bihon.ro Web analytics

Nicio localitate din Bihor nu se mai află în „scenariul roșu". Prefectul face apel la vaccinare „măcar în al 12-lea ceas"

De Marius Sasu
Reactualizat la:

Nicio localitate din Bihor nu se mai află în „scenariul roșu". Prefectul face apel la vaccinare „măcar în al 12-lea ceas"

FOTO: Bihon
Reactualizat la:
Cea de-a treia zi de Crăciun vine cu vești bune privind situația pandemică din județul Bihor. Toate localitățile din județ înregistrează o rată de infectare sub pragul de 3 cazuri la 1.000 locuitori.
Scris de Marius Sasu - Cea de-a treia zi de Crăciun vine cu vești bune privind situația pandemică din județul Bihor. Toate localitățile din județ înregistrează o rată de infectare sub pragul de 3 cazuri la 1.000 locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 31 de cazuri noi de COVID, în baza prelucrării a 495 de teste PCR și Antigenice. Totodată, de duminică și până luni s-au vindecat de virus alți 36 de bihoreni. Numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 2 față de ziua precedentă. Din păcate au fost confirmate alte 5 decese la pacienți bolnavi de COVID.

Numărul celor care s-au imunizat în a doua zi de Crăciun este aproape dublu față de cel al bihorenilor vaccinați în prima zi. Dacă sâmbătă s-au imunizat anti-COVID 20 de bihoreni, duminică s-au prezentat la centrele de vaccinare 38 de persoane, dintre care 24 s-au vaccinat cu doza booster. Astfel, bilanțul celor vaccinați cu schema completă a crescut cu 12.

Bilanțul cazurilor active de COVID-19, înregistrate la nivelul județului Bihor a scăzut cu 15 și a ajuns la 428. Cele mai multe dintre acestea sunt înregistrate în Oradea (205), cu o incidență de 0.91‰. Topul ratei de infectare este condus de localitatea Șuncuiuș (2.98‰), cu doar 9 cazuri active.

CIFRE

CAMPANIA ROVACCINARE

Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 38

Total persoane vaccinate cu schema completă: 206.825 (+12)

Total persoane vaccinate cu doza 3 (booster): 54.383 (+24)

Total reacții adverse: 85

Total doze primite în județul Bihor: 454.755

Total doze administrate în județul Bihor: 427.185

Total pierderi: 13.868 doze (+4)

SITUAȚIE COVID-19

Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 495

Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 31

Cazuri active la zi: 428 (-15)

Persoane internate ATI la zi: 23 (+2)

Total cazuri de la începutul pandemiei: 50.647

Total vindecări de la începutul pandemiei: 47.658 (+36)

Total decese de la începutul pandemiei: 2.561 (+5)

Sub 3.000 de carantinați

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat în ultimele 24 de ore, 2810 de persoane carantinate și 286 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 61 de societăți comerciale și 26 de mijloace de transport în comun.

„În urma controalelor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 5 cu avertisment scris și 1 cu amendă în valoare de 8.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 211 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 78 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 30 au acționat în patrule mixte, aplicând 2 sancțiuni contravenționale din care 1 avertisment scris și 1 amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19″, transmite Prefectura Bihor.

Echipaje ale ISU Bihor au efectuat 7 verificări ale secțiilor ATI Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 23 de cadre ale ISU “Crișana“.

Prefectul Țiplea face apel la vaccinare

În urma evoluției situației pandemice, prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, îndeamnă bihorenii să se imunizeze anti-COVID, „măcar în al 12-lea ceas”.

FOTO: Arhivă

„Evoluția pandemiei este îngrijorătoare și afectează, mai ales, persoanele în vârstă. Sistemul medical este pregătit și avem două unități sanitare implicate direct în lupta cu Covid-19, dar medicii singuri nu pot face miracole. Îndemn din nou bihorenii să se vaccineze, măcar acum, în al 12-lea ceas, pentru a ne proteja părinții și bunicii. Avem dovada că vaccinarea salvează vieți, că vaccinul este sigur și eficient. Doar astfel putem depăși și acest val, și probabil următoarele.”, a transmis prefectul Dumitru Țiplea.

22 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Certificat verde=vaccinare says:

  Daca nu se instituie certificatul verde atunci nu se mai vaacineaza oamenii, tergiversarea impunerii certificatului verde de rafila si alianta strutocamila care mimeaza pandemia si masurile de respectare a masurilor anticovid.

  • .......... says:

   Ești un idiot verde,chinezii au creat un virus ca o gașca sa creeze un asa zis vaccin mai nou doar Pfizer este cel bun cu nenumărate rateuri și idioti verzi ca tine promovează asemenea chestii

  • Vaccin says:

   Nu știu, dar in Europa occidentală campioană la vaccinat si la certificate verzi, din păcate se infectează și mor mulți de la covrig.
   The Guardian :
   https://www.theguardian.com/world/2021/dec/15/omicron-covid-likely-accelerate-death-rate-europe-eu-health-agency

   • Vasile says:

    Rămâne așa, că nu știi.

