metri in zona, iar pe locul unde s-ar putea realiza primaria ar ceda locul unui dezvoltator nou care face un bloc, pe terenul ce se putea face parcare. Halal dezvoltare.

   • ovi says:

    iar esti prost dropule?

    • dropistu says:

     e nebun la cap dropu asta si lucreaza la Primaria – pe vremuri ere pe genunchi si cu gura plina cu bolovanu.

     • drop says:

      dropistu iti miroase gura a pula de mort de fiecare data cand postezi, prostac prost. vad ca ovi te iubeste pentru mirosul tau.

  • petre says:

   In poze se vad la cateva zeci sute de metri trenuri complet goale si suprafete mari, de ce nu se face acolo niste parcari supraetajate. Motivul real e ca se vrea exterminarea caselor din oras, gaseste primaria orice motiv. Numai priviti poza ca se vede sus si jos ditamai terenurile goale, loc destul pt parking etajat.

  • Foarte bine dacă i ar obliga da construiască la loc casele

 3. Gabriel says:

  Ce logica aici, avem locuri de parcare apoi le desfiintam ca sa demolam case sa mutam parcarile plus din teren mai dam pt 2 blocuri pt firmele de casa.

 4. Drop zeul says:

  Jumate din Oradea trebuie demolata, blocurile comuniste, casele si construite blocuri noi.

 5. Gospodarul says:

  Doamne da izbândă! Trebuie puși la punct aceste abuzuri. Oameni au muncit o viață întreagă pentru un minim de comfort, că apoi primăria să îi exproprieze și să nu îi despăgubească nici macar la prețul de piață! In loc să conștientizeze că aceste familii sunt puse pe drumuri și să se gândească că nu vor putea cu bani ce ii încasează chear la prețul de piață, să își mai achiziționeze un imobil identic sau ce sa mai zici de a cumpăra un teren și apoi să construiești. Dac pui nu-mai aprobările urbanistice; proiect, mediu, plan urbanistic, autorizație de construcție, organizare de șantier ( IRC)… etc. Acestea toate costă timp și bani. Eu cred că edili noștri, cred că noi trebuie să fim la cheremul lor și nu ei la al nostru.

  • drop says:

   Si care e problema? Sa se mute la tara. Orasul trebuie sa se dezvolte.

   • cititor says:

    mai dropule… unde vezi tu dezvoltarea ca in locul a unui casa cu etaj se asfalteaza pe sol o rahat de parcare?
    Da, macar in timpul lui Ceasca a fost facut un bloc de 4-10 etaje in locul unui casa de parter… Sa ajuti te rog unde e dezvoltarea? Macar Bolo si Birta a-si facea o parcare etajata, da ar fi dezvoltare, dar vorbim despre o parcare PE SOL.

    Si pun pariu ca dupa ce se termina firma cu Nufarului – Cantemir la intrariile pe trotuar nu o sa fie puse obstacole ca sa nu fie accesibil cu masina, deci cei care parcheaza si acuma acolo, o sa parcheaza si dupa… si politia locala nu o sa faca nimic, cum nu fac nici acuma in centru ex pe Alecsandri… sta acolo in masina ca sa amendeze pe… oameni fara masca…

   • dropulan says:

    dropu nebunu tu trebe dezvoltat la spitalul de nebuni cit mai repede. E la tara. la nucet.

   • Gheorghe says:

    Pana mai avem prin Oradea un ,,drob,, de Drop nu sunt sanse de dezvoltare !

   • ILC says:

    Feciorul este un stupid.

   • loll says:

    m…da , ar fi un prim pas in civilizarea acestui oras daca te-ai muta inapoi la tara .

  • Popa Dana says:

   Eu nu sunt nici pro, nici contra , dar intre blocuri,la noi in cartier , sunt 2-3 case care se incalzesc cu lemne ( cred ) caci fac un miros de te ia naiba.Nu sunt de acord sa le demoleze , dar sa-i oblige macar sa se racordeze la punctul termic sa nu mai stam in fumul lor.Si au curte , dar au loc de parcare la blocul nostru , ceea ce nu mi se pare corect. Deci hai sa nu ne certam si sa ne dam cu parerea , decit daca suntem in situatie.

   • Orade says:

    Dana sa iti explic situatia de facto ! pana recent nu puteai sa te racordezi la Gaz !din cauza tiranului , acum se retrage CET-ul(termoficare) din zona caselor , dar gazul tot nu va ajunge din cauza studiului de oportunitate(nu se renteaza!! din cauza ca Tiranul nu a permis traversarea orasului de conductele de Gaz ca sa salveze CET-ul )Complicat nu ?acuma spune si tu cum ai dori sa se incalzeasca persoanele respective ?

   • gigi ultrafress says:

    Popa Dana , eu stau in zona cantemir la care si ne-am incalzit cu lemnepana anul trecut.
    Sa-ti explic. In 2016 am facut la termoficare cerere sa ne racordeze la incalzirea de la oras si am primit aviz favorabil , DAR am fost trimis sa fac proiect de racordare (pai ei trebuie sa faca proiectul pentru ca ei stiu unde au conductele ), binenteles ca am cauta doi ani sa-mi faca cineva proiect ,dar nimeni nu s-a bagat .
    In final am cerut racordare la gaz in 2018 si in termen de un an am reusit sa ma racordez la inclzire pe gaz.
    Morala: BOLO-Birta si grupul lor de interese fac in asa fel sa aiba bani pentru toate proiectele care le trec prin cap ca sa aiba firmele de casa ale PNL ului de lucru.
    Fara sa tin cu PSD , dar PNL ul a ajuns mai rau ca ei , pentru ca ascestia te fura “legal”

  • bajko says:

   foarte adevarat spus, adevarul e ca blocurile trebuie demolate nu caseleprivate, si sa si rezolvat loculparcarilor.

