bihon.ro Web analytics

Profesoară din Bihor, nominalizată la Humcen Awards pentru inovare

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Profesoară din Bihor, nominalizată la Humcen Awards pentru inovare

Reactualizat la:
Diana Monica Hădărean este profesor la Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş", Beiuş, coordonator la British Council și are activitate și la ETwinning Europe.
Scris de Veronica Bursasiu - Diana Monica Hădărean este profesor la Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş", Beiuş, coordonator la British Council și are activitate și la ETwinning Europe.

Profesoara a primit recent o nominalizare la Humcen Awards, premii prin care organizatorii își propun să aducă în prim-plan dascălii, cercetătorii, academicienii care inovează în munca lor, dar nu sunt încă cunoscuți pentru aceasta la nivel global. Evenimentul se adresează celor cu o mentalitate centrată pe om, exprimată prin sintagma „Human, The Center of the Design”.

Câștigătorii vor fi premiați în cadrul ceremoniei Mega Virtual Award de HumCen Global Ltd, India. Profesoara Diana Hădărean are proiecte derulate atât cu elevii din Beiuș, dar și proiecte educative la nivel național în calitate de organizator/coordonator cum sunt: „O lacrimă pentru Terra”, proiect la care au participat 57 de școli din 26 de județe, adică 1500 de elevi și 6000 de profesori, proiect care a intrat în CAEN 2011, Concursul național de desene, compuneri, eseuri „Apa esența vieții”, la care au participat 200 de elevi, Concursul național de artă fotografică „Să lăsăm pământul să zâmbească”, Concursul național de portofolii „O viață mai bună într-un mediu mai curat”, competiție care a presupus realizarea și amenajarea de expoziții la nivel național, proiectul național finalizat cu publicarea unei cărți „Mediul-oglinda sănătății” . Printre cărțile cu finalitate în urma unor proiecte, cu ISBN, semnate de profesorul Diana Monica Hădărean amintim titlurile :„Apa, esența vieții”, „Să lăsăm pământul să zâmbească”, „O viață mai bună într-un mediu mai curat”, „Comoara verde de lângă noi”, „La gura sobei–culegere de compuneri și desene”, „Simfonia cuvintelor-culegere de compuneri și îndrumari metodice”, „Apa , lacrima pământului”.

Unul dintre ultimele proiecte internaționale e cel desfășurat în anul şcolar 2018-2019 la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuş, la iniţiativa profesorului Diana Hădărean şi a profesorului Muhammad Idrees – coordonator ISA, de la Government Boys Secondary School Jajjah Abbasian, Khanpur, Rahim yarkhan, Punjab, Pakistan. A fost implementat proiectul Internațional School Awards, British Council on line.

Activităţile proiectului au fost multiple şi interesante, urmărind o educație internațională care îmbogățește predarea și învățarea.

„Această educaţie duce la noi practici și perspective, continuând dezvoltarea lor profesională și ridicând standardele de predare. Oferă tinerilor o fereastră în diferite culturi și țări, ajutându-i să se dezvolte ca cetățeni responsabili la nivel mondial și pregătindu-i pentru viață și să lucreze într-o societate globală”, a precizat Diana Hădărean.

Cei care doresc să susțină candidatura doamnei profesoare o pot face votând pe linkul: https://humcen.com/award-nominee-ms-hadarean-diana/.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mitru says:

  timpul a expirat, nu se mai poate vota din pacate.
  succes si felicitari dnei profesor!

 2. Doru says:

  Poate ca gresesc dar de ce nu sunt si fete in școala aia din Pakistan? Ne poate explica doamna profesoara? Poate pentru ca… le este restrictionat dreptul la educatie in acea regiune? In aceste conditii, nu mi se pare corect sa tin legatura si sa am proiecte cu scoli doar pentru baieti.
  Mai ales dacă provin dintr-o tara care respecta dreptul la educatie pentru toti copiii. Regretabila asociere!

 3. rajkap😶😶rr says:

  Saracii indieni. Au chef de premii anonime, iar ei nu au o molecula de oxigen pt. bolnavii lor de covid. Pierdere de timp pt. un titlu onorific obscur.

 4. Golban Lucia says:

  Felicitari pentru frumoasa activitate.

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.