bihon.ro Web analytics

Numărul 7-8 al revistei Familia, un volum de proză scurtă cu peste 100 de pagini

De Camelia Bușu

Numărul 7-8 al revistei Familia, un volum de proză scurtă cu peste 100 de pagini

Numărul 7-8 al revistei de cultură Familia a fost lansat pe Corso, la terasa Ristretto (lângă librăria Humanitas), joi seara. La întâlnirea cu publicul cititor au fost prezenţi redactorul-şef Mircea Pricăjan şi secretarul de redacţie al revistei, Miron Beteg.
Scris de Camelia Bușu - Numărul 7-8 al revistei de cultură Familia a fost lansat pe Corso, la terasa Ristretto (lângă librăria Humanitas), joi seara. La întâlnirea cu publicul cititor au fost prezenţi redactorul-şef Mircea Pricăjan şi secretarul de redacţie al revistei, Miron Beteg.

Acest număr dublu este dedicat prozei scurte şi fragmentelor de proză. Are peste 100 de pagini, fiind practic un volum în sine de proză scurtă.

„A fost bucuria noastră să constatăm că toţi autorii invitaţi să scrie ne-au trimis texte: Radu Aldulescu, George Arion – căruia îi mulţumim că ne-a scris într-o perioadă dificilă pe care o traverează, Diana Bădica, Lavinia Branişte, Liliana Corobca, Simona Goşu, Alexandru Lamba, Andreea Răsuceanu, Adrian G. Romila – pe care îl ştiţi deja dintr-un alt număr al revistei Familia de anul acesta, Ana Maria Sandu, Claudiu Soare, Daniel Timariu şi Radu Ţuculescu – care ne oferă un fragment din viitorul lui roman care va apare anul viitor, o carte pentru copii, un text savuros”, a spus Mircea Pricăjan.

Invitat la lansarea revistei, teatrologul şi criticul literar Claudiu Groza a scris în acest număr dublu despre două piese de teatru premiate anul acesta de UNITER, din al cărui juriu de selecţie a făcut parte, remarcând că dramaturgia românească începe să fie din ce în ce mai jucată.

„Mă bucur că Familia este una dintre cele mai dinamice reviste de cultură din România în momentul acesta, împreună cu Vatra de la Mureş. Din punctul de vedere al dinamicii lliteraturii contemporane româneşti, sunt cele două care au cea mai mare contribuţie în punerea la curent a publicului cu noile creaţii literare. Doresc revistei Familia să meargă înainte în aceeaşi notă dinamică. Mă bucur de acest grupaj de proză din acest număr. După numele autorilor este o revelaţie şi merită parcurs pe îndelete”.

Partea de rubrici este asigurată număr de număr de colaboratorii permanenţi, care fac parte din echipa extinsă a revistei: Marius Chivu cu rubrica Falshbook consacrată prozei scurte traduse, în care prezintă volumul de povestiri „Tot ce e înăuntru” de Edwige Danticat, Ioan Moldovan cu Poeţi în Cărţi care face recenzia unui volum de poezie de Florentin Popa, Alexandru Cistelecan despre o carte din perioada interbelică, Florin Ardelean cu două cronici de carte, Alexandru Şereş cu un text despre Emil Cioran, Irina-Roxana Georgescu cu o cronică de film dar şi cu un poem, Alex Moldovan cu rubrica de carte pentru copii. Mai găsiţi rubrica Save As… a Magdei Danciu dar şi rubrica de istorie a lui Ioan Ciorba care scrie despre istoria Cetăţii Oradea.

Andrei Crăciun are un grupaj interesant de poeme în paginile revistei. La traduceri îi puteţi citi pe: Afra Janos, Giorgio Ghiotti, Giuliano Landolfi şi Sylvestre Clancier. De asemenea, veţi putea citi şi un interviu savros cu caricaturistul Andy Ceauşu. Iulia Nedea scrie despre „Visătorul de vise”, o carte publicată prima dată în 1915 şi dedicată de Regina Maria fiicei sale, prinţesa Ileana.

Pe coperta acestui număr dublu se află o fotografie realizată de Cosmin Gârleșteanu, în interiorul revistei fiind publicate alte opt fotografii ale acestuia, el fiind declarat „artistul lunii”, cu un portret documentat scris de Florin Şipoş.

Întâlnirea cu cititorii revistei Familiei s-a încheiat cu lecturarea unor texte din acest număr dublu de către actorii Oana Serena Secară şi Ionuţ Şerban şi cu multe poveşti la un pahar, pe terasă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.