 6. Adi says:

  De ce terenul de la Selina nu poate fi expropiat? De ce McDonald nu poate fi demolat dar peste drum McNeilul a fost demolat. De ce unii pot fi expropiati iar altii nu pot?

 7. Gospodarul says:

  Doamne da izbândă! Trebuie puși la punct aceste abuzuri. Oameni au muncit o viață întreagă pentru un minim de comfort, că apoi primăria să îi exproprieze și să nu îi despăgubească nici macar la prețul de piață! In loc să conștientizeze că aceste familii sunt puse pe drumuri și să se gândească că nu vor putea cu bani ce ii încasează chear la prețul de piață, să își mai achiziționeze un imobil identic sau ce sa mai zici de a cumpăra un teren și apoi să construiești. Dac pui nu-mai aprobările urbanistice; proiect, mediu, plan urbanistic, autorizație de construcție, organizare de șantier ( IRC)… etc. Acestea toate costă timp și bani. Eu cred că edili noștri, cred că noi trebuie să fim la cheremul lor și nu ei la al nostru. Felicitări pentru demersul in instanță. SUCCES pe mai departe.

  • Marshall says:

   Gospodaru’, tu esti din sectele alea neoprotestante ake pocaitilor ??
   Ca vad ca tot o dai aici cu …Doamne, da izbanda!
   In mod repetat.
   Daca ne mai bagi si aia cu … Pace, frate! , atunci chiar te dibuim direct.
   Si tu esti afectat de evacuarile astea de pe Nufarul – Cantemir , de esti asa razboinic?
   Esti si tu asa de gospodar ca stati vreo trei generatii impreina intr-o casa care are teren maxim 330 metri patrati , aveti camarele inghesuite unele in altele si suprapuse , construite pe ibtreaga suprafata a curtii in U sau L doar ca sa incapeti toti intr-o curte ??
   Ca stiu sigur ca daca sunteti penticostali sau baptisti, puneti mana de la mana sa va cumparati bus de 8+1 persoane ca sa va duceti cu cardul la adunare.
   Dar sa va cumoarati un apartament sau sa va faceti undeva o casa nu gasiti bani.
   Insa daca vor sa va elimine astia de la orimarie , va duce obrazul sa cereti bani cat ptr.trei -patru locuinte echivalente la 3 -4 familii de generatii diferite in contrapartida cu casuta aia din caramida de pamant acoperita cu placi de polistiren, acoperite cu un glet pe exterior si cu o lavabila data cu bidineaua.
   Si tu esti din gasca asta la care bunicii au construit casa si de atunci parintii tai , tu si toti copii vostri locuiti impreuna in aceeasi cladire din 1955 -1960 ??
   Ca asa dai semne dupa ce postezi

   • alex says:

    Vinitura de Marshall sta la bloc mai exact intrun cotet de beton ceausist plin cu mucegai si mananca invidia ca nare o casa cu 300mp cu curte proprie.

 8. Cornel says:

  Dar la judetean face parcare noua cu etaj unde vor fi demolate 2 sau 3 case dar vis a vis era terenul liber de la gradinita pe care s-a facut blocul nou. De ce nu s-a facut parcarea acolo fara a demola case. Blocul ala putea fi facut oriunde altundeva. Dar uite cum se da terenuri gratis la dezvoltatori imobiliari si pe banii nostri trebuiesc platite exproprierile. Si altii sa sufere doar ca sa prospere firmele casei.

  • oradean says:

   peste tot in orasul asta e asa… langa strada Ceyrat a fost vorba ca primaria da aproape gratuita terenul pentru 3 dezvoltatori ca sa faca fiecare cate 3-4 blocuri plus langa Peta fiecare sa faca un bloc ANL, adica in total 3… la final tot cartierul a facut Prima si in locul celui 3 blocuri ANL tot au facut blocuri Prima, deja sunt puse la vanzare, terenul au primit aproape gratuita, primaria face straziile si parcariile din taxele ce platim noi pentru ei si si asa pretul apartamentelor sunt aceeasi – sau si mai mare ca locatie ii mai buna – decat in Nufarul de exemplu… dar nici despre asta nu scrie nimeni articole, ca trebuie sa ajutam pe mafia imobiliara…

   • vasile says:

    Politica lui Bolojan e sa fie demolate cam toate casele si inlocuite cu blocuri. O gandire de handicapat, care duce la o supraaglomerare si cresterea densitatii si traficului. In loc sa extindem spre exterior blocurile. Dar el vrea sa fie in interior ca sa poata fi racordate obligatoriu la CET si primaria face betonarile utilitatile totul pe banii nostri. In loc sa le faci in exterior si sa aiba centrala proprie cum e in alte orase. Dar noi sufocam orasul cu blocuri in licul caselor.

    • Gheorghe says:

     …si nu in ultimul rand creste rata infraciunilor !!!