   • Civilizat says:

    Poți sa fim mai exact, mai concis!

    in afara faptului ca știrea e veche de 12 zile si se pare ca previziunile din ea nu s-au împlinit!
    de exemplu,
    Danemarca la un vârf de 14.200 de infectări
    au 13 decese!
    Norvegia are declarați decedați doar in 22 Decembrie 8 persoane la 4290 persoane infectate,

    OARE de CE AU ASA PUTINE DECESE?
    poți sa ne LUMINEZI?
    Are legătura cu VACCINAREA sau nu?? 😁
    etc…
    Unde sunt cifrele acele ALARMANTE!
    ACEA CRESTERE ULUITOARE a numărul DECESELOR?

    • Johnson baby says:

     Pt ca au medicamente pt tratare cap sec!! La noi încă nu vor sa se dea pana nu se vaccineaza destui…greu e nu?

     • Civilizat says:

      Vezi ca ti-a intrat(J. B.) in ochi si nu mai vezi bine realitatea!

      Cap sec ești tu – împreuna cu clica ta de intoxicați cu minciuni pe care le aruncați pe iaci si dezinformați!

      Ai fost cumva declarat infectat la DSP iar la consultul de la spital nu ai primit tratament pentru acasă daca ai refuzat internarea ?
      Sau vorbești doar sa nu te plictisești, asta e din ciclul: “mia spus mie cineva, care știe de la altcineva, care avea o cunoștință, care a pățit si a auzi…” (e scris intenționat așa pt. a înțelege…)

      si ce medicamente găsești “acolo” si la noi nu?
      Cit costa un Vaccin si cit costa o doza de anticorpi monoclonali?
      Cite doze sunt necesare pt tratamentul complet?

      Cap vid, “acolo” citi sunt vaccinați?
      Oare de ce?
      Pe ei nu vrea sa “ii omoare si sa ii cipeze”?
      Ei sunt mai prosti ca noi ?
      Ei nu sunt Vikingi liberi, doar noi suntem D(r)aci liberi?

      Cap otrăvit ce ești…, indiferent de ce user folosești…
      Penibil…

    • K62i says:

     De unde cifrele astea.? De la interesele covrig???

     • Civilizat says:

      Uite de aici:

      https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/

      sper ca înțelegi, daca nu, iti traduc :”
      Worldometer is a provider of global COVID-19 statistics for many caring people around the world. Our data is also trusted and used by the UK Government, Johns Hopkins CSSE, the Government of Thailand, the Government of Pakistan, the Government of Sri Lanka, Government of Vietnam, Financial Times, The New York Times, Business Insider, BBC, and many others.

      Over the past 15 years, our statistics have been requested by, and provided to: Oxford University Press, Wiley, Pearson, CERN, World Wide Web Consortium (W3C), The Atlantic, BBC, Milton J. Rubenstein Museum of Science & Technology, Science Museum of Virginia, Morgan Stanley, IBM, Hewlett Packard, Dell, Kaspersky, PricewaterhouseCoopers, Amazon Alexa, Google Translate, the United Nations Conference on Sustainable Development (Rio+20), the U2 concert, and many others.”

      LAMURIT?…au ba?

     • Unu says:

      Bai civilizat zis si găgăuță , ai uitat sa menționezi ca marele site a fost fondat de RUSUL Andrey Alimetov. R U S.. iti scriu pe litere ca stiu ca ești analfabet. .
      Asa ceva, sa iti iei tu informațiile de la RUSI, bai nene.. Pai aia is troli fraiere ce ești, oamenii NKVD, nu vezi ca iși bat joc de voi???
      Si mai au legături si cu mafia italiană, pune mana de citește taticu’ca te faci si mai rău de panarama. Proștii lumii ce sunteți, sectanți covidoizi retardați, nu ți-ar fi rușine, minți cu nerușinare non-stop .

     • Civilizat says:

      Unu-le, nu te dezminți. Tot jumătăți de informații dai si scoase din context!
      Pai bine bai deșteptăciune, de ce nu ai spus si faptul ca el a vândut situl !!!!
      NU E IN PROPRITATTEA SA, încă din 2005!!!!!!!
      ha ha ha , ce demonstrație ai tras, specifica ție !!! DAOR JUMATATI DE ADEVAR prezentate ca informații supreme!!!🤣🤣🤣

      “Odată cunoscut sub numele de Worldometers, site-ul a fost creat inițial în 2004 de Andrey Alimetov, pe atunci un imigrant recent în vârstă de 20 de ani din Rusia, care tocmai primise primul său loc de muncă în IT la New York.

