bihon.ro Web analytics

Peste 40 de artişti expun în „Salonul anual 2020 – Recidiva”

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Peste 40 de artişti expun în „Salonul anual 2020 – Recidiva”

Vernisajul expoziţiei „Salon anual 2020 – Recidiva” FOTO: C.B.
Reactualizat la:
Expoziţia organizată de UAPR Filiala Oradea va rămâne deschisă publicului până în 29 octombrie.
Scris de Camelia Bușu - Expoziţia organizată de UAPR Filiala Oradea va rămâne deschisă publicului până în 29 octombrie.

UAPR Filiala Oradea a vernisat marţi, 6 octombrie, expoziţia „Salon anual 2020 – Recidiva”, la Galerii de Artă – Reperaj. Cetate, în care expun peste 40 de artişti plastici.

Vioara Bara, preşedinta filialei orădene a deschis vernisajul. „Mă bucur că am reuşit să ne ţinem de program cu toate restricţiile din pandemie pe care le avem. Salonul trebuia sa iasă în decembrie, dar pentru că artistul din Budapesta nu a putut să vină, am introdus repede salonul în locul expoziţiei lui. În rest, programul s-a făcut aşa cum ne-am propus anul trecut, în decembrie. De ce nu i-am spus salon de toamnă? Peste tot se practică acest lucru şi de obicei nu se face pe o temă anume. Am zis hai să facem o schimbare, ca să fie o mică provocare pentru artişti şi atunci ne-am gândit la Salon anual 2020 – Recidiva”.

Artiștii expozanți sunt: Dorina Andrei Aldea, Raluca Emilia Ferchi Avrămuț, Maria Braun Klosowski, Costea Constantin, Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilaș, Lia R. Brândaș, Rodica Indig, Cornel Durgheu, Maria Bologa, Adi Judea, Dorel Găină, Tudor Frâncu, Noemi Janko Szep, Gabriel Jordan, Dan Hora, Márton Katalin, Erszébet Dobos, Terez Matza, Mihaly Muranyi, Eugenia Mangra, Eva Muranyi, Dorina Morna, Dan Mircea, Ieronim Moruț, Laura Mureșan, Teodor Radu Pantea, Ștefam Lipot, Radu Pământ, Maria Pirtea, Ovi Pop, Adela Rusu, Claudia Peter, Adrian Peter, Horea Sălăgean, Ovidiu Sălăgean, Mihaela Tătulescu, Doina Emilia Tătar, Radu Tîrnovean, Teodora Vlaicu, Angela Szabo, Liana Corb şi Dates Câmpeanu.

Curatorul expoziţiei, Ramona Novicov, critic de artă, a apreciat faptul că fiecare dintre expozanţi e unic în felul lui. „Expoziţia, prin însuşi faptul că este eterogenă, este extrem de diversă – dar acesta este farmecul ei şi calitatea principală – şi care te lasă să îţi dai seama de potenţialul creativ al acestei comunităţi artistice. Există un reper, un ‘acasă’, un loc cucerit cu greu. Un salon nu este o valorizare, nu este un concurs, fiecare şi-a adus lucrarea care a crezut că îl reprezintă. Este un prilej de a te oferi încă o dată publicului şi a te confrunta cu colegii de breaslă. În clipa în care îţi muţi lucrarea din atelier, din micul tău univers, şi începi să o pui în relaţie cu celelalte o vezi altfel şi e un foarte bun exerciţiu pentru a te obiectiva, pentru a te măsura cu tine însuţi în final, şi cu puterea ta de a exista ca individualitate în acest context”, a spus Ramona Novicov la vernisajul expoziţiei.

Curatorul a mai apreciat diversitatea de mijloace de expresie artistică, artiştii folosind tehnici de la acril sau ulei pe pânză, la instalaţii, pictură pe sticlă fuzionată, print pe pânză ori fotografie. Ramona Novicov a mai punctat de asemenea faptul că la expoziţiile filialei orădene au venit în acest an curatori importanţi, cum a fost chiar la ultima dintre acestea, „Pentru cine bat clopotele – instantanee dintr-un context orădean lărgit”, la care curator a fost Ami Barak din Franţa, semn că ceea ce se întâmplă în Oradea este vizibil nu doar în ţară, ci în lume.

Expoziţia va rămâne deschisă la Galerii de Artă – Reperaj. Cetate până în 29 octombrie.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.