    • drop says:

     Mda, halal doar de fraerii ce au construit Manhattanu’ ce valoreaza x100 parai cat faci mataluta pe luna, dar, heei, bine ca suntem noi romanii mai destepti, ne-am prins noi mai repede cum e mai naspa cu dezvoltarea. Dar macar biblia mogulului meu este ghidul de bune practici Bloomberg, in timp ce ghidul tau de capatâi e scris de Dragnea&codrinstefanescu&paulstanescu samd.

 9. Adi says:

  Sa mai dea asemenea verdicte instanta ca poate va fi demolat tribunalul si facut un bloc nou.

 10. drop says:

  Si care e problema? Sa se mute la tara. Orasul trebuie sa se dezvolte.

  • vasi says:

   Este teren destul spre Felix pentru cartiere noi de case. Cu banii din exproprieri iti faci casa acolo. Bulevard de 4 benzi

  • ionuuuuu says:

   drop, esti postacul de servici al bolovanului,dupa cum comentezi… sau esti unul din venetici in oras, care habar nu au ce inseamna respectul pentru proprietatea privata, care este protejat si prin constitutie si nici pentru omul de rand , platitor de taxe si impozite, nu tocmai neglijabile in acest oras, “pastorit” mult prea multi ani de un bolovan, demolator si betonator…

   • vasi says:

    drop e cel mai mare cretin de aici, are ceva afacere cu betoane de aceea isi linge in cur stapanul, unii pt un ban in plus vinde si pe ma-sa si pe tata-su. Asta e drop, in afara de jigniri si idiotenii spuse de un frustrat analfabet , nu auzi un argument pertinent sa-si sustina punctul de vedere

    • du-te tuuuu says:

     prostache, du-te arunca-te sub tren cu un bilet in buzinar pe care sa scrii ca esti drop sau vasi sau ionuuuuu, vezi pe cine pacalesti. tu si argumentele.. esti aici pentru denigrari. tu esti oriunde-i loc de spart capuri. esti exact un ratat.

 11. Gheorghe says:

  FELICITARI !!! STOP EXPROPRIERILOR ABUZIVE !!!!

  • Draglinist bucuros ca este ce demola says:

   Ba sa va demoleze !
   Ca asa aspect de cacat au curtile voastre si tot ce se vede de la etajul 3 de la mine din bloc , ca imi vine sa ma cac intr-un ziar Crisana din ala comunust si sa vi-l arunc in gunoiul ala de curte de 8 × 3 metri ce ii aveti!
   Exact cum a scris cineva intr-o postare intr-un alt articol ce facea referire la scandalul cu casele astea ale voastre de toata jena.
   Ca nu va puteti nici baga masinile in curte , nu v-a mai ramas loc nici de a parca masina dupa ce ati tot construit cambuze din alra de camere suprapuse doar ca sa puteti incapea cate 6 – 8 intr-o coliba de casa priaspat data cu ceva rimel.pe exteriir ca sa motivati pretul exorbitant pe care il vehiculati celor ce doresc sa va expropieze.
   Ca asa ati vazut voi ca se vand akte case pe OLX !!
   Alea nu se vand !!
   Se doreste a fi vandute !!
   Cer oamenii preturi, dar cine le da banii aia ?!
   Iar voi va ganditi ca si cosuteke voadtre de chirpici pline de egrasie merita aceeasi bani ca si casele din Oncea, Iosia, Grigorescu sau de pe Adevarului.
   Cu diferenta ca alea au si fundatii, structuri de beton armat, caramida Wienerberger, tigla noua, instalatii noi , terenuri de 500 – 800 metri patrati, acces auto, garaj, curte, spatiu verde.
   Voi avetu doar un conglomerat de lasaturi si anexe linga casutele alea jalnice pe care ulterior le-ati coafat cu o tencuiala nobila oeste polistiren pe peretii de catre strada.
   Sa le motivati sumele exorbitante oe cate le solicitati.
   Dar bani ca sa schimbati portile de la strada alea din materialele furate de bunici de la fabricile ubde au lucrat acu 50 de ani, bani ptr. astea nu ati mai avut.
   Pina acum 15-20 ani aveati gaura patrata la poarta sau gard pe unde dadeati drumul gainilor pe strada dimineata. Sa mearga sa scrume cu ghearele prin noroi.
   Noroc ca v-au facut trotyare si v-au facutvrigole si au asfaltat steadutele alea inguste.
   Ca altfel erati si azi cum erau aia din Iosia.
   Ca si aia pina acum 15 -20 de ani aveau ciurda si pastor ( ciurdar) care ducea vacile in fiecare dimineata dincolo peste calea ferata in spatele garii Iosia la pascut. Iar gastele, ratele, curcile si gainile erau la moda toata ziua libere pe strazi si santuri pe strazile Glasul Poporului, Henrik Ibsen, Aviatorilor si cele adiacente.
   A mai venit Primaria si a mai asfaltat, apoi au mai cumparat unii gradi i si case vechi, le-au demolat si au construit case mari si frumoase, apoi s-au mai tras la sembe si locuitorii bastinasi ai zonei, s-au civilizat
   Daca nu era asta , ei si acum traiau ca la Toboliu, Sanicolau Roman , Cefa sau Bicaci.
   Ca de acolo sunt majoritatea bastinasilor din zona.
   Asa ca …., singura solutie ca sa se schimve fata orasului este sa va sparga cuiburile infecte, sa dispara haosul si debandada.
   Chiar daca se construieste doar o parcare.
   Dar sa fie organizata, frumoasa, ordonata si curata.
   Nu maghernitele alea ce le aveti voi intre gardurile caselor.

