bihon.ro Web analytics

Reconversie. Autorizare pentru transformarea băncii în ambulatoriu

De Veronica Bursașiu

Reconversie. Autorizare pentru transformarea băncii în ambulatoriu

Banca Agricolă, transformată în Ambulatoriu
Reactualizat la:
„Scopul demersului nostru este creșterea accesibilității serviciilor medicale ambulatorii din orașul Aleșd, iar pentru acest scop ne-am propus reabilitarea, modernizarea și dotarea unei construcții existente în vederea relocării și extinderii ambulatoriului existent”, explică șeful Primăriei Aleșd.
Scris de Veronica Bursașiu - „Scopul demersului nostru este creșterea accesibilității serviciilor medicale ambulatorii din orașul Aleșd, iar pentru acest scop ne-am propus reabilitarea, modernizarea și dotarea unei construcții existente în vederea relocării și extinderii ambulatoriului existent”, explică șeful Primăriei Aleșd.

Primăria Aleșd a primit documentația pentru autorizarea lucrărilor de intervenții la obiectivul „Creșterea accesibilității serviciilor medicale ambulatorii din orașul Aleșd”. Adică la ceea ce se dorește a fi reconversia unei clădiri care a început să fie construită în urmă cu mai bine de un sfert de secol chiar în buricul orașului.

Clădirea trebuia să adăpostească Banca Agricolă. Având apoi în vedere faptul că banca nu a vrut să continue investiția, s-a încercat cedarea imobilului către Ministerul Justiției, pentru a folosi drept sediu Judecătoriei Aleșd, care își desfășoară activitatea într-un spațiu nu tocmai corespunzător. Demersul a eșuat, așa că după mai multe încercări, clădirea care e acum o ruină va deveni ambulatoriu. Primul pas a fost făcut acum de Compania Națională de Investiții care a trimis documentația de autorizare a intervenției.

Primarul Todoca era deja pregătit depunând proiectul pentru obținere de finanțare pe mai multe programe. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 10,695,645.30 lei, din care contribuţia proprie a orașului Aleșd este de 213,912.95 lei. Suprafaţa totală desfășurata a clădiri, în care se va desfăşura Ambulatoriul, cuprinzând toate cabinetele, sălile de tratament, sălile de asteptare şi anexele prezentate mai sus, este de 1775 mp. Ambulatoriul se va desfăşura pe toate nivelele clădirii, toate încăperile vor fi construite și modernizate.

Descongestionează și traficul

„Prin acest proiect se dorește reabilitarea fostei Bănci Agricole de lângă Valea Șoimului și schimbarea destinatiei sale, în Ambulator Aleșd. Proiectul are o valoare de aproximativ 11.000.000 de lei și este în curs de evaluare. Am depus spre finanțare proiectul în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiţii 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunități.

Obiectivul acestui proiect este creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate”, spune primarul Ioan Todoca. Conform proiectului prima operațiune este dedicată investiţiilor de tipul reabilitarea/ modernizarea/extinderea/ dotarea infrastructurii ambulatoriilor, inclusiv a celor provenite din reorganizarea/raţionalizarea spitalelor mici, ineficiente, investiţii ce vor contribui la accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus.

„Reamenajarea, modernizarea și dotarea cu aparatură și mobilier medical a celor 1775,01 mp ai unei clădiri din orașul Aleșd, în vederea relocării în acest spaţiu a Ambulatorului Spitalului Orășenesc Aleșd”, este unul dintre obiectivele proiectului spune primarul Aleșdului. În același timp autoritățile își propun și amenajarea a 523.2 mp spaţii verzi, a 263 mp platformă acces auto și parcări, a 204 mp alei și trotuare de protecţie precum și a 53.8 mp scări și rampe exterioare în vederea asigurării funcţionalităţii noii locaţii a Ambulatorului Spitalului Orășenesc Aleșd.

Suprafaţa totală desfășurata a clădiri, în care se va desfăşura Ambulatoriul, cuprinzând toate cabinetele, sălile de tratament, sălile de asteptare şi anexele prezentate mai sus, este de 1775 mp. Ambulatoriul se va desfăşura pe toate nivelele clădirii, toate încăperile vor fi construite și modernizate”, a precizat primarul Todoca. După realizarea acestui ambulatoriu se va simplifica accesibilitatea populatiei, a pacientilor în incvintă şi s-ar infrumuseţa zona în care această clădire se află, dar va fi descongestionat și traficul din centrul orașului.

„Dat fiind dimensiunile clădirii fostei “Bănci Agricole”, prin reabilitare, dotare si recompartimentare se lărgeşte gama serviciilor medicale şi se ridică nivelul calitativ al acestora, se decongestionează activitatea în camera de garda şi se reduce numărul de internări, multe din cazurile internate, putand fi rezolvate în Ambulator”, consideră primarul Ioan Todoca.

Printre beneficiile proiectului șeful primăriei aleșd a precizat: lărgirea gamei serviciilor medicale prin crearea de servicii medicale noi, ridicarea nivelului calitativ al actului medical prin modernizarea si dotarea ambulatoriului Spitalului Orăsenesc Aleşd, scăderea numărului de pacienți redirectionați prin dotarea cu aparatură medicală nouă inexistentă în prezent în sistemul medical bugetar în oraş, precum și reorganizarea ambulatoriului, și nu în ultimul rând scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament ca urmare a dotării și instrumentare la standarde europene.

Gata de finalizare

În același timp, primarul Todoca anunță că două proiecte câștigate în 2017 se apropie de finalizare:Grădinița și Creșa orașului Aleșd. „Acestea au fost modernizate, s-a pus izolație de 20 cm, s-a mansardat clădirea rezultând o serie de spații noi pentru copii, s-a reabilitat sistemul de încălzire, s-au montat sisteme de alarmare la incendiu.În urma acestor lucrări, ambele unităti vor obține avize PSI(ISU).Valoarea lucrărilor este 2.500.000 lei”, spune primarul Aleșdului.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  SAF ELECTRIC CANDELABRE – peste 800 de modele de corpuri de iluminat!
  Lăsați-vă cuceriți de cele mai elegante modele de candelabre, corpuri de iluminat și lustre în toate stilurile: clasice, cu look industrial, vintage, organic sau fusion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șoc în lumea sportului bihorean! Fostul karateka Piski Lajos Arnold a murit la doar 28 de ani!
  O veste șocantă a lovit marți sportul bihorean. Fostul campion la karate, Piski Lajos Arnold a murit la doar 28 de ani! 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 20 de ani din Oradea, dispărut de acasa. Tânărul a fost găsit
  Tânărul de 20 de ani din Oradea, dat dispărut marți a fost găsit! 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Patru tineri, care au spart un magazin din Ineu, prinși după mai bine de 2 ani
  Patru tineri din Ineu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, au fost identificați luni, 17 februarie, de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Postul de Poliție Ineu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Orădean, fără permis pentru că a călcat prea tare pedala de accelerație
  Un orădean, în vârstă de 57 de ani, a rămas luni fără pemis după ce a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate

  Mapamond

  Orange Money intră în competiție directă cu Revolut
  Orange Money lansează opţiunea de transferuri valutare în aplicaţia mobilă. Prin această aplicație, practic, Orange intră în competiție cu Revolut, pe piața românească. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.