bihon.ro Web analytics

Noaptea Muzeelor în Oradea

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Noaptea Muzeelor în Oradea

Reactualizat la:
În cadrul evenimentului se va derula cea de-a VII-a ediție a manifestării „Muzeele orădene împreună”.
Scris de Camelia Bușu - În cadrul evenimentului se va derula cea de-a VII-a ediție a manifestării „Muzeele orădene împreună”.

Sâmbătă, 14 mai, se vor deschide porţile muzeelor, în intervalul orar 19:00-24:00, în cadrul evenimentului de anvergură europeană, Noaptea Muzeelor, ediția a XVII-a, când se va derula cea de-a VII-a ediție a manifestării „Muzeele orădene împreună”.

La Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A) se pot vizita expozițiile permanente ale secțiilor de Științele Naturii, de Arheologie și Istorie, Lapidariul, Vivariul şi expozițiile temporare Artiști plastici orădeni între 1860-1940 și 150 de ani de muzeografie orădeană. În curtea muzeului, în zona amfiteatrului, va avea loc un program de exerciții demonstrative de mânuiri de arme și interpretări de cântece ostășești – program organizat de Muzeul Naţional Militar „Regele Ferdinand I”, Filiala Oradea.

De asemenea, se pot vizita expoziţiile permanente şi temporare din Muzeul orașului Oradea. Se vor alătura Muzeul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Palatul Baroc, Catedrala romano-catolică, Muzeul Farmaciei Rodia, Punctul muzeal Catedrala Sf. Nicolae. Intrarea este liberă la toate aceste obiective.

Publicul este rugat să respecte indicațiile organizatorilor și voluntarilor, precum și traseele de vizitare. Duminică, 15 mai, programul muzeelor din subordinea Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal va fi între orele 13:00-18:00, cu excepția Vivariului, care poate fi vizitat între orele 13:00-17:00.

Noaptea muzeelor Heritage

Obiectivele turistice Oradea Heritage își deschid şi ele porțile de Noaptea Muzeelor, la 14 mai, între orele 19:00-24:00, ultima intrare fiind la ora 23:45. Este vorba despre Turnul Primăriei Oradea (str. Tudor Vladimirescu nr. 2), Sinagoga Neologă Sion (str. Independenţei nr. 22), Casa Darvas La Roche (str. Iosif Vulcan nr. 11), Sinagoga Aachvas Rein (str. Primăriei nr. 25) şi Templul Francmasoneriei (str. Calea Armatei Române nr. 4). La fiecare obiectiv turistic, intrarea se va face în grupuri de maximum 20 de persoane. Intrarea este liberă.

Proiecţii laser şi personaje de epocă în noaptea obiectivelor turistice Oradea Heritage

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.