 12. Bravos says:

  “„Autoritatea publică a încălcat prevederile Legii 255/2010 întrucât a demarat procedura de expropriere a unor terenuri ce nu intră în sfera de aplicare a legii”, ca atare, instanța a apreciat că „măsura de expropriere este nelegală” și anulat-o, dar strict în privința petenților.” Un judecător fără cojones. Cum plm numai pentru petenți? Ori e legală, ori e ilegală. Este momentul ca cei demolați să acționeze și ei în judecată pe aceeași speță, iar mai apoi CL să se îndrepte împotriva atotputernicului ca să plătescă daunele, din fonduri proprii, pentru “excesul de putere”. Să se termine odată cu abuzurile astea hitleriste.

 13. Adi says:

  O informatie pt curiosi. Sute de case sunt in vizor pe demolari. Chiar blocuri. Primul bloc demolat va fi cel de pe Octavian Goga nr 4. Plus s-au anuntat modificari de amploare cum nu s-au facut in oras in zona Rogerius unde s-a anuntat lipsa unul mall mare. Adica loc de mall nu este inseamna ca se va trece la blocuri. Cat valoreaza un apartament in curios 20-25 mii euro?

  • Adi says:

   Dar atatia bani din bugetul orasului pt a plati exproprieri din care beneficiaza dezvoltatorii imobiliari, ce beneficii aduc orasului in afara de impozitul pe locuinte care se amortizeaza in o suta de ani fata de pretul dat plus costul utilitatilor a drumurilor facute din banii nostrii. In cluj is obligati cei ce construiesc

  • drop says:

   Ok. Puz-ul trebuie evaluat cu diligenta, la fel si necesitatea demolarii, sa aduca un beneficiu net pozitiv comunitatii in general, dar dezvoltarea trebuie sa continue. Nu se poate face dezvoltare fara nicio demolare, dar faptul ca taman justitia sa treneze nejustificat procesul de dezvoltare e incalificabil, altfel ne vom petcetlui soarta si viitorul generatiilor noastre de oradeni si vom cadea din nou in stagnare, saracie si irelevanta ( un trade-mark Sturza-PetruFilip-Psd).

   • Orade says:

    Drop -daca esti comunist precum Tiranul sef nu intelegi ca dezvoltarea in Liberalism(democratie ) o fac dezvoltatori, si nu primaria ca ulterior sa cedeze pe maruntis terenul dezvoltatorilor(in dauna Contribualilor care despagubesc). Nu cred ca ii opreste nimeni pe dezvoltatori sa achizitioneze respectivele imobile pt o demolare ulterioara(dar cand esti dezvoltator pe linie de partid nu ti se renteaza)!Deci ce despre ce dezvoltare vb ? si in loc sa dea o HCL pt minim de locuri de parcare pt constructiile noi primaria doar demoleaza vecini si pe cine este Anti Bolovan chiar daca reface o lucrare veche de 2-3 ani !

    • drop says:

     alt prost

    • drop says:

     Of, Bine dom’le, ma rog. Lumineaza-ne matale cu ce intra in contradictie liberalismul- capitalist (o gena ce bag seama tie iti lipseste cu frustare desavarsita), cu buna administrare a autoritatii locale. Da, asteapta numa cateva secunde, sa imi iau caietul de notite. Eu stiu ca o buna guvernare e in simbioza cu un mediu de afaceri de succes, dar poate am si eu ceva lacune la viata mea. Ma gandeam eu cu naivitate ca succesul nu e naspa, ca e bun si pentru administratia de stat si e bun si pentru capitalisti, dah, ce stiu eu ! Bun. Baga mare, tata !

   • vasi says:

    Da mai termina in plm cu filip-sturza, nu sunt fanul lor dar fii realist, filip a facut centura, bazinul olimpic, tramvaiele noi, a asfaltat cam 50 de strazi din banii orasului. Atunci Romania nu era in UE, as vrea sa vad ce facea Bolojan fara 1 miliard de euro bani europeni? Tu drop in pula mea nu stii ca erai la coada vacii, tu nici nu ai pasit in Oradea atunci. Intrebarea e cei 1 miliard de euro bagati in oras, cati din ei se intorc anual ca profit? Ce putea face Bolojan fara bani europeni, e simplu sa-l lingi in cur ca a facut asa.

    • drop says:

     vaselina, de fiecare data cand apari scade nivelul de IQ al comentariilor. sper sa nu joci la bursa

     • vasi says:

      bai pisatule tu in afara de atacuri la persoana nu stii nimic, niste argumente la subiect nu ai pisatule, nu vezi ca tu esti cel mai mare idiot de aici, futea-s pe ma-ta de jeg.

     • drop says:

      Si ce daca s jeg? Macar sunt cel mai mare dintre toate jegurile bolovanului.🤣🤣🤣

     • drop says:

      vasiprepula, ti-am mai spus, nu mai cere muie ca nu primesti. comporta-te normal daca vrei sa ti se raspunda normal. esti un ratat cat timp te porti ca un ratat.

