bihon.ro Web analytics

La solicitarea UDMR, 5,7 milioane de lei alocați pentru Teatre și Filarmonică

De Veronica Bursașiu

La solicitarea UDMR, 5,7 milioane de lei alocați pentru Teatre și Filarmonică

Sumele sunt alocate în urmă colectărilor pe primele nouă luni ale anului. Liderul UDMR Bihor spune că vor veni bani și în urma colectărilor din ultimul trimestru.
Scris de Veronica Bursașiu - Sumele sunt alocate în urmă colectărilor pe primele nouă luni ale anului. Liderul UDMR Bihor spune că vor veni bani și în urma colectărilor din ultimul trimestru.

Într-o perioadă delicată instituțiile de spectacole din Bihor primesc o gură de oxigen.

„În legea bugetului, la inițiativa UDMR a fost formulat uin text de lege prin care 2% din impozitul pe venit la nivel județean să fie obligatoriu redirecționați spre instituțiile de spectacole care funcționează în județ. Pentru aceasta trebuia elaborată o metodologie, dar situația a fost tergiversată. Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a pus capăt tergiversării acum, iar Teatrul Szigligeti va beneficia de 2,1 milioane lei, Teatrul Regina Maria de 2,1 milioane lei și Filarmonica de Stat 1,6 milioane lei, sume alocate la propunerea Uniunii, din fondul cultural adoptat de Guvern prin legea bugetului”, explică președintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Aceste sume, spune deputatul, au rezultat din colectările pe primele nouă luni ale anului.

„Aproape sigur vor mai fi alocate sume proporțional colectării pe următoarele trei luni, adică teatrele vor primi încă 700.000 lei fiecare. Cred că astfel demonstrăm că ne interesează finanțarea Culturii. Noi nu retragem resurse de la instituțiile de cultură din județul Bihor, ci le sprijinim. Dăm înapoi ceea ce alții au luat”, e poziția UDMR Bihor.

În același timp, parlamentarul bihorean spune că alocarea acestor sume e și un gest de reparație pentru teatrele care nu sunt finanțate din bugetul central, așa cum se întâmplă în orașele Iași, Cluj-napoca, Craiova, care au teatre naționale. Banii vor putea fi folosiți pentru funcționare, organizarea de evenimente, de spectacole.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.