bihon.ro Web analytics

Oradea licitează salubrizarea separat de Judeţ

Primarul Bolojan a primit de la Consiliul Judeţean Bihor „pohta ce-a pohtit” şi Oradea îşi va organiza singură, separat de ADI Ecolect, licitaţia pentru atribuirea salubrizării şi deszăpezirii.
Scris de Demian - Primarul Bolojan a primit de la Consiliul Judeţean Bihor „pohta ce-a pohtit” şi Oradea îşi va organiza singură, separat de ADI Ecolect, licitaţia pentru atribuirea salubrizării şi deszăpezirii.

Peste 500 milioane lei este miza financiară a concesionării serviciului de public de salubrizare în Oradea, pentru viitorii opt ani. După mai multe luni de presiuni pe CJ Bihor şi ieşiri publice critice la adresa lentorii cu care se derulează procedura de atribuire derilată de Judeţ, administraţia Bolojan a ajuns, luna aceasta, să îşi voteze, în Consiliul local, separarea de ADI Ecolect pe partea de atribuire a contractului pentru Oradea. În repetate rânduri, primarul Ilie Bolojan a insistat că oraşul va avea zero control asupra calităţii serviciilor prestate de operator dacă nu este semnatar direct al contractului.

Contractul de salubrizare are, de fapt, trei componente distincte – salubrizarea stradală şi deszăpezirea, servicii plătite direct de Primărie şi salubrizarea menajeră, achitată de populaţie către RER, cu implicarea Primăriei doar pe partea de control a calităţii respectiv de verificare a reclamaţiilor.

Un calcul sumar arată că oraşul plăteşte anual servicii de salubrizare stradală şi deszăpezire de aproximativ 16 milioane de lei – în intervalul 2008 – 2017, RER a încasat de la Primărie aproximativ 144 milioane lei.

„Noi vom demara procedura de achiziţie separat de cea a Judeţului, după ce proiectele votate primes număr şi trec de controlul de legalitate. Oferta trebuie să stea 30 de zile pe SEAP, deci în 45 de zile am putea avea deja primii ofertanţi”, spune Mircea Stejerean, şeful Serviciului Servicii Publice din Direcţia Tehnică.

Tentativă de facturare la mc

Caietul de sarcini votat în Consiliul local prevede calculul în mc al cantităţilor de deşeuri colectate de la populaţie, faţă de măsura „pe persoană” aplicată acum în facturile emise de RER Vest către orădeni. „Încercăm, cu contractul viitor, să introducem facturarea în funcţie de volum, ca într-un final să se ajungă la plata facturii în funcţie de consum. Vom vedea dacă se poate sau nu aplica. Şi în licitaţia cu RER-ul am avut prevăzută cantitatea la mc dar ulterior s-a convenit să facem o medie şi să se plătească factura pe persoană”, precizează Stejerean.

Primăria are răzag până la începutul anului viitor să desemneze un operator de salubrizare, contractul cu RER VEST expiră în ianuarie 2020.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu adus eroilor din Apuseni, la 8 ani de la tragedia aviatică
  Membrii West Alpine Off Road au depus flori, au aprins lumânări și s-au rugat în locul în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperire șocantă în Bihor: Bărbat dispărut în primăvara anului trecut, găsit spânzurat într-o pădure
  Cadavrul bărbatului a fost descoperit luni după-masă, într-o pădure de pe raza localității bihorene Butani, comuna Măgești. Doi săteni care treceau prin zonă l-au observat și au anunțat autoritățile. 1

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”
  Cu prilejul Zilei Unirii, în centrul Iașului s-au strâns sute de oameni - unii susținători AUR, alți contestatari ai Alianței pentru Unirea Românilor. Liderul formațiunii politice, George Simion, prezent la Iași, a fost stropit pe față și haine cu cerneală. 8

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  13 din 17 bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei
  Lovitură pentru români chiar în zi de sărbătoare. Treisprezece din cele șaptesprezece bănci comerciale vând euro cu peste 5 lei.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un bărbat de 32 de ani din Șuncuiuș s-a sinucis. Cu o zi înainte a postat un mesaj alarmant pe Facebook
  Un bihorean de 32 de ani a decis să-și pună capăt zilelor în cursul zilei de duminică, 23 ianuarie. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un nou Premiu de Merit pe Viaţă pentru artistul fotograf Ştefan Tóth István
  Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul Săptămânii Culturii Maghiare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.