     • drop says:

      @Vasi. Draga domn Vasi, sper sa nu faci apoplexie, ca stii ca am inceput sa te indragesc, tin la tine foarte mult, nu as vrea sa te pierd, si nu stiu ce m-as face fara tine, cred ca as pierde obiectul muncii si as intra in depresie. Pot sa-ti spun regele postacilor pesedisti, stii ca Vasilly in sanskrita inseamna stârv. Daca te-a ranit vreun comentariu, nu o lua prea personal, sa stii ca eu iti doresc de bine, iar jignirile grobiene sunt sub nivelul meu. Daca nu ai observat, sunt pe aici pe forum niste pui de pesedisti, ce mai posteaza in numele meu, care pote te-au jignit abject, si obiectionabil pe merit. Eu, sa stii ca te- am insultat cu placere si onestitate, si intotdeauna pertinent, esti printe clientii mei cei mai favoriti in aceasta privinta, daca te incanta.

      Un drop de onestitate de al tau fidel drop,

    • drop says:

     A, da, a luat Filip ca retardu din copac 10 tramvaie noi, cu banii aia putea sa primeneasca toata flota de 120 cu tramvaie de 10-15 ani vechime, erau bune si alea, ca nu erau conditionati de fondurile europene, nu ca ar fi fost asta prioritatea. Dar tu chiar ai impresia ca 1 miliard de euro se da ca sa pupe orice mocofan ? 1 miliard de euro se da doar pentru diriguitorii vrednici, daca sunt apti pentru asta, iar pesedistii pur si simplu nu bifeaza la acest profil. Tu te-ai prins ca japonezii de la Takata au demarat in 1996 cea mai mare investitie privata din Transilvania la Arad, in timp ce Oradea nu a intrat nici macar pe harta retailerului Metro pâna in 2002 ?! Anii cenusii ’90 au fost 15 ani de ev mediu pentru Oradea, ani in care nu s-a dezvoltat si a stat in izolare, iar nici de la bugetul central nu a primit mai mult decat praf, pentru ca nu figura pe radarul guvernului, spre deosebire de Cluj, de exemplu. Diferenta o face un OM sau o echipa de oameni providentiali, dedicati, cu har pentru dezvoltare, ce sfintesc locul. Nici o schimbare in bine nu e intamplatoare, ea apare doar daca schimbi reteta unei situatii proaste si cu anturajul politic declasat.

   • ionel says:

    mars in pizda matii de cretin impreuna cu zeul tau

  • Comunist travestit in democrat says:

   Blocul de pe Octavian Goga nr.4 este cumparat de Primaria Oradea de la fostul Abator Oradea.
   A fost Caminul de nefamilisti al fostului Abator (COMINCA S.A.)
   L-a cumparat primaria si l-a transformat in locuinte ptr. persoane cu probleme sociale.
   Deci…., cum eu fac ce vreau cu proprietatea mea, asa si Primaria face ceea ce doreste cu proprietatea sa.
   Daca vrea o vinde, daca doreste o pastreaza sau o demoleaza.
   Nu ar arata deloc bine acel asa zis bloc linga un cartier nou de apartamente cu spatii comerciale la parter, in vecinatatea imediata a centrelor comerciale, a salii polivalente sau a stadionului ce se vor finaliza de construit, asa cum se preconizeaza.
   Deci…. mai bine sa il aseze la pamant.
   Oricum tot ce inseamna instalatie in acel bloc este doar de domeniul istoriei. O bomba era acel camin de nefamilisti si acum 20 de ani inainte sa ii traga spoiala aia pe exterior.
   Cladirea are peste 50 de ani.
   Asa ca …. informeaza-te d-le Adi!
   Stiu exact ce spun. Sunt fost actionar cu o mica functie la Abatorul din Oradea. Stiu exact si cum s-a facut schimbul de proprietate dintre fostul Abator si Primarie.
   Aruncati cu vorbe degeaba.
   Cei ce locuiesc si azi in acel bloc platesc sume infime care nu acopera cheltuielile directe care le au in realitate.
   Diferenta o suporta primaria, e un fel de gaura neagra pe Bugetul Local. Daca o sa ii tina in continuare acolo, cei ce locuiesc in acel bloc vor imbatrani acolo si nu vor cauta sa se mute vreodata , situatie leceste absolut favorabila.
   Eu,tu si ceilalti oradeni platim ca ei sa aiba unde sa locuieasca.
   Ei oricum nu se straduiesc ca sa se schimbe ceva in viata lor.

 14. Cosmin says:

  Judecatorii nostri se pricep la toate… Lucrarile trebuie continuate…… Nu poate sta Galea in calea progresului……

 15. antonia says:

  primaria oradea exagereaza cu demolarile de case si garaje construite cu autorizatie de construire deoarece exproprierile pe cauza de utilitate publica se refera la lucrari de interes national autostrazi, drumuri nationale nu pentru orice mizilic de parcare pe care cei din primarie vor sa o faca cu despagubirile care le convin lor nu si proprietarilor, bine ar fi ca cei din primarie care exagereaza si actioneaza contrar legii sa fie trasi la raspundere pentru abuzurile comise.

 16. yyy says:

  Bolojan demisia,un coridor si o usa te desparte de Facultatea de drept comun unde vei intra cu toate drepturile legale,poate ajungi sef de compartiment,acolo poti continua expropierile ilegale.

