bihon.ro Web analytics

Numărul șomerilor din Bihor în scădere

De Dan Birta
Reactualizat la:

Numărul șomerilor din Bihor în scădere

Reactualizat la:
Nivelul redus al studiilor face ca o mare parte dintre șomeri să fie greu sau foarte greu ocupabili.
Scris de Dan Birta - Nivelul redus al studiilor face ca o mare parte dintre șomeri să fie greu sau foarte greu ocupabili.

Ultimele date furnizate de AJOFM Bihor scoate în evidență faptul că rata șamajului în județ, cât și numărul de șomeri este în scădere la sfârșitul lunii ianuarie 2021 față de luna decembrie 2020. Astfel, la finalul lunii ianuarie 2021 rata șomajului în Bihor a fost de 2,19%, cu 0, 06% mai mică decât în luna decembrie a anului precedent.

În ceea ce privește numărul persoanelor înregistrate în baza de date a AJOFM Bihor, la 31 ianuarie 2021 era de 5.822, cu 143 mai puține decât la sfârșitul anului trecut. „Această scădere se datorează micșorării numărului de șomeri neindemnizați cărora le-a expirat termenele prevăzute de lege privind menținerea dosarelor sau au fost încadrate în muncă pe perioadă nedeterminată”, explică Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

În ceea ce priveșt șomerii indemnizați, cifra acestora este în ușoară creștere, cu 34 față de luna precedentă, ajungând la 3.459. „Creșterea se datorează repunerii în plată a șomerilor cărora le-au expirat contractele pe perioadă determinată. Pe de altă parte, numărul persoanelor nou înregistrate în luna ianuarie este în scădere față de luna precedentă cu 55”, a declarat șeful AJOFM Bihor.

Categorii de șomeri

32,7% dintre persoanele înregistrate în baza de date a agenției județene fac parte din categoria persoanelor peste 50 de ani, iar 30% au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani.

Ca nivel de studii, 25% dintre persoanele înregistrate au studii gimnaziale, iar 74% dintre acestea au vârsta peste 40 de ani. 25% dintre persoanele înregistrate au studii liceale. Din totalul de 1.283 de persoane cu studii primare, 22% sunt fără studii iar 78% au școala generală incompletă.

„Structura șomerilor pe nivel de ocupabilitate și vârstă a fost stabilită ca urmare a activității de profilare. Astfel, 18% dintre șomeri sunt ușor ocupabili, 21,5% sunt mediu ocupabili, 36,8% – greu ocupabili și 23,7% – foarte greu ocupabili”, a declarat Békési Csaba.

Cei mai mulți dintre șomerii foarte greu ocupabili (384) au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani. Urmează cei cu vârsta între 30 și 39 de ani (306) și cei cu vârsta peste 55 de ani (267).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta
  În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  3

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.