bihon.ro Web analytics

INTERVIU cu Adrian Ionuț Bogdan, singurul bihorean selectat în Programului Oficial de Internship al Guvernului

De Veronica Bursașiu

INTERVIU cu Adrian Ionuț Bogdan, singurul bihorean selectat în Programului Oficial de Internship al Guvernului

Student la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj -Napoca și nominalizat la Premiul Excellentia 2021, tânărul Adrian Ionuț Bogdan e singurul bihorean selectat în acest an în Programului Oficial de Internship al Guvernului.
Scris de Veronica Bursașiu - Student la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj -Napoca și nominalizat la Premiul Excellentia 2021, tânărul Adrian Ionuț Bogdan e singurul bihorean selectat în acest an în Programului Oficial de Internship al Guvernului.

În trecut, studentul a fost premiat pentru eseu și pentru poeziile lui cu argint și aur. De prestația lui de acum la Guvern se leagă redactarea anexei Hotărârii de Guvern prin care a fost implementat Proiectul România Educată.

Tânăr din Țețchea, student la UBB, nominalizat la Premiul Excellentia 2021

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Ce te-a determinat să iei decizia de a te înscrie în Programul Oficial de Internship al Guvernului și cum ai aflat de acesta?

Adrian Ionuț Bogdan: Am să încep prin a spune că am aflat de acest program de Internship al Guvernului de la unul din profesorii mei de la Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca. Am fost încântat de o astfel de oportunitate și am zis că trebuie să aplic. Mereu am considerat că toată pregătirea pe care o fac trebuie să aibă un scop și rezultat în folosul comunității, dar mai ales în folosul României, iar ideea de a lucra două luni în cadrul Guvernului României a fost șansa îndeplinirii acestui ideal și o provocare a unei noi experiențe profesionale.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Cum a avut loc selecția și care a fost reacția ta la aflarea rezultatelor?

Adrian Ionuț Bogdan: Selecția a avut loc pe baza mai multor criterii. Au fost luate în considerare mediile anilor de studiu, publicațiile, activitățile studențești, premiile, competențele digitale și lingvistice. Pot spune că a fost o concurență acerbă la nivel național, iar numărul de locuri a fost limitat la 40. Aflarea veștii că am fost selectat m-a bucurat foarte mult. Întâmplarea a făcut, ca în aceasta a VIII-a ediție (1 august – 30 septembrie) a Programului Oficial de Internship a Guvernului, să fiu singurul tânăr bihorean acceptat, iar acest lucru m-a abiționat și mai tare să reprezint județul cu responsabilitate, plăcere și onoare.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Cum a fost prima interacțiune cu autoritățile guvernamentale și care a fost ministerul unde ai fost repartizat?

Adrian Ionuț Bogdan: Când am intrat pentru prima oară în Palatul Victoria, am simțit un adevărat sentiment al responsabilității și seriozității. Iar după festivitatea de deschidere a Programului de Internship mi-am propus ca în următoarele două luni de zile să fac tot ceea ce este necesar pentru a aduce o contribuție proprie cât mai pozitivă în Ministerul Educației, unde am fost repartizat.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Ce ai făcut la Ministerul Educației?

Adrian Ionuț Bogdan: În principal, mi-am oferit cunoștințele și expertiza în domeniul afacerilor europene, relațiilor internaționale sau politicilor publice unde a fost cazul, am participat activ la operaționalizarea Proiectului Administrației Prezidențiale, România Educată sau la alte activități de logistică educațională. Lucrul de care sunt cel mai mândru și pe care îl las în urmă în mod tangibil, este faptul că Anexa Hotărârii de Guvern prin care a fost implementat Proiectul România Educată a fost redactată de mine.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Care sunt gândurile tale la finalul celor două luni în Ministerul Educației?

Adrian Ionuț Bogdan: Muncă, satisfacție, realizări, perseverență și profesionalism sunt câteva din lucrurile care m-au marcat la Ministerul Educației. Am încheiat cele două luni de muncă din cadrul Ministerului Educației cu satisfacție personală și cu simțul datoriei îndeplinite. Am reușit ca în această perioadă să aduc o foarte bună contribuție și să pun umărul la schimbarea sistemului educațional din România. Sunt mândru că mi-am desfășurat activitatea în cadrul Unității de Politici Publice a Ministerului Educației și onorat că am întâlnit colegi extraordinari, colegi cărora le mulțumesc și îi salut pe această cale. Concluzia finală la care am ajuns după aceste două luni la Ministerul Educației este faptul că România are un potențial imens, poate să se schimbe în bine, dar această schimbare pornește de la fiecare dintre noi. În cele din urmă, totul se reduce la unul din celebrele citate ale președintelui american John F. Kennedy: ,,Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru țara ta.”

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Mulțumesc pentru timpul acordat și sunt sigură că vom auzi, în curând, de noi realizări cu semnătura ta.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alexandru-Mihai Carțiș says:

  Felicitări pentru Adrian!

  Cât despre titlul și interesul jurnaliștilor, menționez faptul că au mai fost bihoreni și în edițiile anterioare ale programului. Cel puțin unul dintre ei a rămas în minister în urma experienței din program, la solicitarea conducerii ministerului, și acum își desfășoară activitatea în mediul academic din București, ca urmare a activității desfășurate în cadrul programului. Dar, dacă nu ne informăm….

  • Andrei Popescu says:

   Este scris în subtitlul acestui articol că a fost singurul bihorean selectat în această ediție. Totodată ei menționează: ,,Aflarea veștii că am fost selectat m-a bucurat foarte mult. Întâmplarea a făcut, ca în aceasta a VIII-a ediție (1 august – 30 septembrie) a Programului Oficial de Internship a Guvernului, să fiu singurul tânăr bihorean acceptat”

 2. România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.