 17. marius says:

  Bai tata dar priviti poza, in spate la peco si in spatele blocurilor e plin de teren liber, de ce nu se face acolo doua parcari etajate, de sa demolam casele oamenilor?

  • Stefan din iosia. says:

   Bai tata da prostalau esti mai,acea poza este veche,pai in spate la peco este Lidl, sau tu nu esti din Oradea?

   • marius says:

    in spatele biserici este teren liber atunci, m-am exprimat gresit, am gresit cu 50m dar despre partea opusa ce spui, vai da mare smecher esti ce le-ai sucit, daca e cu 50m mai incolo e prea departe si nu se poate face acolo?

   • oradean says:

    pai si intre Lidl si Trace center nu exista loc? sau intre Lidl si strada Meiului? vezi ca nici tu nu esti din Oradea parca sau si tu mergi oriunde cu masina daca trebuie sa mergi mai mult de 5metri.. de aceea ne trebuie expropiat pe ceilalti ca sa aiba loc ca si tine care vrea sa parcheaza in fata scarii…

    • drop says:

     in poza de mai sus apar 2 tereniri libere. poza e veche. ambele terenuri sunt acum ocupate (cel din “stanga” cu Lidl + viitorul parc, cel din “dreapta” cu case si parcul adona).

  • Dresor de catei in timpul liber says:

   Marius , cred ca tie iti face cu ochiul viata de catel de companie .
   Sa iti explic.
   In imaginatia ta, tu ii vezi pe comozii de locuitori din blocurile de pe partea aia de str.Cantemir sau Nufarul ducandu-si masinile la parcare in spate la Peco Petrom sau la Biserica Ortodoxa, ca sa aiba de unde veni 250 -300 de metri inapoi ca sa urce in scara blocului acasa??
   Chiar crezi ca ar accepta unul din 50 asa ceva, doar mergand pe principiul ca e mai important sa ramana casutele alea 6-10-12 si asa extrem de inghesuite si de dezagreabile ca si arhitectura in continuare in curtea interioara a blocurilor??
   Adica sa mearga zilnic 300 de oameni din nu stiu cate scari de bloc, sa tranverseze peste liniile de tramvai si peste soseaua tip bulevard, apoi inca 100-150 de metri pina pe terenul din spatele bisericii ca sa isi ia masina din parcare??
   Tu ai face-o, inteligentule care vii cu asemenea idei arhitectonice foarte practice??
   Daca ai fi tu in loc, ai fi in stare sa ii zici lui nevasta-ta sa se duca de trei ori pe zi sa isi ia masina de acolo din parcare??
   Mai ales daca femeia are si vreun copil-doi mici de care se ingrijeste zilnic sa ii duca sau sa ii aduca de la gradi sau de la scoala.
   Cred ca ai ajunge in secunda doi coleg pe balcon cu ala ce locuieste la Kutya Kosar!!
   Si ai da din coada cand ti-ar arunca nevasta-ta un os.
   De bucurie ca probabil ca te-a iertat.
   Mai gandeste inainte sa propui prostii in scris.

 18. Bili says:

  Problema e corupția.
  Indiferent cine e la putere :USR-PLUS, PNL, PSD etc.
  Pe ăștia toți îi unește banul, banul public.
  Au firme abonate la lucrări din bani publici, lucrările le fac proaste pentru ca să se poată împărțit pe bani.
  Treaba asta o avem de 30 și ceva de ani și nu scăpăm de ea.
  Povestea “fără corupți” de la Rezist cu USR, PNL, PLUS s-a dovedit a fi cea mai mare vrăjeală din ultimii 30 de ani.
  Ăștia sunt tineri și trebuie să crească, sunt cei mai flămânzi.
  Dar sunt și cei mai proști.
  Era pe vremuri gașca lui Năstase, furau și ăia la greu, da bă, aia erau deștepți față de copii de securiști de la USR PLUS.

 19. OSOS says:

  cineva intreba de ce mc neil s-a demolat si mc donald nu.
  Cred ca din acelasi motiv pt care nu s-au demolat si aceste case la care face referire articolul ,acum 40 de ani,cind au fost rase jos toate din aliniament ,
  Dar si atunci,ca si acum au fost si sunt destui indivizi din preajma butoanelor care pt un pumn de bani au inchis ochii si au lasta ici colo cite o casuta in picioare(vezi si in rogerius vreo 3-4 casute uitate intre blocuri)
  Ca o concluzie ce s-a ponit cu stingul acum 40 de ani tot asa va ramine si in viitor,la mica interpretare a unora si altora.

 20. John says:

  Sunt acolo blocuri cu 4 etaje. Se demolează doua din ele se fac parcări subterane și suprateran plus 7,8 etaje și e toată lumea mulțumită, cei demolat vor primi apartamente în același loc.

