bihon.ro Web analytics

Se face necesarul de personal pe 6 luni, la Ambulanță și DSP

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Se face necesarul de personal pe 6 luni, la Ambulanță și DSP

Reactualizat la:
Pentru situația de urgență actuală, se fac angajări la serviciile județene de ambulanță și direcțiile de sănătate publică.
Scris de Otilia Șandor - Pentru situația de urgență actuală, se fac angajări la serviciile județene de ambulanță și direcțiile de sănătate publică.

Din ordin pe baza Decretului stării de urgență, la propunerea Ministerului Sănătății, se pot face angajări directe, pentru doar 6 luni, în serviciile medicale de ambulanță și la direcțiile de sănătate publică din toată țara.

Din cauza evoluției Covid 19

Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcţionarea Ministerului Sănătăţii. Conform actului normativ, pe o perioadă determinată de 6 luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2000 posturi.

Astfel, 1000 de posturi sunt pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului București și 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene și Serviciul de Ambulanţă București – Ilfov.

„Măsura este necesară având în vedere evoluția situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, precum și declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 10.03.2020”, a transmis Ministerul Sănătății.

La DSP și SAJ

La DSP e nevoie de personal pentru că evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creștere a numărului activităților de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare și tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmărire a contactelor și prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activități.

Personalul direcțiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în auto-izolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19.

La fel, la serviciile de ambulanță e nevoie de personal în plus pentru că echipajele operative ale serviciilor de ambulanță sunt implicate atât în transportul pacienților confirmați cu COVID-19, cât și în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

Se așteaptă aprobare

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Bihor, dr. Liciniu Venter, a declarat că s-a realizat necesarul de personal pentru această jumătate de an, dar se așteaptă aprobare de la București. Regula e ca SAJ-urile și DSP-urile să transmită necesarul, iar apoi, posturile vor fi distribuite pe județe, funcție de necesitățile din fiecare unitate solicitantă, astfel încât să ajungă cele 2000 de posturi scoase la bătaie pe toată țara.

De retinut insa ca angajarile se fac conform criteriilor obisnuite, de exemplu, pentru asistenti trebuie minim sase luni vechime, pentru medici se accepta medici de Medicina Generala, dar trebuie sa aiba atestat in Medicina de Urgenta, iar ambulantierii trebuie si ei sa aiba experienta.

Măsuri speciale la UPU Oradea: termoscanner cu infraroșu pentru COVID-19

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liceu la Sânmartin. Elevii vor putea studia turismul
  Cristian Laza, primarul de Sânmartin își vede visul de a avea un liceu în comună. Și aceasta se va întâmpla chiar din septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mangalianul circulă de la Oradea din 26 iunie
  Trenul InterRegio 1932, spre litoralul românesc, va circula pe ruta Oradea – Mangalia în perioada 26 iunie – 6 septembrie. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constantin Bungău, reales rector al Universității Oradea
  Rezultatul alegerilor interne trebuie validat de Senatul Universității din Oradea și confirmat de Ministerul Educației. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Educaţia sexuală devine „educație sanitară". Va fi predată în școli cu acordul părinților
  Camera Deputaţilor a votat proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, cu modificări. Va fi nevoie să îţi dai acordul pentru predarea materiei, pentru copilul tău.

  România

  Parlamentul a decis miercuri dublarea alocațiilor. Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii
  Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Americanii sunt gata să exploateze brucit în mina lui Vântu din Bihor
  Firma Amerocap, prin Magnum SRL, solicită concesionarea unor suprafețe de teren la Budureasa pentru a exploata mina de brucit, deținută în trecut de Sorin Ovidiu Vântu, apoi de Cosmin Gușe. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.