      “Este un site foarte simplu, nu este nimic nebun despre asta”, a declarat recent el pentru CNN.

      În aproximativ un an, a spus Alimetov, site-ul primea 20.000 sau 30.000 de vizite în fiecare zi, dar îl costa prea mulți bani în taxele de găzduire web.

      “Nu a existat nici o modalitate imediată rapidă de a încasa”, a spus el, așa că a listat site-ul pe eBay și a vândut-o pentru 2.000 dolari cândva în 2005 sau 2006.”

      așa ca nu tine EXPUNEREA TA!!! 😂

      uite , compara datele sa vezi ca sunt cele care le-am expus eu!

      https://www.ssi.dk/

      e un site OFICIAL, sper ca nu zici ca si acesta a fost creat de ruși, 😂😂 si VANDUT in 2006!! pt 50`cent 🤣🤣

     • Unu says:

      Civilizat neghiniță , de ce nu continui, spune – ne mai multe despre Dadax si despre Dario Pasqualino, poți??? Dario Pasqualino, ai auzit de el. Cine este acest ins?
      La ce analfabet ești nu poți fi o stare sa traduci ca lunea, faci copy paste de pe un translate de retardați. Cam cum vine asta??? :
      “Este un site foarte simplu, nu este nimic nebun despre asta”, a declarat recent el pentru CNN.
      Nu este nimic nebun despre asta 🤣🤣🤣🤣Wtf???
      Asa ceva, Civilizat tăticu!!!
      Nu credeam ca o sa decazi in acest hal, dar na, ce sa ii faci, vaxxul isi spune cuvântul si la tine. Trebuie sa te re-alfabetizezi, se fac cursuri la scoala ajutătoare, poți sa te inscrii dacă dorești. Mult succes! Ceau pa.

     • Civilizat says:

      De ce nu ne spui tu, daca tot le știi tu pe toate, mai Ghiță deghizat 😂🤣

      apropo, Cap vid, pe Vikingi liberi, pe ei nu vrea sa “ii omoare si sa ii cipeze”?
      Ei sunt mai prosti ca noi de s-au vaccinat atâția? Nu?
      Doar pe D(r)aci liberi dorește oculta sa ii omoare ?😂😂😂

      si aceștia sun ruși :
      https://www.ssi.dk/

      diferă date intre cele doua site-uri?

      🤣🤣🤣🤣

      bai insecta devoratoare de rahat, știa ala in 2005 când a vândut site-ul ca o sa îl folosească “ăștia” in pandemie din 2020-2021… 🤣🤣🤣
      la creat in 2002 special pentru “ăia”…😂😂😂😂

      Penibil…

     • Unu says:

      Civilizat zis si Unom sefu la pupurei,eu si colegii mei așteptam informații despre Dadax si Dario Pasqualino de la tine . Nu te da lovit ca de obicei, măcar ai si tu coloana vertebrala nu o macaroana. Debilache analfabet ce ești. Dacă tu postezi cu 10 user nu inseamna ca si alții fac asa. Deci nu mai bate câmpii cu Ghiță deghizat ca te faci de căcăuță koaie.

    • Bihorean says:

     @Civilizat, poate pt ca au un alt protocol si poate pt ca au medici, ce zici?

     • Civilizat says:

      Poate, nu zic ba…
      DAR, si vaccinul are rolul lui, NU?
      Eu zic ca educația populatiei si respectul fata de semenul tău, de persoana din jur, si acestea au rol MAJOR!
      Cam ce zici?

 2. Ade says:

  Va doresc un Cracin Fericit si Cipat sa va cipeze cu cipuri prin vaccin.

  Va dorsc Craciun fericit si cipat prin vaccin, multe bucuri cu cipuri, multa sanatate cipata pentru imbunatatirea sanatatii, multe veseli cu roboti, si mult noroc la vaccinuri cu cipuri

 3. Didi says:

  Mai, voi ati luat-o razna….
  Astia deja cauta sa faca alt vaccin , ca asta nu mai e eficient contra omicron, dar tot se impinge la vaccinare.
  Oare cand va treziti?

 4. Unu says:

  Cine ti-a zis tie d-le Tiplea ca vaccinul e sigur si eficient și-a bătut joc de matale, cu toată stima iti zic.

 5. sadadsafsafsaddasfaafdsfsfa says:

  Nea’ prefectule, vaccineaza-te tu cu neamu tau si partidu tau, dar pe noi sa ne lasati in pace si sa nu ne mai mintiti ca ne-am saturat de voi!!

 6. BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - Perioada 26.05.2022 - 03.06.2022 - PL Alesd + Marghita + Rural + Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 12 tone de deșeuri din cauciucuri oprite la Vama Borș
  Polițiștii de frontieră bihoreni au oprit intrarea în România a unui camion încărcat cu 12.800 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.