  • marius says:

   vei primi apartament de vei plati diferenta de la 20mii euro la 80mii euro, esti expropiat la valoarea din ce vrea primaria. Crezi ca is prosti sa iti dea 50-70mii euro, pe 3 camere vei primi 20mii euro

 21. DNA_doarme_de_un_an? says:

  Oare propunerea de exproprierea intre strazile Clujului si Averescu chiar pentru regenerare urbana adica strada noua, zona verde si parcari s-ar fi propus sau pentru alte interese ? Mai tineti minte de podul pietonal de pe Cris intre Hilton si Cetate din 2018 ? Un lucru ciudat sa intamplat luna trecuta, in data de 28.01.2021 s-a depus un Studiu de oportunitate pentru construire a trei blocuri al unui dezvoltator privat chiar pe coridorul de expropriere propusa de Bolojan din 2018 prin masmedia locala, acele planuri cu conturul coridorului de expropriere si azi se poate gasi pe paginile de web al ziarelor.

  http://arhitectsef.oradea.ro/servcmuat.php
  156 / 28.01.2021
  COMPANIA DE CONSTRUCTII REZIDENTIALE AG
  Construire ansamblu rezidential
  CALEA MARESAL ALEXANDRU AVERESCU NR.CAD.183674, 169041, 150496, 187911

  • vasi says:

   Si in zona unde se demoleaza casele din Nufaru vor fi doua blocuri, si aici blocurile au aparut dupa 2 ani de la proiectul initial. Asa se procedeaza, se inventeaza un motiv, un proiect ca sa se poata demola si apoi terenul e dat dezvoltatorilor imobiliari, manevra, ma mir ca nu se sesizeaza nimeni.

   • Cattani says:

    EPPO, OLAF din Brussels poate va misca daca cei de la DNA nu.

   • cornel says:

    La fel va fi si pe locul stadionului, si acolo vor fi cateva blocuri si un parculet de 100metri patrati. Sau in locul gardinii zoologice la fel blocuri

    • Pro Dezvoltare says:

     Da. Ca e mai fain aspectul actual cu tribunele alea goale din beton construite de niste cretini peste strada.
     Macar daca cineva ar mai juca fotbal pe zona si daca o data la trei patru luni ar fi vreo 200 de oameni in tribuna pe stadion.
     Ce ati vrea sa faca cu locul ala ?
     Sa demoleze stadionul si sa mai faca un parc linga cel de la fostul Muzeu al Tarii Crisurilor?
     Asa ati fi si voi impscati sufleteste.
     Nu ati mai fi frustrati ca cineva construieste si face bani din imobiliare.
     Ca daca nu ar face ei, dar ati face voi, atunci sigur ar fi ok.
     Tipic romanesc. Sa moara capra vecinului.
     Ca noi nu avem. Deci…, sa nu aiba nici ei!

  • vasi says:

   si in zona decebal-shakespeare casele alea is demolate si apar blocuri noi in planul urbanistic.

 22. drop says:

  postacii ar trebui demolati toti si alungati din oras, nici bani de mancare sa nu primeasca

 23. Gigi says:

  Cea mai jegoasa speță de oameni, fără scrupule, puturoși, incompetenți, corupti, superficiali, fără nici un concurs , paraziți ai statului pe bani mulți, cu firme căpușa, cam asta e definiția în mare a politicianului roman!!! Cata ipocrizie, cat tembelism, pana când va mai bateți joc de tara, oameni, scursuri ale societății…de voi nu scăpăm nici cu revoluție, cei mai periculoși infractori în viata…

 24. Dr. No says:

  Ar trebui demolat tot orașul și împărțit în 2: pe o parte construite doar blocuri noi, pe cealaltă jumătate numa parcări. Iar în mijloc ridicat o statuie de 20 de metri, din beton evident, pt betonatorul nostru preferat, Bolovan.

 25. drop says:

  Nimeni cu se poate impotrivi unui Zeu, Bolojan ii va demola pe toti , indeiferent de opozitia lor sau a altora. E zeul judetului si orasului.

 26. drop says:

  Si ce daca s jeg? Macar sunt cel mai mare dintre toate jegurile bolovanului.🤣🤣🤣

  • ionel says:

   pizda matii de prost

  • cetatean says:

   ‘drop” nu ai luat medicamentele, ai scapat din camera izolata cu burete, iti citesc comentariile aici, tu nu esti normal omule, cred ca ai un altar cu poza lui Bolojan si te masturbezi la ea , ar trebui sa consulti un medic specialist

   • drop says:

    thanks. dar toti dropi? sau in special ala care tot scrie cum ii da limbi lui bolojan (adica lingaul ionel/vasi)? sau drop ala (eu) care isi bate pula de lingaul ionel/vasi care sunt cei 2 inutili pesedisti fara scoala? ma gandesc ca te amuza toti. cu placere. e show gratuit, nu-i nevoie de medicatie.

   • drop says:

    De fapt, stii, amice, sa-ti spun franc? Problema mea se numeste intelijenta superioara, o chestie cu o natura diferita fata de ceea ce tu numesti intelijenta proprie, pentru ca a mea nu e atat de bine adaptata la mediu precum a ta. E problematica doar pentru ca e diferita de norma. Si stiu ca se poate trata, in special cu untura de porc din stoc de la pesedeu( precum din aceea din care foloseste onanistul Ionel, nu stiu in ce scopuri, dar oricum, sunt sigur ca o mananca la final bine intinsa pe pita, ma rog, in fine, asta e alta discutie). Asa ca eu refuz deocamdata sa ma tratez, cred ca ar fi contraproductiv si cred ca mi-as plafona personalitatea. Sa stii ca am un asa-zis “altar” in birou in care am trei portrete, 2 cu bratieni si 1 cu Bolojan, cu care nu am o relatie bolnaviciosa, ci doar ma inchin si ma rog pentru dansii atunci cand ma culc.

