bihon.ro Web analytics

Poliția locală verifică respectarea noilor regulilor sanitare în locurile aglomerate din Oradea. Vezi care sunt acestea

De Marius Sasu

Poliția locală verifică respectarea noilor regulilor sanitare în locurile aglomerate din Oradea. Vezi care sunt acestea

FOTO: PMO
Potrivit noii Hotărâri adoptată de CJSU Bihor, intrată în vigoare de miercuri de la ora 00:00, Oradea a depășit pragul de infectări de 6‰, pentru care se impun restricții de circulație pe perioada weekendului. Totodată, orădenii sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice aglomerate.
Scris de Marius Sasu - Potrivit noii Hotărâri adoptată de CJSU Bihor, intrată în vigoare de miercuri de la ora 00:00, Oradea a depășit pragul de infectări de 6‰, pentru care se impun restricții de circulație pe perioada weekendului. Totodată, orădenii sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice aglomerate.

În acest context, Poliția Locală a Primăriei Oradea a început miercuri acțiuni de verificare și informare a populației cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de restricționare, instituite ca urmare a depășirii incidenței cazurilor de COVID de 6/1.000.

În concret, în cursul zilei de azi, polițiștii locali au fost prezenți în piețele agroalimentare, în stațiile pentru transportul în comun din Oradea, dar și în mijloacele de transport, în scopul verificării și informării populației cu privire la obligativitatea respectării tuturor măsurilor.

Viceprimarul Arina Moș | FOTO: Arhivă

Viceprimarul Arina Moș | FOTO: Arhivă

„Contăm pe faptul, că orădenii vor conștientiza, că singura soluție pentru a reveni la normalitate, pentru a depăși această criză sanitară provocată de pandemia de Covid 19, este respectarea tuturor măsurilor impuse și creșterea procentului de vaccinare a orădenilor. Astfel, după încheierea acțiunii de informare desfășurată de Poliția Locală Oradea, care se va finaliza vineri, 15 octombrie, polițiștii locali vor trece la aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege. Mulțumesc orădenilor care dovedesc responsabilitate față de ei înșiși și față de comunitate, vaccinându-se și sper ca Oradea să fie pe locurile fruntașe și în ceea ce privește creșterea procentului de vaccinare”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

 

Noile restricții stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor prin Hotărârea nr. 69/12.10 2021 au intrat în vigoare de miercuri, 13 octombrie, ora 00:00. Măsurile de restricționare instituite sunt următoarele:

Circulația în afara locuinței:

Persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală: pot circula fără restricții în orice intervalul orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Aceste persoane trebuie să aibă certificate verzi COVID.

OFICIAL! Restricții în 52 de localități din Bihor: Carantină de weekend în Oradea. Vezi Hotărârea adoptată de CJSU Bihor

Persoanele nevaccinate: circulația interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație).

DOCUMENT | Noile modele ale declarației pe propria răspundere și adeverinței pentru angajator, obligatorii pentru nevaccinați în intervalul cu restricții de circulație

Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Masca în spațiile publice:

– obligatorie în toate spațiile publice deschise, fiind exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Masca, obligatorie și pe stradă în Oradea și alte 25 de localități bihorene. Vezi lista

Magazine, prestări servicii în spații închise sau deschise:

– luni-joi: program normal;

– vineri-duminică: activitate permisă între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Restaurante, cafenele la interior, terase:

– accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – deschise între 05:00-24:00. Activități recreative și sportive în aer liber: – permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – maximum 10 persoane.

Săli de sport/fitness:

– accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului; – spațiu de 4 mp de persoane.

Bazine de înot, piscine interioare:

– accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;

– până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Evenimente private (nunți, botezuri, mese festive):

– permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală:

– până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Evenimente în spații închise (cinematografe, spectacole, concerte):

– permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – până la 50% din capacitatea maximă a spațiului; – purtarea măștii de protecție.

Evenimente în aer liber – spectacole, concerte, festivaluri etc.

– permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – spațiile în aer liber operate de instituții de cultură trebuie să asigure spațiu minimum 1 mp de persoană; – până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

– purtarea măștii de protecție.

Cursuri de instruire (workshop-uri)/ conferințe:

– permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală; – până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;

– distanță de minimum 2 metri între persoane; – purtarea măștii de protecție.

Când se modifică restricțiile?

„Restricțiile sunt schimbate prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor. CJSU emite o hotărâre în maximum 48 de ore de la atingerea unui prag superior de incidență, măsurile aplicându-se pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. Restricțiile se aplică de la ora 00:00 a zilei instituirii până la ora 24:00 a celei de a 14-a zi”, se mai precizează în comunicatul Municipalității.

Ce dovedește certificatul COVID?

· finalizarea schemei complete de vaccinare (de cel puțin 10 zile)

· rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore)

· rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore)

· trecerea prin boală (valabil între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării) Copiii sub 12 ani nu au obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Certificatul poate fi obținut de pe site-ul certificat-covid.gov.ro.

Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. marius says:

  Ce bine i-a “reglat” Bolojan ca intre 22 si 5 nu lucreaza, deci noaptea hotii, talharii pot actiona. Politia locala lucreaza doar ziua, cand se dau amenzi si aduc profit, deci sunt eficienti. Cea mai eficienta administratie, care nu e slujba cetateanului ci impotriva lui, doar sa dea amenzi. Sa nu cumva sa cheltuie pe perioada noptii bani , doar eficienta, parca e SRL.

 2. Qwerty says:

  SuoeGirl Arina, profitand de lipsa lui Birta isi reincoarda muschii fesieri in presa cu obsesia ei Pol Locala unde spre delirul lui Huchiu aceasta a pierdut lupta cu Birta.

 3. fred says:

  Bine ca noaptea ne sunt sparte masinile in parcari, iar locala nu poate patrula. Ca nu e eficient noaptea ca nu pot da amenzi. Pt ce dracu mai merge iluminatul noaptea, sa-l stinga si pe ala ca nu produce nimic, nu aduce bani, ca si cu WC urile inchise ca nu aduc profit

 4. Cove says:

  Pe demonstranti, sosocii si antivaccinisti care au transmis virusul in multime de ce nu i-ati amendat, pa chiar i-ati protejat.

 5. aioto says:

  Vaaaai, au aparut “statz`an`casa”, unde ati fost, mey, de atatea luni, de n-ati avut timp de patrulat !

 6. K62i says:

  Politia nu mai face altceva decat sa prinda marii infractori cei fara masca in are liber, serios??? Chiar ipocrizia n-are limite asta a fost si anul trecut si ?? Nici un rezultat tot infectari multe ,dar astea sunt din pix pentru sperietoerea populatiei sa-i conviga sa se vaccineze, dar asta cand se termina la 100 de rapeluri repetate la sase luni????

 7. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.