bihon.ro Web analytics

Lac pentru a proteja Salonta de calamități și pentru agrement

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Lac pentru a proteja Salonta de calamități și pentru agrement

Reactualizat la:
Printre beneficiile unui astfel de proiect se află creșterea capacității de reacție a comunității la calamități.
Scris de Veronica Bursașiu - Printre beneficiile unui astfel de proiect se află creșterea capacității de reacție a comunității la calamități.

Este și motivul pentru care primarul de Salonta speră să poată accesa pentru cele 4 ha de luciu de apă fonduri din zona guvernamentală, disponibile pentru astfel de situații.

La finele săptămânii, la Primăria Salonta s-au întâlnit specialiști din din domeniul transportului și distribuției apei în frunte cu directoorul tehnic al Administrației Bazinale ABA Crisuri Pasztor Sandor și cei responsabili din Primărie pentru a avansa demersurile de construire a lacului de acumulare.

„Subiectul e pe ordinea de zi încă în toamna anului trecut, de atunci se pregătește și studiul de fezabilitate. Această întâlnire a avut scopul de a stabili parametrii tehnici, în vederea începerii construirii încă de anul acesta a lacului. Acest lac ar putea să rezolve problema apelor pluviale atunci când plouă torențial. Un lac de acumulare e acela care preia apa în cantității mari. Astfel că, deși avem o rețea de apă și canalizare bine pusă la punct, atunci când sunt incendii acest lac ar putea folosi la aprovizionare pentru stingerea acestora. Pe lângă astfel de utilități, în contextul în care ne gândim la Salonta ca la un oraș turistic, lacul de acumulare va oferi și posibilități de recreere, sport, agrement, de petrecere a timpului liber. Studiul de fezabilitate e aproape gata și a fost un consens printre specialiști privind proiectul. Lacul va fi construit la intrarea din partea de est a orașului, de-a lungul Canalului Culișer un fost curs de apă, transformat în canal artificial, care leagă Crișul Repede de Crișul Negru”, spune primarul de salonta Torok Laszlo.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. O zece viaţã, un nou început pe punţi says:

  Ar putea fi navigabil canalul, pentru cã motorul Patzaichin nu polueazã, dezvoltã râmele și face vad la pește.

 2. homar laci says:

  faina poza,nui bai ca e zapada afara??? retardatilor

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.