 27. Zic și eu says:

  Felicitări DOAMNEI JUDECĂTOR indiferent cine o fi ea. Proprietatea e sfânta , mai ales când nu e una dăruită de comuniști și comunitatea nu te poate deposeda de ea indiferent de motiv

  • drop says:

   La puscarie cu Bolojan !

   • yyy says:

    So-l fota-n cor pe vasi!!!

    • vasi says:

     bai drop tu esti dus rau cu pluta, locul tau e la spitalul 6, sau sub 2 metri de beton

     • ionel says:

      Vasi ai talent la a sta capra da esti prea larg si ai pula mica. nu ma mai cauta.

     • drop says:

      Nu vezi fraere, ca mi-a postat alter-egou o declaratie ce nu-mi apartine, eu in ideile mele sunt consecvent cu mine insumi, daca nu te-ai prins. Si nu te mai incorda atat de dur, ca o sa faci riduri pe unde evacuezi mamaliga uzata.

     • drop says:

      sufar de o usoara dedublare de personalitate, sunt usor schizofren.mamanca mult rahatlabaral. nici eu nu mai stiu ce sunt… ))))spumeeee!!! ))))

     • drop says:

      imi place ca e adevarat ce spui despre tine. un nume mai potrivit, ia-l pe asta: drop_cel_onanist_si_ratat, nu mai folosi nume existente ca le imputi, gen vasi, ionel, si altii. esti din tribul lui ionel prostacul, dupa iq, dupa mirosul de hoit pe care il emani 🙂 ceilalti dropi te pleznim cu fiecare ocazie pentru ca esti obraznic din cale afara si o cauti cu lumanarea. oricum se citeste pe tine ca te destrami. cred ca nu asta ti-ai planuit. trebuie sa dovedesti tu cuiva din trib ca nu esti un ratat pula mica, iti e doar frig? hai prefa-te ca nu ai citit.

   • Ovi says:

    Mai bine ai da la lopata dropule.

 28. cetatean says:

  Mare dezvoltare ca dupa ce e gata lucrarea tot 4 benzi vor fi doar trotuarul va fi eliberat de masini sa incapa sutele , miile de biciclete ce trec zilnic mai ales noaptea pe acolo, bine ca demoleaza tot din zona pt un amarat de trotuar de porfir

  • cetatean says:

   Tu mai crezi in povesti? Crezi ca parcariile acelea o sa fie desfintate? O sa fie reasfaltata tot trotuarul si fara sa puna cineva ceva obstacole la intrari tot asa o sa parcheaza oamenii cum fac si acuma…

 29. drop says:

  tot ce e vechi trebuie demolat, casele ieftine demolate, trebuie dezvoltat orasul, plebea ce nu isi permite sa plece, vrem strazi, parcari , blocuri noi

 30. Un oradean says:

  De ce nu demolează un bloc să facă o parcare supraetajată

  • drop says:

   Fara ironie, dragule, sa stii ca in unele cazuri eu sustin ca nu e idee rea, chiar cochetez si eu cu ea de ceva vreme.

   • Un oradean says:

    boule, era o ironie! iti dai seama, ce mtzii mtii, va fi un oras cu parcari, dar fara blocuri, esti cret1n? )))

    • drop says:

     un oradean, esti un ionel_de_pe_bihon, ai devenit trademark de ratat hater cu iq scazut, si evident fara scoala.

     • Vasi says:

      Bai pisatule tu numai cu atacuri la persoana stii vorbi. Esti un nimic care pun pariu ca nu ai nimic. Meriti ignorat

     • Un oradean says:

      D-le ,,drop” cel care a scris comentul ,,boule ……”nu sunt eu cel din primul coment ,,de ce nu ….” este un cacat care nu respecta bunul simt adica sa respecte numele ce si la dat fiecare ,,postac”

     • drop says:

      @Vasi, Mai draga Vasi, precum ti-am mai spus, eu refuz sa cobor nivelul comentariilor sub limita decentei, practic sa le imbecilizez, doar de dragul ca sa le poti tu pricepe si impreuna cu alti trogloditi. Peace, man !

 31. Ioani says:

  Bolovan = aladeen ( borat), viitor Hussein

 32. Bacter says:

  Sa dea Bolovan toti bani inapoi care au fost risipiti la ciuperca nu sa demoleze pe bietii oameni

 33. drop says:

  Deci nu vreti sosea cu 8 benzi fara semafoare tunele postati prosti.

 34. DROP says:

  Sa demoleze si betoneze toata Oradea , ca am nevoie de parcare pentru gunoiul de passat 2.0 TDI cu km dati inapoi si motorul reparat , pe care l-am luat de la fratii SULE din piata ocska cu 7500 de euro si abia am ajuns acasa cu ea.

 35. Axl Oliver says:

  Vreau să mulțumesc acestei companii de împrumut (împrumut Espen cooks) din Statele Unite pentru că a împrumutat 450.000 EUR la o rată a dobânzii foarte accesibilă de 3%. Mi-a fost greu să obțin un împrumut prin internet, deoarece am fost înșelat online de multe ori de către unii creditori. cred chiar și atunci când cer cerințele, spre marea mea surpriză, împrumutul meu a fost transferat în contul meu bancar, nu am pierdut nimic, Dumnezeu face totul posibil așa cum vreau, aici este adresa de e-mail ′ ′ cooksespen@gmail.com

 36. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.